GOSS 28.03.2013 Dz. Haberleşme

Alphan

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar ilk hakkımda 40 alıp kalmıştım bugün 80 aldım geçtim , 13 tane soru eski sorulardan geldi forumda mevcut , geriye kalanlar 7 taneden 5 tanesi tamamen bilgiye dayalı , 2 tanesi ise çok zordu
Bugün sınavda çıkan sorulardan aklıma gelenleri yazıyorum ;

1-) A1 A2 A3 Bölgesi hangisini kapsar?
inmarsat ,eurosat ,cospas sarsat ,birşeyler daha saçma(roma rakamlıydı 1234 şeklinde inmarsat yaptım)

2-) Hangisi GMDSS yeterliliği değildir ?
goc roc 1.reo 2.reo 3.reo ( 3.reo yaptım )

3-) Tehlike trafiğinin bitmesi ?
seelonce feene yaptım

4-) VHF DSC emisyon sınıfı ?
G2B F2B arasında kaldım F2B yaptım yanlış yapmışım sanırım

Hangisi bir sahil istasyonudur ?
002MIDXXX yaptım yanlış olabilir

6-) Hangisi tehlike mesajı gerektirir?
Gemide yangın çıkması ve durdurulamaması yaptım

7-)Hangis acelecilik tıbbi yardım mesajıdır ?
PAN PAN MEDICO yaptım

8-) Mf Hf istasyonunda coast station ile yapılan test peryodu ?
Haftada bir

9-)Sürekli A3 A4 bölgesinde çalışan bir gemi GMDSS gereği en az kaç bakım yapmakla yükümlüdür ?
2 tane

10-) Navtex e ayar yapılarak hangisinin alışı önlenemez?
A B D L

11-) hangisi tehlike ve güvenlik frekansı değildir ?
156.525 2187.5 4207.5 12.678 *** ben bunu işaretledim emin değilim

12-) EGC hangisinin yerine kullanılır ?
Navtex yaptım

13-) çıkış gücü ile ilgili bir soru vardı paragraf uzundu , maximum soruyordu çıkış gücünü ?
25 W

14-) flikada yada can salıydı hangi 2 sinin bulunması daha doğru olur gibi bir soru vardı şıklar çelişkiliydi?
sart-gps cihazı , navtex epirb , navtex sart , el telsizi gps cihazı , sart el telsizi * yaptım emin değilim

Sınava giricek arkadaşlara başarılar dilerim

Yukarıdaki mesajlara ek olarak;

11) Doğru. İlk 3 frekans tehlike haberleşme frekansları.

13) Neyin çıkış gücü? VHF telefonun 25W bir tek.

gemiden vhf ile limanla iletişimde 5w çıkış gücüyle iletişim yapıldığını belirtmiş bu yapılan haberleşmenin maksimum çıkış gücü ne olur diye sormuş ? soruyu tam hatırlamıyorum ama şıklar tamamen aklımda
1W 5W 10W 15W 25W ** ben 25w yapmıştım

Aklıma şimdi gelen diğer soruda kıyıdan 20-30 deniz mili açıktaki deniz alanı nı sormuş ?
A1 A2 A3 A4 böyle bir alan ayrımı yoktur şıklardı , A1 yaptım

bi soru paylaşmal istyorum ewbnı bilen warsa cewplrsa sewnrm teşk.
SAVAŞTA OLAN Bİ ÜLKENİNN BOĞAZ YADA KARA SULARINDAN GEÇERKEN TARAFSIZ OLDUNUZU BELİRTMEK İÇİN .... dye dewam ediyordu tam olarak htrlayamdım yada böyle bi soruya rastgelen warmı

hatırladıgım kaldırayıla vhf yada mf hf telsizden dsc tekniğiyle savaşta olan ülkelere tarafsızlıgını belli edebiliyorsun yada tıbbi yardım hastane gemiside geçerken bi ülkeden misal tarafsızlıgını ilan edebiliyor dscdyken hatırladıgım kadarıyla bu neutical olması lazım isminin dsc kısmında geçen ama ilan edebiliyosun dsc yardımıyla suan tam aklıma gelmıyor ismi

rutin derken liman içi haberleşmeler içinmi mininmum çıkış gücümü max cıkıs gücü 25 wattır liman içi haberleşmelerde 1 watta alınır normal olarak wattır

Geri