GOSS 27.03.2013 Seyir Yeni Sorular

caferkaptan

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar forumdaki sorulara çalışarak 60 la geçtim. Forum katilimcilarina tesekkürler. Bu gun hiç sorularda görmediğim

3 harfli şimdi unuttuğum anlaşmada gemiyi kim ayarlar gibi soru çıktı.
A) mali alan
B) mali satan
C) broker
D)

Gibi birşeydi. Seyirle ne alaka anlamadım.

Bi arpa ekranı merkeze yaklaşan cisim vardı. Bu nedir gibi bir soru vardı. Onuda yeni gördüm. Iki yeni daha soru vardi. Maalesef unuttum. Herkese başarılar.

arkadaslar 3 harfli dedıgınız kelıme FOB di bana da geldı o soru cevabını bılen varsa paylassın lutfen

cevap: a) şıkkı

FOB (Free On Board : Gemi Bordasında Teslim)
Bu teslim şeklinde satıcı, ihracat için gerekli tüm belgeleri hazırlayıp, gümrük işlemlerini tamamladıktan sonra, malları belirtilen tarih ve yerde, alıcı tarafından temin edilen gemiye yükler. Mallar geminin küpeştesine (güvertesine) geçtikten sonra satıcı malı teslim etmiş sayılır. Bundan sonra meydana gelebilecek her türlü hasar, kayıp ve masraflar alıcının sorumluluğundadır.

Alıcının Sorumlulukları
FOB (gemi bordasında teslim) teriminde alıcının sorumlulukları şunlardır:
  • Sözleşme koşullarına göre mal bedelini öder.
  • Malın ithali için gerekli belgeleri hazırlar ve ithalata ilişkin gümrük işlemlerini tamamlar.
  • Taşıma acentesi ile anlaşarak, taşıma ücretini (navlun) öder.
  • Mallar satıcı tarafından gemi güvertesine yüklendikten sonra, malları teslim alır.

bu soru banada gelmişti , hatta CIF diye bir soruda geldi Coast Insurance Freight mi neydi satıcı öder diye araştırdım öğrendim , alıcı satıcı beraber öder seçeneğini işaretledim 65 ile kaldım tek soru ile seyirden şimdi tekrar çalışıyorum sıfırdan başladım

Geri