GOSS 21.01.2014 Seyir - İstanbul

halilg

Küpeşteci
Denizci
Arkdaşlar 4 tane soru çıktı 2013 kitabındn gerisi farklıydı 13 tne sayısal vrdı.

navtex te 00 ile hangi haberleşme olur ? goc a giriyo hissettm kendmi

gemi limanda zamn aşımında masrafları kim öder? geminin sahibi kiracı vs gibi şıklar

yönlü radyo hngisidir ? RG idi.

bir tane meridyen sorusu. 3 tane gmt bulma sorusu. bir tane sext alt, CDMVT .
sayısal değerleri değişikti hepsinin kitaptan ve seyir fatihten çözdüklerme göre.

volta seyrinde hangi kaynaktan yararlanırız ? notic almanac, norıes table gibi şklar vardı.

Aşağıdaki ışık karakterlernden hngisi F dir? 179.sorudaki şkların aynısı idi şıklar.

Gel-git nedeniyle en fazla su alçalması ayın hangi döneminde meydana gelir?
yeniay

giresun açıklarında tespit edilen ... derece yönüne 1 knot şiddetindeki rüzgar

akıntısını oluşturan rüzgarın yönü ve hızı nedir? karayel 50 mil yptm

Otopilotta 15 derecelik bir dönüş yapmak istediğimizde fakat F.U. düzeni devreye girerek 13 derecesine kadar dönüp aşağıda dümen selenoidlerini devreden çıkaran sistmin adı nedir?
A- Follow up
B- perm helm
C- feed back( geri besleme) xxxx
D-
E-
bu soru forumdada bir kişiye çkmş cvp bilen vrsa yazsn

Ben kaldım gitti 93.5 tl :D
geride dersi olan arkadşlara şansınız yaver gittsin diorum :)

Geçmiş olsun , bende kaldım yeni sorular yüzünden , kaçla kaldınız , inşallah birdahaki turda verirsiniz

volta seyrinde hangi kaynaktan yararlanırız ? notic almanac, norıes table gibi şklar vard bu soru geçen hafta banada çıktı cevabı nedir?
navtex düzeltme derecesi kısaltması nasıl yazılır, Corr Rate. Corr Rate (noktasız) , Correction Rate , Crr rate , corrate

35 le kaldm inş ikinciye artk. Volta seyri ile olan sorunun cevabnı bnde bilmiyorum bilen warsa yazarsa iyi olur arkadşlar.

bende arıyorum bulamıyorum yeni çıkan soruların cevaplarını , özellikle rüzgar pilotlama levhası ile ilgili kaçınma rotası , navtex ile ilgili 00 kodu falan dolu yeni soru volta seyri nereden bakılır , gibi soruları cevaplayabilen yok ,

Bu ara bende seyirden ve stabiliteden sınava giricem 1 ay oldu geleli hala çalışıcam yalnız.Bi gözümü kapatıp gireyim diyorum bakalım nolcak muhtemelen önümüzdeki haftaya gün alıcam. Fakat son aylarda bakıyorumda doğru dürüst bir soru paylaşımı yapan olmamış.Yapılan paylaşımlardada sorular üstün körü geçilmiş.Keşke daha itina gösterilmiş olsa..Neyse bunlar benim görüşlerim, yukarıda b2 soru gözüme çarptı bunlarla ilgili bir bilgi paylaşmak istedim.

"NAVTEX mesaj numaralar 00-99 arasındadır,00 numaralı mesajlar ³Çok Önemli´ mesaj anlamına gelir.Mesaj Sonundaki

CER
kısaltması ise mesajın % kaç hata ile alındığını gösterir. Çıkan sorudaki şıklarda CER varmıydı ?

Bulduğum kaynağa göre 00 Navtex mesajları çok önemli değil acelelik urgent mesaj tipine giriyormuş , doğru cevap hangisi benimde kafam karıştı

3.3.1. Navtex Mesajlarının Düzenlenmesi

00 seri numarası, urgent (acelelik) trafiğini gösterir. Cihaz mesaj almamak üzere
programlanmış olsa dahi 00 seri numarası ile başlayan bir mesaj alındığında yazıcı otomatik
olarak aktif hâle geçerek mesajın kâğıda baskısı alınacaktır.

yeni bir kaynağa görede 00 navtex mesajı

00 seri numarası, en yüksek öncelikli mesajlar için ayrılmıştır; bunlar Tehlike Aktarım (Distress Relay) mesajları olup, daima yazdırılırlar(print).

Hangisi doğru cevap acaba goss'a göre , CER %3 ve %4 arasında kaldım araştırmama göre , ayrıca bana geçen sınavda çıkan navtex hata düzeltme oranı kısaltmasını hala bulamadım...?

Geri