şıkları tam hatırlamamakla birlikte hatırlayabildiğim kadar soruları paylaşmak istedim, sınava dair kişisel önerim diğer dersler gibi çıkmış soruları çözmektense gmdss çalışmanın daha faydalı olacağı...
1)sart ın testi ne sıklıkla yapılır
2)2)istanbul boğazında dumen bozuldu tamir edemedn ne mesajı yollarsın(tehlike-ivedilik-emniyet)
3)denizde sonmuş fener gördun ne mesajı yollarsın
4)4)başkası adına mesaj yollamaya ne denir(relay)
5)ata uydusu ile iletişim için hangi uydular kullanılır 1-Por 2-aor e 3-aor w 4-ıor
(bu soruda turkıye hangilerine dahildir diye yorumladım şıklar:a)1-2 b)2-3... şeklindeydi)
6)5 kw çıkış gücü olan frekans hangisidir( şıklar a)4 b)8 c)12... şeklindeydi)
7)hangisi epirbin konum belirlenirken hızını etkiler gibi bir soru vardı...(şıklar a)epirb konumu-uydu konumu b)uydu konumu c)epirb konumu d)ces konumu... şeklindeydi)
8)Dublikasyon hangisinde doğru verilmştir( şıklarda INM C+ mf-hf... vardı ben bunu işaretledim)
9)a1 bölgesinde bakım koşullarından en az kaçını seçmek gerekir
10)hangi ehliyet sadece a1 bölgesinde görev yapar(ROC)
11)navtex de pilot mesajı hangi harfle temsil edilir(F)
12)emisyon sınıfı ile ilgili bir soru vardı
13)vhfte kullanılan dsc ve arama kurtarma için kullanılan diğer kanallar hangileridir
a)dsc 16, rtf:70
b)dsc70, rtf:06,13,16
c)dsc70, rtf:16
hatırladığım kadarıyla sorular bunlardı, ben sınava girerken bir önceki oturumda bu derse giren 2 kişi vardı, onların bahsettikleri soruları şuan tam hatırlayamasam da, bunların arasında olan sorular değildi(kaldı ki bu kişilerden biri 3. kez giriyormuş sınava),fakat onların da sorularından hatırladığım kadarıyla frekans çıkış güçleri ve emisyon sınıfları ile ilgili her sınavda soru geliyor sanırım yine de tekrar etmek isterim ki eski ve yeni sorular bu derste çok fazla dönmüyor galiba, konu çalışmakta fayda var, herkese başarılar...
1)sart ın testi ne sıklıkla yapılır
2)2)istanbul boğazında dumen bozuldu tamir edemedn ne mesajı yollarsın(tehlike-ivedilik-emniyet)
3)denizde sonmuş fener gördun ne mesajı yollarsın
4)4)başkası adına mesaj yollamaya ne denir(relay)
5)ata uydusu ile iletişim için hangi uydular kullanılır 1-Por 2-aor e 3-aor w 4-ıor
(bu soruda turkıye hangilerine dahildir diye yorumladım şıklar:a)1-2 b)2-3... şeklindeydi)
6)5 kw çıkış gücü olan frekans hangisidir( şıklar a)4 b)8 c)12... şeklindeydi)
7)hangisi epirbin konum belirlenirken hızını etkiler gibi bir soru vardı...(şıklar a)epirb konumu-uydu konumu b)uydu konumu c)epirb konumu d)ces konumu... şeklindeydi)
8)Dublikasyon hangisinde doğru verilmştir( şıklarda INM C+ mf-hf... vardı ben bunu işaretledim)
9)a1 bölgesinde bakım koşullarından en az kaçını seçmek gerekir
10)hangi ehliyet sadece a1 bölgesinde görev yapar(ROC)
11)navtex de pilot mesajı hangi harfle temsil edilir(F)
12)emisyon sınıfı ile ilgili bir soru vardı
13)vhfte kullanılan dsc ve arama kurtarma için kullanılan diğer kanallar hangileridir
a)dsc 16, rtf:70
b)dsc70, rtf:06,13,16
c)dsc70, rtf:16
hatırladığım kadarıyla sorular bunlardı, ben sınava girerken bir önceki oturumda bu derse giren 2 kişi vardı, onların bahsettikleri soruları şuan tam hatırlayamasam da, bunların arasında olan sorular değildi(kaldı ki bu kişilerden biri 3. kez giriyormuş sınava),fakat onların da sorularından hatırladığım kadarıyla frekans çıkış güçleri ve emisyon sınıfları ile ilgili her sınavda soru geliyor sanırım yine de tekrar etmek isterim ki eski ve yeni sorular bu derste çok fazla dönmüyor galiba, konu çalışmakta fayda var, herkese başarılar...