GOSS 24.04.2013 Ana Makine Çıkmış Sorular

aser3333

Küpeşteci
Denizci
öncelikle merhabalar,bu sınava çalışırken bu site bana çok yardımcı oldu ve ben de hatırladığım kadarıyla bugün ana makine op. ba. sınavında bana gelen soruları sizlerle paylaşmak istedim.

Yeni imal edilen bir dizel makinesi, tecrübe alanında 3 fazlı bir alternatöre bağlanarak denenmiştir. Alternatör verimi 0,97, faz açısı 0,75,dağıtım tablosundan okunan gerilim 380 volt ve akım şid) eti 980 amperdir. Bu dizel motorunun gücü ne kadar olacaktır?
a) 679,53 bhp
b) 668,53 bhp (sorunun nasıl çözüleceğine dair en ufak bi fikrim yok sadece cevabın b olduğunu hatırlıyordum )
c) 658,53 bhp
d) 558,53 bhp
e) 540,53 bhp

bu soruyu çıkmış sorulardan bulup copy-paste yaptım çünkü en ciddi sorulardan biriydi hani önceden görmesen sınavı orada bırakıp çıkabileceğimi bir soruydu.diğerlerini sadece hatırladığım kadarı ile söyleyecem.

kompresyon basıncı normal,egzoz sıcaklığının düşük olması durumunda bunun nedeni nedir diye bi soru vardı.ben makine düşük yükte çalışması dedim ama çıkmış sorularda var oradan doğru cevabı kontrol edin.

reaksiyon türbini ile ilgili hangisi doğrudur gibi bi soru vardı.cevap A ve B yani hız sabit kanatlarda yükselir hareketli kanatlarda düşer.

Skoç kazanı ile ilgili bir soru vardı ama ne soruyu hatırlıyorum ne verdiğim cevabı.

aşırı soğuk soğutma suyuyla soğutulursa ana makine diye bi soru vardı.cevabı hatırlamıyorum.

ana makine karter yağı testi ne kadar zamanda yapılır diye bi soru vardı o soruyu bu sitede görmüştüm.

kompresyon basıncının ani düşüşünün nedeni nedir gibisinden bi soru vardı.tam hatırlamamakla birlikte sanırım subapların tam çalışmaması gibi bi şık vardı onu seçmiştim.emin değilim ama.

bi soruda tutuşma gecikmesinin tanımını vermişti ve buna ne denir diye sormuştu.bir diğerinde de tutuşma gecikmesinin tanımını verip bu durumda krankşaft hangi periyot kadar döner demişti.bunu da tutuşma gecikmesi periyodu diye cevapladım.

4zamanlı makine 300rpm ise 2dakikada kaç iş çevrimi oluşturur diyordu?ben 300 dedim buna.

dizel yakıttaki su oranı ile ilgili bir soru vardı.ne şıkları ne cevabımı hatırlıyorum.

ilk hareketten sonra düşük güçlü ve yüksek devirli dizel makinesinde ilk ney denetlenmeli diye bir soru vardı.çıkmış sorulardan hatırladığım kadarıyla yağlama yağı basıncıydı sanırım bu da.

umarım işinize yarar.

Geri