GOSS 20.04.16 UVZ deniz ticaret hukuku

mangoster

Küpeşteci
Denizci
Goss 2015 kitabından 25,33,40,53,96,115,141,154,159,161,197,244,270,285,288 cıktı.extra
-HSSC kac yıl sureyle verıldigi. 5 yıl yazıyo ama emin degılım.
-Donatanın sigortasının fazlasını kapsayan sigorta nedir diyodu. kulub sigortası dedım.
-Solas II-2 II-3 III , IV uyan gemilere hangi sertifika verilir. salladım
-kaçak deşarj yapan bir geminin yol açtığı cevre kirliliğine yapılacak ceza hangi kanuna göre yapılır? cevre dedım
-Bir durum oldugunda kaptan gerekli evrakları ilk fırsatta mahkemeye goturmesse ne olur gibi bi soru vardı

Herkeze başarılar .

Goss 2015 kitabından 25,33,40,53,96,115,141,154,159,161,197,244,270,285,288 cıktı.extra
-HSSC kac yıl sureyle verıldigi. 5 yıl yazıyo ama emin degılım.
-Donatanın sigortasının fazlasını kapsayan sigorta nedir diyodu. kulub sigortası dedım.
-Solas II-2 II-3 III , IV uyan gemilere hangi sertifika verilir. salladım
-kaçak deşarj yapan bir geminin yol açtığı cevre kirliliğine yapılacak ceza hangi kanuna göre yapılır? cevre dedım
-Bir durum oldugunda kaptan gerekli evrakları ilk fırsatta mahkemeye goturmesse ne olur gibi bi soru vardı

Herkeze başarılar .

HSSC kaç yıl süreyle verilir?
Gemi havuz sürveyi periyodundayken, Harmonize Sürvey ve Sertifikalandırma Sistemi
(HSSC) kapsamındaki sürveyleri gemi havuzdayken başlatılır. Başlangıç sörveyi, Yıllık Sörveyler, Ara Sörveyler, Yenileme Sörveyleri vardır. Belgelerin bir kısmı Yük gemileri için 5 yıllık, Yolcu gemileri için yıllık düzenlenir. Bir sürü belge var, hangisini soruyor acaba?

75- SOLAS’ın II-1, II-2, III ve V. Bölümleri ile işbu Kuralların ilgili gerekliliklerine uyan bir
yük gemisine yapılan bir başlangıç sürveyi veya yenileme sürveyinden sonra, Yük
Gemisi Teçhizat Emniyet Sertifikası düzenlenir.
76- SOLAS’ın IV. Bölümü ile işbu Kuralların ilgili gerekliliklerine uyan bir yük gemisine
yapılan bir başlangıç sürveyi veya yenileme sürveyinden sonra, Yük Gemisi Telsiz
Emniyet Sertifikası düzenlenir.
77- SOLAS’ın II-1, II-2, III, IV ve V. Bölümleri ile işbu Kuralların ilgili gerekliliklerine uyan
bir yük gemisine yapılan bir başlangıç sürveyi veya yenileme sürveyinden sonra, 74, 75
ve 76. maddelerde belirtilen sertifikalara bir alternatif olarak, Yük Gemisi Emniyet
Sertifikası da düzenlenebilir.
83- Yolcu Gemisi Emniyet Belgesi, 12 ayı geçmeyen bir süre için verilir.
84- Yük Gemisi İnşa Emniyet Belgesi, Yük Gemisi Teçhizat Emniyet Belgesi ve Yük Gemisi
Telsiz Emniyet Belgesi İdare tarafından belirlenen ve beş yılı geçmeyen süreler için
verilir.

Geri