GOSS 28.03.2013 Tophane Stabilite

aguila

Küpeşteci
Denizci
Bugün İstanbul'da girdiğim stabilite soruları

1 tane KG hesabı. Yük shift ediliyor. Yeni KG yi soruyor.

1 tane GM hesabı. Gemiye yük yüklenmiş çıkarılmış en son GMi soruyor.

1 tane mean draft sorusu. Şu toplama sonra bölme yaptığımız varya onlardan.

1 soru vardı kereste yüklemiş gemi gv. yük yüksekliği 6 mt. lashing telleri arası en az kaç mt olmalı diye bir soru. 1,5-2-2,5-3-3.5 di şıklar bilmiyorum amk neye göre hesaplandığını salladım bende.

I-II-III tehlikeli yüklerin paketleme kodu ile ilgili soru. Kodlar ne ifade eder. Cvbı yükün tehlike derecesimidir nedir o olan

Bumbanın direğe bağlandığı yer bütün anahtarlarda ıskaça olarak geçiyor cvb ama ben topuk menteşesi yada kaz boynu olarak biliyorum şıklarda menteşe vardı ama ıskaça yaptım sürüden ayrılanı kurt kapar hesabı herhalde doğru cvp o değil

Yaz yükleme hattının tanımı vardı
Bişey kitaplarından (ne kitabı hatırlamıyorum yazmıştım ama salon görevlisi kağıdı çıkartmama izin vermedi çok değerliymiş) bakılan değer aşağıdakilerden hangisidir diye bir soru aşağıda MCT nin tanımını vermiş cvp o olacak herhalde

Bir geminin KGsi nasıl bulunur aşağıda 3 seçenek vermiş
cvp Meyil tecrübesi yapılarak ve gemideki yüklerin Kgleri hesaplanarak olacak şıklarda I ve II olarak verilmiş

GM pozitifse aşağıdakilerin hangisi doğrudur. Gz kolu geminin yattığı taraftadır.

Yükün konteynerler içine istifine ne denir. Stufing

Hangisi yükün emniyetiyle ilgili değildir falan bi soru vardı hani cvp gemi bünyesini korumak olan

Aşağıdakilerden hangisi hidrostatik eğrilerden hesaplanmaz demiş. Deplasman GZ kolunun maksimum boyu yük miktarı falan filan. O soruları hep karıştırıyorum zaten işaretledim bir tanesini. Buna benzer bir soru daha vardı bişey eğrileri diyordu yine. Açıp biraz konu okuyan arkadaşlar kesin cevaplar bunları.

Arkadaşlar hatırlayabildiklerim bunlar toparlayabilirsem daha da paylaşırım ama kalan sorular da hep forumda olanlardan geldi ve sözel sorulardı. 10 gün haldır haldır problem çalıştım topu topu 4 tane geldi. Son gün dedim bir de sözel soruların üstünden geçeyim. Aldanıp da eğer bakmasaydım kesin çakmıştım. Şansıma kolay sorular geldi. İnşallah sizlere daha kolayları gelir. Herkese Allah kolaylık versin...

Geri