GOSS 24.05.2014 Ana Makine - İskenderun

akin_177

Küpeşteci
Denizci
ARKADASLAR BEN SINAVA HAZIRLANIRKEN BU SITEDEN COK YARARLANDIM.SINAVIMDA CIKAN SORULARI YAZMAYI BORC BILDIM. DİĞER ARKADASLARDA YAZARSA BIZDEN SONRAKILER DE YARARLANABILIR. SECENEKLERINI YAZAMADIGIM SORULARI VE ŞIKLARINI ÇALIŞANLAR HATIRLAYACAKLARDIR. HERKESE KOLAY GELSIN

1) Ters akımlı, basit portlu süpürmenin en önemli sakıncası asagıda belirtilenlerden hangisidir?

a) yuksek genel verim
b) düşük özgül yakıt sarfiyatı
c) dolgu havasının kısa devre yapması <--
d) yuksek endike ortalama verim
e) cok düşük atık gaz mıktarı

2) iki zamanlı bır dızel makınasının bır sılındırınden alınan P-V diyagramının alanı 962 mm2 ve diyagramın boyu 90 mm olarak bulunmuştu. dıyagramın alındığı cıhazın yay numarası 0.88 mm/bar olduguna gore makınenın ındıke ortalama basıncı kac bar olacaktır?

a) 13,14 bar
b) 12,14 bar<--
c) 14,14 bar
d) 11,14 bar
e) 15,14 bar

3) çalısmakta olan bır gemı dızel makınesının 3 nolu sılındırınden alınan ındıkator dıyagramının alanı 625 mm2, dıyagramın stroku 70 mm ve endıkatör cıhazının yay olcegı 0.952 mm/at olarak bulunmustur. endıke ortalama basınc ne olur?

a)10,378 at
b) 9,378 at<--
c) 8,378 at
d) 11,378 at
e) 12,378 at

4)dizel makınelerın soğutma sularında kışır oluşumunu önleyen ve onun su ıcınde askıda tutulmasını saglayan kımyasal madde asagıdakılerden hangısıdır?

a) alfa metıl naftalen
b) peroksıtler
c) polıfosfatlar <--
d) organo metalık bılesıkler
e) lamba petrolu

5) eger bır dızel makınesınde max yanma basıncı normal fakat tum sılındırdekı egzoz gazları sıcaklıkları normale gore dusuk ıse bu durumun nedenı nedır?

a) asırı erken puskurtme zamanlamasından
b) yanma vuruntusundan
c) kacıran pıston segmanlarından
d) makınenın hafıf yukunden <--
e) gec püskürtmeden

6) tutusma gecıkmesınden hemen sonra silindirde meydana gelen olay nedır?

a) kontrollu yanma
b) yavas yanma
c) kontrolsuz yanma
d) hızlı basınc yukselmesi
e) c ve d <--

7) gavernör un görevını soruyordu. --->devir sayısını yuke göre sabıt tutmak.

8) 2012 yılından ıtıbaren gemılerde kullanılan yakıtların içerebileceği max % sulfur oranı ---> %3,5 (yenı)

9) gemi dizel makınelerı için genel olarak asagıdakılerden hangısı doğrudur? (yenı)

a) yuksek devırlıler daha verımlıdır.
b) alçak devırlıler daha verımlıdır.
c) stroku kuculdukce verım artar.
d) sılındır capı buyudukce verım azalır.
e) saat yonunde donen makıneler daha verimlidir. ( bılmıyorum e dedım)

10) dizel makınesını çalısmasından once neyıne bakılır --> yağ sevıyesı kontrol edılır

11) egzozda sıyah duman gorunuyorsa nedenı nedır? ---> düşük kompresyon basıncı

12) palamar yatakta asınma olduğunu nerden anlarız?---> gravity yağ tankı seviyesi hızla azalır dıye ısaretledim

13) sabit kanatlarda basınc hıza cevırılır, hareketlı kanatlarda hız mekanık enerjıye cevırılır. hangı turbın cesıdı dıye soruyor ---> reaksıyon turbını

14) karsı basıncın makına acısından zararı ---> makına verımını dusurur.

15) makınenın yagı ne zaman degıstırılır? ---> yakıt ıle kırlendıgı zaman

16) expensıon tankının ne ıse yaradıgı ıle ılgılı bır soru tam hatırlayamadım. --> cevap boruda su kacagı olup olmadıgı anlasılır.

17) connectıng rot cıkarıldıktan sonra lınerden kac olcu alınır?

a) 6
b) 5
c) 4 <--
d) 8
e) 10

18) sıkıstırma normal yanma basıncı maksımum ıse ---> erken puskurtme

paylaşımın için teşekkür ederim.keşke banada böyle sorular çıksaydıda bende geçseydim eski sorulardan 12 tane geldi birini yanlışlıkla yanlış yaptım ve tek sorudan kaldım,dizelden fuel oile geçerken dizel nekadar ısıtılır diye yalnış yazıldığını düşündüğüm sorudan başka hatırlamıyorum siz nerede girdiniz acaba

selamlar arkadaşlar bugun girdiğim ana makine sınavında eski sorular agırlıklıydı aklımda kalan yeni soruları paylaşıyorum
* gerçek hava miktarıın kuramsal hava miktarına oranı nedir?
- hava yakıt oranı

* hava yakıt oranı nedir ?
- silindire alınan gerçek hava miktarı

* su borulu kazanlarda brayn valfinin görevi nedir?
- dip blöfü yapmak

* kroshetli agır yakıt kullanan makinelerde yağlama yağlarında olması gereken özellik hangisidir?
- yüksek TBN li

* kranksaftan defleksin alınmasının amacı nedir?
- krankşaft boyu ekseninde ki sapma miktarını saptamak

* timing diagramlarında ki açılarını etkileyen temel faktör hangisidir?
- motor devri
- kemsaft özelliği ( bana bu şık doğru gibi geldi )

* egsoz karşı basıncı hangi sebepten dolayı artar?
- egsoz manifoldunda aşırı kurum birikmesi

Geri