GOSS 23.01.2014 İngilizce U.I.Zabit Çıkmış Sorular

adm yavuz

Küpeşteci
Denizci
bu gün girdiğim sınavda yeni tip sorular ağırlıktaydı forumdaki sorulardan 4 tane soru vardı

yeni sorulardan hatırlayabiliklerim aşağıdadır ingilizcelerini hatırlıyamıyorum ama sorular bunlardı

epirb le alakalı bir soru vardı sörvey esnasında sörveyör epirbin aşağıdaki hangi özelliğini kontrol etmez
a)bataryası b)hru exp date c)düzgün yerleştirilp yerleştirilmediği d)sertifikası e)406 mhz olup olmadığı

cargo gear annual sörvey tamamlandıktan sonra uygulanacak prosedür nedir diyordu?
a-cargo gear certificate approved
b-cargo gear certificate issued
c-cargo gear annual survey report approved
d-cargo gear annual survey report issued and attaced to cargo gear certificate

ship bottom inspection için aşağıdakilerden hangisi doğrudur gibi bi soruydu
a-sadece dry dock ta yapılır
b-dry dock veya gemi demirliyken yapılır
c-yolcu gemileri için 24 ayda bir yapılmalı
d-sadece special surveyde yapılır
e-yük gemileri için 36 ayda bir yapılmalı

aşağıdakilerden hangisi yangınla mücadele yöntemlerinden biri değildir demiş
a-yakıtı kesme
b-soğutma
c-zincirleme reaksiyon......
d-ısı dedöktörün çalışılabilirliğinden emin olunmalı gibi şıklar vardı

bir soruda geminin inner bottom falan gibi kelimeler kullanmıştı tam hatırlamıyorum şıklarda ise:
a-weight
b-beam
c-lenght overall
d-mouled

kıyısal sefer yaparken haritadaki bazı sembollerden yararlanılır bunlar buoy , light ,..........demiş
boşluğa ne gelebilir diyor?
4 tane alakasız şık var
e)light house

aşağıdakilerden hangisinde 2.kaptan güvertede neyin vermiş olduğu etkiyi gidermek için düzenli raspa boya ve bakımı koordine etmelidir diyor?

a-salt water
b-water
c-any liquid
d-oil

boom stops la başlayan bi soru var boom kendini korumak için stop eder tarzında bişey diyordu
a-aşırı kaldırılırsa
b-aşırı indirilirse
c-aşırı yük binmediğinde
d-denizde swell varken gibi şıklar vardı

dediğim gibi forumdan 4 soru geldi diğerlerinden hatırlayabildiklerim bunlar soruların ingilizcelerini yazamadım ama çevirileri böyleydi..açıkçası sınav zordu şükür 75 le geçtim
iyi çalışmalar

paylaşım için teşekkürler.soruların her geçen hafta ne kadar değiştiğini bir kez daha görmüş olduk.bu soruların tamamı yeni soru ben de daha önce ne forumlarda ne de soru bankalarında rastlamadım.size geçmiş olsun.

adamlar ingilizce sormamış, resmen sağdan soldan buldukları soruları ingilizceye çevirmişler.
bu soruların türkçesini bilen varsa, o da güzel.. ama ilerde bu sistemde patlak verecek. ceremini biz çekiyoruz sefasını ilerde goss 'ye girenler sürecek ne zamanki sorular tamamiyle deşifre olunca.

gemilerde yaşadıklarımız cargo gear cert. kitapçığındaki yıllık bölüm onaylanır ve tarih yazılır. diğer sert. 5 yılık ve oda bu kitapçığın sonunda olur.yıllık kontrolü yapıldığı ve tarihi yazılır.b daha mantıklı gibi

ship bottom insp. 36 ayda 1 yapılmalıdır.Havuza denk getirilebilir ama denk gelmemişse uzman ve sert.bir dalgıç ekip tarafındanda yapılabilir.

Geri