GOSS 28.01.2013 Gemi Seyri Çıkmış Sorular

Mrmetal

Denizci
Denizci
Herkese Allah kolaylık versin.Ben bugün girdim 85 ile geçtim.8 sözel 12 sayısal geldi...Aklımda kalan soruları paylaşmak istedim umarım faydası olur...

Hangisi parakete tipi değildir ? Havalı,Hollanda,Pitostatik,Basınçlı,Pervaneli

Hareket yönü sabit olan Radio Beaconun kısaltılması..?? RD,RC,RA,RB,RF

Konişmento ve Mate receipt arasında ilişki nası olmalıdır ??? şıklar birbirini içermeli,içermemeli vs gibi şıklardı ( ve bu soruya itiraz edilmiyor arkadaşlar seyir sorusu olarak yeni hazırlanmış haberiniz olsun)

Güneşin GHA ve Dec değerlerini bulma ile bir soru ?

Lat1 Lat2 verilmiş HC d Z değerleri verilmiş hazır olarak mesafe isteniliyor? Yapılcak işlem 90-HC.Çıkan derece değerini dakikaya çevirmek...

GMT verilmiş GAT istenmiş?? Meridyen geçişi tablosunun yanındaki 00 12 saatindeki değerlerin ortalaması alınarak yapılıyor...Ben şans eseri yaptım ilk kez böle bir soru gördüm

NAVTEX in yaptığı işlev ? seyir ve meteorolojij olayları kaydetmesi..

Gel-git sorusu..9 metre draftımız var 1 metre ukc isteniliyor.o anki derinlik 4 metre limana giriş saat kaçta olur ?

39 feet yükseliğindeki DIP değeri nedir .... Cevap -6.1

Basit bir kerteriz sorusu...A gemisinin rotası 200.B A ı sancak 60 da görüyor.A B i nispi 310 da görüyorsa B nin rotası nedir...(RAKAMLAR YANLIŞ OLABİLİR EZBERLEMEYİN SORUYU)

Cayroda ibrenin gölgesi 190 dereceyi gösteriyor.3 derece W hatası varsa asıl hata nedir gibi soru vardı...7 E olması lazım

IALA A da emniyetli su şamandırası nasıldır ? Dikine Kırmızı Beyaz şerit

Bir kerteriz sorusu daha vardı...XXX zamanında da xxx derecede plotlanıyor.Mesafe XXX...10 dk sora yine plotlanıyor XXX derecede mesafe xxxxx...Dier geminn hızı nedir ..Plotting sheet kullanarak rahatlıkla yapılıcak bi soru...

Aşağıdakilerden hangisi Oto-Pilotta NFU çalışmasında geri besleme düzeneğinin işlevini doğru tanımlar?
Cevap:pruva değeri ile emredilen rota değeri arasındaki farkı kompütere bildirir.

Hangi bilgi AIS de yoktur ?

Akıntı koşulları altında seyreden geminin ortalama sürati?? SOA

Kolay gelsin arkadaşlar...

telsiz kerteriz yöntemleri kullanılırken yönlü telsiz göndericiler haritalarda hangi sembol ile gösterilir diye bir soru var gasm goss soru bankasında cevaplar RD RC RG RB DF bunun cevabı RG denmiş acaba doğru mu çelişkiye düştüm ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

evet bende de aynı cevap görünüyor,açıklamaları :
RD - Kerteriz hatlı yönlü radiobeacon
RG - Radyo yön bulucu istasyonu
RC - Yönsüz
RW - Döner paternli
R - QTG servis hizmeti veren sahil radyo istasyonu

o zaman bu sorunun cevabı RD oluyo RG değil..
bende yarın 14 00 de sınava giricema. ö yüzden çelişkide kaldığım sorular var .. kitabla benim cevabımın uyuşmadığı .... o sorular şunlar 16-35-36-145-155-201-318-470-471 daha doğrusu sitede ortak olarak farklı cevaplar verilmiş..

Hangisi parakete tipi değildir ? Havalı,Hollanda,Pitostatik,Basınçlı,Pervaneli
cevap : Havalı
Hareket yönü sabit olan Radio Beaconun kısaltılması..?? RD,RC,RA,RB,RF
cevap : RD

Aşağıdakilerden hangisi Oto-Pilotta NFU çalışmasında geri besleme düzeneğinin işlevini doğru tanımlar?
Cevap:pruva değeri ile emredilen rota değeri arasındaki farkı kompütere bildirir.

BU SORUNUN CEVABI BAŞKA PAYLAŞIMLARDA FARKLI ÇIKMAKDA HANİ BUNUN CEVABI KESİN OLARAK BURADA BELİRTİLEN CEVAP MIDIR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

Geri