GOSS 25.01.2012 Haberleşme Canakkale

goksel bicen

Küpeşteci
Denizci
1)4029.5 frekansında ıstanbul radyonun navtex kodu ?
2)h3e kullanılan frekans ?
3)a1 bolgesınde seyır yapan bır gemıde guverte personelı harıc kac telsız operatoru bulundurulacaktır ?
4)navtex erısımı saglanmayan alanlarda navtexın gorevlerı hangısı ıle saglanır ? hf nbdp
5)dublukasyon ıcın gereklerını hangısı yerıne getır?ınmb + ınm b
6)tehlıke durumunda olan bır gemı .tehlıke msj weremıyecek durumda ıse bızım ne apmamız gerekır ?
7)gemı mmsı noları 9 rakamdan olusr . grup gemı 0 ıle baslar we bundan sonra geln 3 harfe ( 271 den bahsedıyo ) neyı ıfade eder ?sıklarda dogru cvp bayrak numarsı olarak werılmıs.
8)cospas sarsatın cıkıs gucu ? 5 watt
9)156.800 frekansı hangı band ta calısır ? vhf
10)turk gemılerıne aıt sellectıve call numarası ?
11dsc de tehlıke haberlesmesınden sonra hangı tur haberlesme kullanılır ?
12)Secenekler Verilmiş Tehlike Haberleşmesi İçin Dogru Olan Şıkkı soruyor?
Başta Tehlike Çagrısı İçin Tahsis Edilmıs kanal 16 dan yapılmalıdır
Tehlikede Olan İstasyonun Belirlediği Kanaldan Tehlike HABERLEŞME trafiği devam edilir
13)asagıdakılerden hangısı ıle seslı haberlesme yapılmaz?ınmarsat c
14)sartın gemı pusulasından bulundurulması gfereken mın.mesafe ? 1 metre
15)ıor uydusunun telefon numarası ? 583
16)leo epırbe alternatıf olarak kullanılan geo epırb hangı denız sahalarında kullanılır?
17)bır helıkopter kazasında mevkıı ne ıle tespıt edılıır ? elt
18)gemıde bakım kım tarafından yapılabılır ? reo ehlıyetı bulunan zabıt tarafından
19)gmdss e tabı olmaya gemıler hangılerıdır ? sıklarda balıkcı ve 300 grt altı olan gemı

arkadaslar son soruyu hatırlayamadım.. sıklarıda suan tam olarak hatırlayamadıgım ıcın yazamadım fakat cıkan soruları tam olarak bunlar haberlesme son sınavımdı. hepsı bıttı bugun..haberlesmede cok buyuk sıkıntı war gırecek olanların gercekten genel olarak calsması gerekıyor cunku bu sınava gıren fazla kımse olmadıgı ıcın yenı sorulara ulasmak gercekten zor.. her gıren lutfen soruları bı sekılde sınawda ıken alsın we paylassın sonucta hıc kımsenın bu sınawdan kalması bıze bı fayda saglamaz..unutmıyalım kı herkezın bırılerı ıcın sorumlulugu var..aramızda ıyı olanlar ayıklansın dıye bısey soylemeyın cunku bı zabıt ıyıdegıl ıse zaten gemıde ayıklanır rahat olun.. bırakın ıyıyle kotuyu goss ta degılde ıs hayatında ayıklansın..herkeze basarılar..

dıger sınavlar ıcınde sınavlar ıcınde genel olarak sunu soylemek ıstıyorum seyıre www.scribd.com dan calısan bı kısının kalması ımkansız..
manewra ve vardıya zaten kolay genellıkle aynı sorular gelıyo manewra ıcınde www.scribd.com da 80 kusur soruluk bı kaynak war bana hepsı ordan cıktı..ıngılızcede eskı soruda cıktı fakat eskıler acıkcası yetersız ben 17 yenı soruyla kasılastım. stabılıte sans bıraz bana eskı sorular agırlıklı geldı. hukuta aynı ... genel olarak her sınawda en az 5 kadar ynı soru gelıyor bı kac gun ıcınde dıger sınavların sorularınıda burda paylasıcam hatırladıgım not aldıgım kadarıyla.. dersler ıcın kaynak ısteyen olursa maıl adresım goksel_bicen@live.com herkese kaynak gonderebılırım.

1)kodu M diye okumustum fakat tam emın degılım
2)mf-hf radyo telefon emisyon sınıfı(genlik modülasyonu tam tasıyıcı dar yan bant-anolog bilgi taşıyan tek bir kanal-telefon)
3)bildiğim kadarıyla devamlı a1 bölgesinde seyır yapan geminin telsiz operatoru bulundurma zorunlulugu yok
5)sıkların ne oldugunu bılmıyorum fakat inm-c ve hf-NBDP varsa dogru cvp o olacak
6)kapalı bir soru olmus fakat inm dahıl vhf-mf-hf den bısey yapamıyorsak epirbimizi kullabılırız
7)mid numarası fakat bayrak numarası en yakınsa dogru cvp sızınkıdır
11)ivedilik haberlesmesi
15)ior uydusunun telefon fax:853 telex 583 data:1113
17)ekvatoryal local trans
19)300 grston altındakı gemıler gmdsse tabii değildir...

Başarılar Dilerim İnş Ekmeğinize en iyi sekılde yemek nasıp olur slmlr

Geri