GOSS 19.03.2012 Stabilite - (UVZ) Ankara

Buğra

Denizci
Denizci
Arkadaşlar dünkü vardiya standartlarının üzerine bugün de stabilite sınavına girdim , onu da bileğimin hakkıyla verdim... Hemen sorulara geleyim ;

Benim şansıma eski sorulardan 6 tane geldi , altısı da sözeldi... Sınava artı 6 ile başladım

Konteyner numaraları kaç haneli cevap 11 hane
KN eğrileri bize hangisi bulmamızı sağlar - GZ
Gemi havuza oturtulurken - kritik süreç
Tam doldurulmamış gemi tanklarında hangisinde artış olur - KG
Alavere donanımında kaç adet abli vardır - 3 adet

Bir tane daha vardı işaretlemiştim ama sınav sonrasında arkadaşın biri sınav notlarımı isteyince tümünü bağışladım bende , işaretli sorularda orada gitti

Sayısal sorular ağırlıktaydı ;

Yatma açısı vardı , formülü koyunca çıkıyor hemen.

KG ve GM aynı soruda istenmişti
GM farklı soruda tek istenmiş
KG aynı şekilde
Dikmeler arası boy ( LBP ) li iki soru vardı
Baş Kıç ve Vasat draftlar verilmiş , düzeltişmiş vasat ne olur diyor baş + kıç /2 =
Bir tane daha gm vardı
Sorulardan biri 3 m de bulunan 80 tonluk yük 12 m ye yüklenmiştir. D: 6000 tondur. Shift mesafesi nedir?

12-3= 9 9x80 / 6000 : cevap 0.12 çıkıyordu ama şıklarda 0.125 vardı onu işaretledim.

Genel olarak sorular böyleydi. Gözünüzde sakın büyütmeyin. Allah herkesin yardımcısı olsun. Paylaşımlar için herkese de çok teşekkür ederim

Benim kesin eminim dedigim sorulardan biridir o 11 hanedir. Rica ederim , umarim sizlerde paylasirsiniz sinavlarinizdan sonra.. basarilar herkese.

Yani ben 11 dedim , 6 tane bu yukarıda yazdığım soru çıktı , 8 tane de yaptığım işlem sorularından eminim. Sınavdan 70 aldım nitekim. Herkes istediği cevabı vermekte özgür. Rabbim tek soruyla kaderinizi belirleyecek duruma düşürmesin inşallah. Herkese başarılar.

Arkadaşlar forumda başlık açamadım.. Benim bir tek seyir dersim kaldı. Ondan da kalmadım , daha sınava girmedim. Yeni hazırlanmaya başladım. Nasıl bir rota öneriyorsunuz ? Nasıl bir başlangıç çalışması olmalı ? Hangi kaynaktan çalışmalıyım ? İşlem sorularını çözümlü anlatan bir kitap var mı bildiğiniz ? Yorumlarınız benim için çok değerli ... Şimdiden teşekkür ederim.

seyir fatih pdf formatında olan bı dosya var ben su anda ondan calısıorum soruların cozumlerı var okuldan kalma bılgın varsa hatırlamana yardımcı oluor

Konteyner 11 hanelidir.
ihracat112 diye bir sitede bulduğum bilgileri de paylaşmak isterim:

Konteynerler, B.I.C – ( Uluslar arası konteyner ve inter-modal taşımacılık bürosu) tarafından sisteme dahil edilerek, bir operatör/sahip kodu verilir. B.I.C. 1933 yılında kurulmuş ve merkezi Paris’te olan bir kurumdur. 1970 yılı başlarında geliştirdikleri alfa numerik BIC-kodun başarısı baz alınarak, ISO tarafından 1972 yılında konteyner kodlanması ve resmi kayıtlarının tutulması ile görevlendirilmiştir. Şu an;dünya konteyner filosunun %90’ına karşılık gelen 150 ülkeden yaklaşık 1700 konteyner operatörü/sahibi tarafından B.I.C kodu kullanılmaktadır. BIC kodunda; her operatörün/sahibinin 3 haneli harf grubundan oluşan bir tanınma kodu olup, konteyner seri numaraları seçimi, sahibi olunan her konteynerde farklı olmak üzere, operatöre/sahibine bırakılmıştır. B.I.C, bilgi bankasını aylık olarak güncellemekte ve yılda bir kez de basılı hale getirmektedir.

Her konteyner, toplam 11 haneli alfa numerik bir numaraya sahiptir.
XXXY ZZZZZZ-A

Harf grubu Rakam grubu

XXX : Konteyner operatörü/sahibinin kodudur ve B.I.C kodu olarak da bilinir.
Y : Konteyner sınıf kodu olup; U , J ve Z harflerinden oluşur.

? U : Tüm konteynerler için kullanılır
? J : Ayrılabilir,sökülebilir konteynerler ve ekipmanlarını tanımlamakta kullanılır.

? Z : Treylerler ve şasileri tanımlamakta kullanılır.
ZZZZZZ : 6 rakamdan oluşan konteyner seri numarası olup; seçimi , konteyner sahibi/operatörünün mevcut konteynerlerinden farklı olacak şekilde insiyatifine bırakılmıştır. Rakamlar, 6 haneye tamamlanıncaya kadar başlarına 0 konulur.

A : Tek rakamdan oluşan, kontrol numarasıdır. Bu numara; konteyner sahibinin kodu , kayıt numarası ve sınıf kodunun kullanıldığı Modulus II hesaplama yöntemiyle bulunur. Konteyner numarasının sistemde kayıtlı olup olmadığını ve doğruluğunu tespitte kullanılması açısından önemlidir.

Geri