1. Navtext mesajları ile ilgili bi soru vardı
- 00 olan mesajlar gemi jurnaline kaydedilir
-meteorolojik uyarılar gemi seyriyle alakalı uyarılar gemi jurnaline kaydedilir
- 00 ve benzeri önemli mesajlar gemi jurnaline kaydedilmez ama 2 yıl süre boyunca saklanır
diger 2 sıkkı tam hatırlamıyorum ama onlarda gemi jurnaline kaydedilir seklindeydi
2. volta seyri hesaplamasında hangi kitap kullanılır
-nories table
-notik almanak
diğer şıklar cok alakasızdı nories table olması lzm cevap
3.elektoronik seyir de arpa radarda ters ücgen sekli icindede siyah nokta vardı
yalnız ters üçgen bu alarm verme cemberinin içine cizilmisti
4.rakam olarak tam hatırlamıyorum ama amerikan gelgit akıntı cetveliyle
saat 1005 deki su yüksekliğini soruyor
5.büyük daire seyrinde kalkıs ve varıs enlem ve boylam kordinatları verilmiştir mesafeyi soruyodu
6.Fenerin yüksekliği feet gözlemcinin yüksekliği metre olarak verilmisti fenerin kaç milden görülceğini soruyodu
7.F.U nun ne amaçla kullanıldığını soruyodu bu önceki senelerde çıkmış bi soru şıkları aklımda değil
Soruların nerdeyse hepsi işleme dayalı soruydu göksel seyirden 4 soru geldi sözel sorulardanda hep yeniydi ben 1 soruyla kaldım tavsiyem ne kadar sayısal soru çeşiti varsa çözün
- 00 olan mesajlar gemi jurnaline kaydedilir
-meteorolojik uyarılar gemi seyriyle alakalı uyarılar gemi jurnaline kaydedilir
- 00 ve benzeri önemli mesajlar gemi jurnaline kaydedilmez ama 2 yıl süre boyunca saklanır
diger 2 sıkkı tam hatırlamıyorum ama onlarda gemi jurnaline kaydedilir seklindeydi
2. volta seyri hesaplamasında hangi kitap kullanılır
-nories table
-notik almanak
diğer şıklar cok alakasızdı nories table olması lzm cevap
3.elektoronik seyir de arpa radarda ters ücgen sekli icindede siyah nokta vardı
yalnız ters üçgen bu alarm verme cemberinin içine cizilmisti
4.rakam olarak tam hatırlamıyorum ama amerikan gelgit akıntı cetveliyle
saat 1005 deki su yüksekliğini soruyor
5.büyük daire seyrinde kalkıs ve varıs enlem ve boylam kordinatları verilmiştir mesafeyi soruyodu
6.Fenerin yüksekliği feet gözlemcinin yüksekliği metre olarak verilmisti fenerin kaç milden görülceğini soruyodu
7.F.U nun ne amaçla kullanıldığını soruyodu bu önceki senelerde çıkmış bi soru şıkları aklımda değil
Soruların nerdeyse hepsi işleme dayalı soruydu göksel seyirden 4 soru geldi sözel sorulardanda hep yeniydi ben 1 soruyla kaldım tavsiyem ne kadar sayısal soru çeşiti varsa çözün