GOSS 26.08.2015 Vardiya Standartları/ Trabzon

özkanmeral

Küpeşteci
Denizci
Forumlarda ve kitaplarda görmediğim soruları yazıyorum.

1. Rotanız 000 iken 2.5 mil ve 355 derece de bir gemi var. Hareket tarzınız ne olur?

a. Rotamı muhafaza ederim.
b. Sancak bordalar birbirine bakacak şekilde rota değiştiririm.
c. İskele iskeleye geçiş üzere manevra yapmak xxx
d. ..
e. ..
---------------------------
2. Balıkçılıkla uğraşmayan seyir halinde bir tekne kısıtlı görüşte hangi ses işareti verir?

a. Bir uzun iki kısa
b. Bir uzun xxx
c. İki uzun
d. İki kısa bir uzun
e. Üç uzun

Balıkçılıkla uğraşmadığı için sınav esnasında kuvvetle yürütülen tekne olarak düşündüm b şıkkını işaretledim fakat seyir halinde olan durup su üzerinde ilerlemeyen tekne ise 2 uzun düdük gösterecektir der colreg. cvptan emin değilim.
-------------------------------
3. İnternational maritime pilot's association (IMPA) a göre pilot çarmıhı basamak arası mesafesi ne kadar olmalıdır.?

a. 38-42
b. 31-35--------
c. 35-40
d. 38-44
e. 40-44 xx

Doğru cvp b. şıkkı olmalıydı. Bu basamak arası mesafesi 30-38 olarak aklımda kalmış. bir pilot board. arrg. da 31-35 olrak gösteriyor.
---------------------------------
4. Emniyetli hız saptanırken aşağıdakilerden hangileri göz önüne bulundurulacaktır.
ı.Rüzgar durumu
ıı.Su derinliği draft ilişkisi
ııı.Teknenin durma mesafesi
ıv. Arka cephe ışıkları

a. ı,ıı,ııı
b. ı,ıı,ıv
c. ı,ıı,ııı,ıv xxx
d. ıı,ııı
e. ı,ııı,ıv
----------------------------------
5. Manevra sahası olan ve yakın düşme durumundan kurtulmak için en uygun hareket ne olmalıdır.?

Seçenekler içerisinde hatırladığım ve benim işaretlediğim cvp ''Rota değişikliği''
6. Forumda gördüğüm bir soru Gözcü hedefleri nasıl raporlar?
Nispi kerterizi ile
Diğer sorular forum ve kitaplardan geldi. sonuç olarak 85 aldım. (xxx koyduklarım benim işaretlediğim şıklardır arkadaşlar)
Herkese başarılar..

3. soru için
Çarmıhın basamakları arasındaki uzaklık eşit olacak ve bu uzaklık 30 cm.’den az, 38 cm.’den çok olmayacaktır (en uygunu 31 cm.’dir)

yani 30-38 aralığındaki değer 31-35 cm dir

Geri