GOSS 2012 Yeni (Makine) İngilizce Soru ve Cevapları

• Konuyu açan Konuyu açan warn
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

warn

Küpeşteci
Denizci
Arkadaslar 18.01.2012 goss 2.müh makine ingilizcesi sınavında karsılastıgım yeni sorular soyle
Sınavda 9 tane yeni soru geldi

1 Yakıt yanınca açığa çıkan enerji türünü sormuş, boşluk doldurma var
........ energy
a)thermal b)heat c)friction ......sıklarını vermiş
Doğru cevap thermal olucak

2 Gemilerde kullanılan gazlar container ve ............ içinde depolanır demiş
a) tank b)dust bin c)bin bag ....şıklarını vermiş
Sorunun cevabını ben de bulamadım

3 Silindir içindeki exzostun uzaklastırılmasının tanımını sormuş, boşluk doldurma sorusu
a)scavenge b)sweep.....şıklarını vermiş
Dogru cevap scavenge olacak

4 Geminin boyutları sorusu, Geminin genişligine teknik olarak breadth denir, normalde kullanım tabirini sormuş
bu boyut normalde nasıl tabir edilir, boşluk bırakmış, boşuga width(=genişik) gelecek

5 Geminin pervanesinde kavitasyon oluşur, bu kavitasyonun nerede oluştugunu tanımlayan bir boşluk doldurma cümlesi yazmış
...back... of the blade(=kanadın arkasında) olucak dogru cevap

6 Enjektör sorusu var, enjektörler belirli bir çalışma süresi sonunda çıkarılıp test edilir demiş
After a period the injectors are taken .....out....... olacak dogru cevap

Arkadaslar hidrolik - pnömatik-elektro-otm. kont. , soutma-iklimlendirme sınavlarında gelen yeni soruları lütfen paylaşırmısnız

Ben girdim 13 tanesi aynı soruydu diğer farklı olanlar soruları hatırlamıyorum ama cevaplar şöyle idi 1)Bow 2)yağlama yağı sump tanktan alıp yağ colerine basar .. cvp from ... to 3)efficency 4)balast hangi sebepten ötürü alınmaz ?reduce to draft 5)F/O bunker tanklarının yerleri neresidir ? cvp double bottom herkese bol şans

1) crack may be prevented from developing of the corners of welded plating inserts by ........... a)raunding the corner b)squaring the corner c)plug welding the corner d)slug welding the corner e)intermittent the corner 2)an acceptable method of temporarily sealing acrack formed in the hull of the vessel is to............ a)drill holes at each end b)share up the crack with welded braces c)tack weld a doubler plate over the crack d)drive a edge into the crack e)apply at patchof sheet packing backed by strongback or hole and sharing ARKADAŞLAR 14.07.2014 TARİHİNDE GİRDİGİM İNGİLİZCE SINAVINDA FORUMDA BULUNMAYAN 2 YENİ SORU BUNLARDIR BENDE SALLADIM AMA 90 ALDIM

arkadaslar son sınavım olan ing de 85 ile verdim.darısı tüm bu sınavlarla ugrasan meslektaslarıma,
08.09.2014 tarihinde izmir sınav salonu bana denk gelen yeni sorular soruları tam hatırlamadıgım
için kusura bakmayın.
1) air con. control temp. and humidity le baslayan eski soruyu degiştirmişler boşluk olarak humidity wardı yani cvp humidity
2) sintine pompası calıştırlmadan önce suction and ......... open valve gibi bişe vardı cvp discharge
3) gemide 3 inc. genişliginde oval bi delik oldugunda sızdırmazlıgı gecici olarak nasıl sağlarsınız diodu tam emin degilim ama cok büyük ihtimalle cvp wooden plug
4)4 zamanlı bi makina bir işi crakshaftın 2 turunda elde eder aynı zamanda......... tamalar gibi bişedi cvp diagram
5)bi soru wardı sorusunu hatırlayamadım pervanenın bir turundan bahsediodu cvp pitch
6)makina sogukken yağ kıvamı kalın makine calısırken kıvamı ince flan diodu cvp hot
aklımda bunlar kaldı 8 tane kitaptan geldi 2 tane soruyu anlayamadım onları salladım anlayarak işaretlediklrimin 1 soru hariç hepsi doğru oldu yani bu cvplar büyük ihtimalle dogru

Geri