GOSS 27.05.2014 Izmir Seyir Soruları

cptsoylu

Küpeşteci
Denizci
1) gps sistemi ufkun ... derece üstünde ... adet yerlestirilmiştir diye bi soru vardı ?

A) 15-4
B) 25-4
C) 45-2
D) 90-6
E) 5-4

2) Asagıdakı navtex harflerinden kac tanesi özel harf kısmına girer ve yayınlanır ?

harfler : v, x, y, w

3) Bogaz cıkısı cızıelen bi 90 derece rotası vardı ve bu rota ustunde atılmıs olan mevkiler vardı. Bu mevkilerin bazılarında rota degısıme ugruyordu soru ise verilen bu mevkilerin hangilerinde gemi rüzgar ve akıntıya ugrayarak rotadan sapmıstır. sekili sözel olarak anca bu kadar anlatabildim kusura bakmayın.

4) navtex alakalı yine bi soru vardı cevabı 4209.5 olan forumda var arkadaslar arastırında görceksınız

5) Mısır iskenderiye limanına giderken bogaz/kanal girisinde iskele tarafı sınırlayan samandıra nasıl olmalıdır diye bi soru vardı?
A) kırmızı ucu koni
B) kırmızı ucu silindir tarzı cevaplar vardı

6)Radar sorularının birinde ekranda resim tam okunmuyordu ama rota 270 dereceye gidiyordu 3 tane gemi vardı biri tam pruvada diğerleri rota üzerinde değildi

A) Course up relative motion true vector
B) Course up true motion reletive vector bu iki şık arasında kaldım ben

7) sextantla alakalı sekil sorusu vardı sextantı cızmıs uzade kolu hatasını vermıs ve ı.e nedir diye soru vardı? Anlayamadım tam olarak tahmini degerle okuyarak yapmaya calıstım

8) Gemi 320 rotasına 12knot süratla gidiyor

0800 10derece 9mil
0808 8 derece 7mil

Kaptan 5mil kala rotayı degıstırerek 2mil mesafeden gecerek rotasını ayarlıcaktır diye bi soru vardı.

Kitapta buna benzer bi soru vardı rakamları degısık ama sınavda cozemedım ben o yüzden sıklarıda hatırlamıyorum.

Bana 14 tane sözel sorusu geldi ve 65 ile kaldım sorular cok sacmaydı ve sekil agırlıklı sorular geldi. Kitapta ve forumda bire-bir aynı cıkan 5-6 soru vardı. O kadar problem calıstım herseyi ögrendim ama cıkan sorular gercekten sırf soru olsun diye hazırlanmıs ucuk kacık sorulardandı.

2) Asagıdakı navtex harflerinden kac tanesi özel harf kısmına girer ve yayınlanır ?

KARDEŞLERİM ABİLERİM ŞU SORUNUN CEVABINI BİLEN VARSA YARDIMCI OLSUN LÜTFEN.

1) gps sistemi ufkun ... derece üstünde ... adet yerlestirilmiştir diye bi soru vardı ?

A) 15-4
B) 25-4
C) 45-2
D) 90-6
E) 5-4

3) Bogaz cıkısı cızıelen bi 90 derece rotası vardı ve bu rota ustunde atılmıs olan mevkiler vardı. Bu mevkilerin bazılarında rota degısıme ugruyordu soru ise verilen bu mevkilerin hangilerinde gemi rüzgar ve akıntıya ugrayarak rotadan sapmıstır. sekili sözel olarak anca bu kadar anlatabildim kusura bakmayın.

4) navtex alakalı yine bi soru vardı cevabı 4209.5 olan forumda var arkadaslar arastırında görceksınız

5) Mısır iskenderiye limanına giderken bogaz/kanal girisinde iskele tarafı sınırlayan samandıra nasıl olmalıdır diye bi soru vardı?
A) kırmızı ucu koni
B) kırmızı ucu silindir tarzı cevaplar vardı

6)Radar sorularının birinde ekranda resim tam okunmuyordu ama rota 270 dereceye gidiyordu 3 tane gemi vardı biri tam pruvada diğerleri rota üzerinde değildi

A) Course up relative motion true vector
B) Course up true motion reletive vector bu iki şık arasında kaldım ben

7) sextantla alakalı sekil sorusu vardı sextantı cızmıs uzade kolu hatasını vermıs ve ı.e nedir diye soru vardı? Anlayamadım tam olarak tahmini degerle okuyarak yapmaya calıstım

8) Gemi 320 rotasına 12knot süratla gidiyor

0800 10derece 9mil
0808 8 derece 7mil

Kaptan 5mil kala rotayı degıstırerek 2mil mesafeden gecerek rotasını ayarlıcaktır diye bi soru vardı.

