9 tane yeni soru geldi arkadaşlar bana göre çok kazık sorulardı okadar çalıştm tamamen hayal kırıklığına uğradım , 65 aldım kaldım ne yazikki , COLREG'e çok dikkat edin tamamen ezber 7 soru geldi , belkide benim şanssızlığıma oldu , gemi inşa 55 , vardiyadan 65 haberleşmeden 65 le kaldım 2. turdu bu , çok ama çok şanssızım herbirinden tek soru ile 3 derstende kaldım , seyire girmedim ondanda pek umudum yok çalışmayı bıraktım , yeni çıkan soruları yazıyorum faydalı olması dileğiyle
1-) Hangisi silyon fenerini kullanmayabilir ?
A Kuvvetle yürütülen tekne
B Kumanda altında olmayan tekne
C Mayın Tarama işleri ile uğraşan tekne
D Draftı(su çekimi) nedeniyle manevrası kısıtlı tekne
E Üzerinde yol olan tekne
2-) Yedekleyen ve yedeklenen tekne arka arkaya ne işaret verir ?
şıklarda biri uzun düdük biri 3 kısa düdük falan gibi cevaplar mevcuttu baya paragraf gibiydi
3-) baş tarafta beyaz yukarıda beyaz kırmızı kıçta beyaz ne teknesidir?
demirde kılavuz teknesi
demirde içinde pilot blunan klavuz tekne
demirde içinde pilot bulunmayan klavuz tekne
Seyir halinde üzerinde yol bulunmayan klavuz tekne
seyir halinde üzerinde yol bulunan klavuz tekne
4-) özel yapılan teknelerde colreg kural 1e ( yazdıgım kural no yanlış olabilir ama şıklar tamamen aklımdyazıyorum
fener yeri , fener sayısı , düdük sayısı, fener yüksekliği (roma rakamlarıyla 1 2 3 4 ) hangisidir?
a yalnız 1
b 1 2 3 4
c 1 3 4
d 1 4
e 1 2 4
5-) Trol teknesi sordu ağları engele takılmış gece ne gösterir , ses işareti olarak ne verir diye kocaman bir paragraftı
6-) Boyu 20 metre’den kısa teknede; Silyon feneri, borda fenerlerinin yüksekliğinin kaçta kaçından daha yüksek olacaktır?
a 1/4
b 2/4
c 3/4
d 4/4
e böyle bir kural yoktur
7-) Makinemi Tornistan Çalıştırıyorum a cevap olarak Hareketleriniz Anlaşılmadı diye yapılan muharebe çeşitleri sesleri ve sayısı nelerdir ?
1-) Hangisi silyon fenerini kullanmayabilir ?
A Kuvvetle yürütülen tekne
B Kumanda altında olmayan tekne
C Mayın Tarama işleri ile uğraşan tekne
D Draftı(su çekimi) nedeniyle manevrası kısıtlı tekne
E Üzerinde yol olan tekne
2-) Yedekleyen ve yedeklenen tekne arka arkaya ne işaret verir ?
şıklarda biri uzun düdük biri 3 kısa düdük falan gibi cevaplar mevcuttu baya paragraf gibiydi
3-) baş tarafta beyaz yukarıda beyaz kırmızı kıçta beyaz ne teknesidir?
demirde kılavuz teknesi
demirde içinde pilot blunan klavuz tekne
demirde içinde pilot bulunmayan klavuz tekne
Seyir halinde üzerinde yol bulunmayan klavuz tekne
seyir halinde üzerinde yol bulunan klavuz tekne
4-) özel yapılan teknelerde colreg kural 1e ( yazdıgım kural no yanlış olabilir ama şıklar tamamen aklımdyazıyorum
fener yeri , fener sayısı , düdük sayısı, fener yüksekliği (roma rakamlarıyla 1 2 3 4 ) hangisidir?
a yalnız 1
b 1 2 3 4
c 1 3 4
d 1 4
e 1 2 4
5-) Trol teknesi sordu ağları engele takılmış gece ne gösterir , ses işareti olarak ne verir diye kocaman bir paragraftı
6-) Boyu 20 metre’den kısa teknede; Silyon feneri, borda fenerlerinin yüksekliğinin kaçta kaçından daha yüksek olacaktır?
a 1/4
b 2/4
c 3/4
d 4/4
e böyle bir kural yoktur
7-) Makinemi Tornistan Çalıştırıyorum a cevap olarak Hareketleriniz Anlaşılmadı diye yapılan muharebe çeşitleri sesleri ve sayısı nelerdir ?