GOSS 26.03.2013 Ankara İngilizce Sorular - U.K.

turambar_turin

Denizci
Denizci
Arkadaşlar sorulardan genel olarak bildiklerimiz dışında hatırlayabildiklerimi buraya yazıyorum.Sınavdan 95 aldığım için cevaplarının doğru olduğunu düşünmekteyim.Herkese kolay gelsin..

- Geminin tekne kaplamasının neden yapıldığı ile ilgili bir soru vardı.Sorunun içinde "coating" geçiyordu cevap olarak "Corrosion" işaretledim.

- Class sertifikasının ne zaman sona ereceği ile ilgili bir soru vardı bunun cevabı olarak da "a+b" işaretledim.Bu seçeneklerde tekne ve makina aksamlarında bir arıza tespit edilmiş olsa dahi şirketin bunun tamirinden kaçınması şeklindeydi.Sadece "C" şıkkında geminin yaşının 15'ten fazla olması yazıyordu o yüzden bunu işaretlemedim.

- Cevap olarak benim "Marine Surveyors" olarak işaretlediğim bir soru vardı.Bu adamların yaptıkları işleri falan açıklıyordu soruda.Diğer seçenekler port state,coast guard vs. idi..

- Eski sorulardaki gibi örnek bir paragraf verilmişti. Olay olarak da bir geminin Kaptanı gemi limanda yük operasyonu yaparken liman tarafından geminin yerinin değiştirilmesi (shifting) yaptırılmış ve Kaptan durumu rapor ediyor.Buna cevap olarak "Letter of Protest" işaretledim. Diğer şıklar Bill of Lading,Notice of Readiness,Bill of Sale vs.. idi.

- Jurnale yazılan bilgilerle alakalı bir soru vardı ona da "an accident" işaretledim.Diğerleri drills,fire vs..

-Son olarak aklımda kalan Hydrographic ofislerin harita hazırlarken yaptıkları incelemeler ile ilgili ezberci mantıktan "land surveys" işaretledim ancak cevabı "hydrographic surveys" de olabilir..

Sizlere kolay gelsin umarım bu adaletsiz ve yanlış sınav sistemini geçmenize katkım olmuştur..Herkese kolay gelsin

Geri