Kitapta buna benzer bi soru vardı rakamları degısık ama sınavda cozemedım ben o yüzden sıklarıda hatırlamıyorum.

Bana 14 tane sözel sorusu geldi ve 65 ile kaldım sorular cok sacmaydı ve sekil agırlıklı sorular geldi. Kitapta ve forumda bire-bir aynı cıkan 5-6 soru vardı. O kadar problem calıstım herseyi ögrendim ama cıkan sorular gercekten sırf soru olsun diye hazırlanmıs ucuk kacık sorulardandı.

birinci soru bana da geldi ama cevapları farklıydı.bende 55-6 vardı ben onu işaretledim.bende 65'le kaldım.Gerçekten çok sinir bozucu ve saçma sorular geldi.Özellikle sözel sorular gerçekten gereksiz derece de zor ve aptalcaydı.Bilemiyorum en sonunda bi sonra ki goss çalıştayını basıp birini dövecem,mesleği de bırakacam :I

valla bildiğim kadarıyla 4 tane uydu olması gerekiyor ama kaç derece onu bilemiyorum inş bilen biri söyler. valla dostum ben bıktım bu seyir sınavından hani tamamen şans ya ne kadar çalıştıysam çalışıyım şans olmadıkça sınavı geçmek çok zor ama inş bi daha ki ne ikimizde yaşamayız bi sıkıntı. yoksa dediğin gibi birine dalıcam bende. meslekten soğuttular beni de şu sınav yüzünden ya.

valla bildiğim kadarıyla 4 tane uydu olması gerekiyor ama kaç derece onu bilemiyorum inş bilen biri söyler. valla dostum ben bıktım bu seyir sınavından hani tamamen şans ya ne kadar çalıştıysam çalışıyım şans olmadıkça sınavı geçmek çok zor ama inş bi daha ki ne ikimizde yaşamayız bi sıkıntı. yoksa dediğin gibi birine dalıcam bende. meslekten soğuttular beni de şu sınav yüzünden ya.

bende ki notlarda 55 derecelik açı diyor ve 4 uydu.Ama seçeneklerde 55 derece ve 6 uydu var.Benim anlamadığım nokta bu sorunun sorulma mantığı,Gps sisteminin 55 derecelik açıyla bilmem ne yapmasını bilmeyince seyir yapılamıyor mu veya C.I.F sözleşmelerinin seyirle ne alakası var?Merak ettiğim asıl nokta şu;kim hazırlıyor bu soruları?Bu çalıştaya katılan öğretim görevlileri kim ? bu mantıkla ben de soru hazırlasam idda ediyorum bu goss sorularını hazırlayanların hiç biri sınavı geçemez.Normal mantıkla soru sorsalar sınavın çok matah bi durumu yok ama işte olan bizim sinirlere,sağlığımıza oluyor.:A

valla dostum çıkan bazı soruları bi ara hocalarımla da paylaştım bana dedikleri yuh ya böyle soru mu olur yani adamların derdi ne ben anlamadım gitti. hani tamam çıkmış soru az gelsin yeni soru gelsin bizde çözelim bilerek yapalım kazanalım hakkıyla ama öylesine boktan bir sistem ki sınav esnasında bile salonda herkese başka soru geliyor bana kol gibi başkasına basit vs hani neye göre belirleniyor bu anlamış değilim ama en sonunda cidden dava açıcam kuruma çünkü böyle adaletsizlik olmaz. dediğin gibi adamlar seyir sınavını seyirin dışına taşırdılar iyice işin kötü tarafı neleri barındırdırdığını bilsek en azından sadece seyire de çalışmayız ama o da belli değil yani sözün bittiği yer burası artık küfür lazım bunlara ama o da işe yaramayacak gene mağdur bizler olucaz ins hyrlısıyla hallederiz ne diyim ki...

MESLEKTAŞLAR !!! BUraya gelipte..yok cevap - b yok d yok e neyin kafasını yasıyorsunuz ???

cevbın - A Yada B yada C yada D yada E oldugunu ISPATLA !!! ( google dan mı arastırırsın,,hocalara mı sorarsın,universiteye mi gidersin...vb.. ) AKSI taktirde siktir ol git...

ben de bu sayfayı 24 saat 360 gun yazı yazarak doldururum.

Geri