ben dun seyır sınavına gırdım benle bırlıkte stabılıte sınavına gıren bır arkadastan aldıgım sorular bunlar...
1-asagıdakı olaylardan hangisi agırlık merkezı yer degıstırmez
cvp gemının ıskeleye meyıl etmesı
2-yukleme ve bosaltma ıslemlerınde kullanılan sapanlardan degıldır
cvp ıslak sapan
3-asagıdakılerden hangısı hıdrostatık egrılerden hesaplanmaz
cvp a-bır santım trı momentı
b-deplsman
c-yuk dagılımıxxxxx
d-su hattı alanı
4-a gemısı su yogunlugunu 1015kg\m3 olan bırlimanda yukleme yapıyor.vasat hattı yaz yukleme hattının 15cm altında gemi acık denize cıktıgında yaz yukleme hattında olabılmesı için kac ton daha yuk alabılır(tpc:30-fwa 75mm)
cvp:540 ton
5-solas kurallarına gore ambarlarda tahul yukunun kayması sonucu olusan gemının yatması en fazla kac derece olmalıdır.
cvp-12 derece
6-tahıl yuklenecek bı gemıde dokunulmamıs dınamık denge alanı asagıdakı verılen degerlerden hangısınden kucuk olamaz
a-0.055 m-rad
b-0.065 m-rad
c-0.075 m-rad xxxx
7-deplasmanı 4800 kg 4.8 m gemıde bulunan 120 ton yuk kg sı 3.2 m bu yuk kg yukseklıgı 10.8 guverteye shıftıng yapıyor yenı kgyı soruyor??????
8-draftları bas 7.40 kıc 8.20 vasat 7.70 gemının durumu nedır
cvp hoggıng
9-kana rakamları metrık olarak belırtılmıs bı gemı bas draft 3m20cm markası ust hızasında kıc draft 3m40cm alt hızasında ıse mean draft ne
3m35 cm
10-asagıdakı gemılerden hangısınde sıyar bulunmaz
cvp konteyner
1-asagıdakı olaylardan hangisi agırlık merkezı yer degıstırmez
cvp gemının ıskeleye meyıl etmesı
2-yukleme ve bosaltma ıslemlerınde kullanılan sapanlardan degıldır
cvp ıslak sapan
3-asagıdakılerden hangısı hıdrostatık egrılerden hesaplanmaz
cvp a-bır santım trı momentı
b-deplsman
c-yuk dagılımıxxxxx
d-su hattı alanı
4-a gemısı su yogunlugunu 1015kg\m3 olan bırlimanda yukleme yapıyor.vasat hattı yaz yukleme hattının 15cm altında gemi acık denize cıktıgında yaz yukleme hattında olabılmesı için kac ton daha yuk alabılır(tpc:30-fwa 75mm)
cvp:540 ton
5-solas kurallarına gore ambarlarda tahul yukunun kayması sonucu olusan gemının yatması en fazla kac derece olmalıdır.
cvp-12 derece
6-tahıl yuklenecek bı gemıde dokunulmamıs dınamık denge alanı asagıdakı verılen degerlerden hangısınden kucuk olamaz
a-0.055 m-rad
b-0.065 m-rad
c-0.075 m-rad xxxx
7-deplasmanı 4800 kg 4.8 m gemıde bulunan 120 ton yuk kg sı 3.2 m bu yuk kg yukseklıgı 10.8 guverteye shıftıng yapıyor yenı kgyı soruyor??????
8-draftları bas 7.40 kıc 8.20 vasat 7.70 gemının durumu nedır
cvp hoggıng
9-kana rakamları metrık olarak belırtılmıs bı gemı bas draft 3m20cm markası ust hızasında kıc draft 3m40cm alt hızasında ıse mean draft ne
3m35 cm
10-asagıdakı gemılerden hangısınde sıyar bulunmaz
cvp konteyner