1-Aydınlık süresi karanlık süresine eşit olan fener – Iso
2-Fenerlerin frekansları – Fenerler ve sis işaretleri kitabı
3- Sistem-A şamandıralama sisteminde tecrit edilmiş su tehlike işaretlerini gösteren şamandıra tepeliğinin şekli aşağıdakilerden hangisidir?
a) İki siyah koni
b) İki yeşil küre
c) İki siyah küre ----
d) İki yeşil koni
e) Bir kırmızı küre
4-Güneşin üst kenarından sex.alt –ıc-Dıp ,Hp değerleri verilmiş Ho nedir sorusu ?(sorunun sayılarını tam olark hatırlamıyorum)
5- Bir gemi küçük bir adanın yanından geçerken sextantla adanın iki ucu arasındaki açıyı 10° olarak ölçmüştür. Adanın haritadan ölçülen genişliği 2 mildir. Geminin adadan olan mesafesi aşağıdakilerden hangisidir?
f) 10,02 mil
g) 11,46 mil ----
h) 12,26 mil
i) 11,02 mil
j) 10,50 mil
6-080° rotasına 10 Knots süratle ilerlerken 035° de bir feneri kerteriz ediyoruz. 15 dakika sonra aynı feneri 350° de kerteriz ettiğimiz de fenere olan mesafemiz nedir?(Soru bu şekilde değildi ama tarz olark aynı)
k) 5 mil
l) 3,5 mil
m) 2,5 mil----
n) 3 mil
o) 2 mil
7-Saatte 10 mil hız ile 120 rotasına seyrediyorsunuz. Saat 21:10 da bir fenerden cayro pusulanızla 155 kerterizini ölçüyorsunuz. 12 dakika sonra aynı fenerden aldığınız kerteriz 190 dir. İkinci kerterizi aldığınızda (saat 21:22 de) fenerden uzaklığınız ne kadar olur ?
a) 4 mil
b) 3 mil
c) 2 mil---
d) 1.5mil
e) 1 mil
8-Sharpness Dock’da 10 NİSAN 1999 günü son yüksek su (HW) zamanındaki su yüksekliği nedir? (Problem ekte verilen Admiralty Gel-Git Cetvelleri kullanılarak çözülecektir.) (Bu tarzda bi soru)
9-yukardaki sorunun başka bi bölge için son HW zamanını sorusu
10-Basit bir CDMVT sorusu
11-Kerteriz sorusu
12-Güneşin doğuşu sorusu GMT olark
13-Sivil Alacakaranlık sorusu GMT olarak
14-Yıldız Meridyen geçişi sorusu
15-Departure sorusu
16-Parça hakkı mesuliyeti nedir gibisinden bi soru vardı daha önce hiç görmemiştim.
Şıkları da hatırlayabildiklerim;
a)malın bir parçasının değeri
b)yükün alıcısının mesuliyetinde olan hak
c)acentanın sorumluluğnda olduğu mal hakkı
d)mal sahibinin kusurlarından doğan alıcaklı hakkı (hatırlayabıldıklerım bunlar )
17-┬ ┬ ┬ ┬ ┬ -cevabı yasak saha-bölge sınırı
18-Sistem A iskele sorusu renk
Hatırlayabildiklerim bu kadar ,her ne kadar sorular tam olmasadda inş işinize yarar faydalı bi paylaşım olur.Benim son sınavımdı bu geçtim cok şükür herkese başarılar şimdiden
2-Fenerlerin frekansları – Fenerler ve sis işaretleri kitabı
3- Sistem-A şamandıralama sisteminde tecrit edilmiş su tehlike işaretlerini gösteren şamandıra tepeliğinin şekli aşağıdakilerden hangisidir?
a) İki siyah koni
b) İki yeşil küre
c) İki siyah küre ----
d) İki yeşil koni
e) Bir kırmızı küre
4-Güneşin üst kenarından sex.alt –ıc-Dıp ,Hp değerleri verilmiş Ho nedir sorusu ?(sorunun sayılarını tam olark hatırlamıyorum)
5- Bir gemi küçük bir adanın yanından geçerken sextantla adanın iki ucu arasındaki açıyı 10° olarak ölçmüştür. Adanın haritadan ölçülen genişliği 2 mildir. Geminin adadan olan mesafesi aşağıdakilerden hangisidir?
f) 10,02 mil
g) 11,46 mil ----
h) 12,26 mil
i) 11,02 mil
j) 10,50 mil
6-080° rotasına 10 Knots süratle ilerlerken 035° de bir feneri kerteriz ediyoruz. 15 dakika sonra aynı feneri 350° de kerteriz ettiğimiz de fenere olan mesafemiz nedir?(Soru bu şekilde değildi ama tarz olark aynı)
k) 5 mil
l) 3,5 mil
m) 2,5 mil----
n) 3 mil
o) 2 mil
7-Saatte 10 mil hız ile 120 rotasına seyrediyorsunuz. Saat 21:10 da bir fenerden cayro pusulanızla 155 kerterizini ölçüyorsunuz. 12 dakika sonra aynı fenerden aldığınız kerteriz 190 dir. İkinci kerterizi aldığınızda (saat 21:22 de) fenerden uzaklığınız ne kadar olur ?
a) 4 mil
b) 3 mil
c) 2 mil---
d) 1.5mil
e) 1 mil
8-Sharpness Dock’da 10 NİSAN 1999 günü son yüksek su (HW) zamanındaki su yüksekliği nedir? (Problem ekte verilen Admiralty Gel-Git Cetvelleri kullanılarak çözülecektir.) (Bu tarzda bi soru)
9-yukardaki sorunun başka bi bölge için son HW zamanını sorusu
10-Basit bir CDMVT sorusu
11-Kerteriz sorusu
12-Güneşin doğuşu sorusu GMT olark
13-Sivil Alacakaranlık sorusu GMT olarak
14-Yıldız Meridyen geçişi sorusu
15-Departure sorusu
16-Parça hakkı mesuliyeti nedir gibisinden bi soru vardı daha önce hiç görmemiştim.
Şıkları da hatırlayabildiklerim;
a)malın bir parçasının değeri
b)yükün alıcısının mesuliyetinde olan hak
c)acentanın sorumluluğnda olduğu mal hakkı
d)mal sahibinin kusurlarından doğan alıcaklı hakkı (hatırlayabıldıklerım bunlar )
17-┬ ┬ ┬ ┬ ┬ -cevabı yasak saha-bölge sınırı
18-Sistem A iskele sorusu renk
Hatırlayabildiklerim bu kadar ,her ne kadar sorular tam olmasadda inş işinize yarar faydalı bi paylaşım olur.Benim son sınavımdı bu geçtim cok şükür herkese başarılar şimdiden