GOSS 28.04.2014 Kocaeli Seyir Soruları-U.Y.1.Zabit

xbluetearsx

Küpeşteci
Denizci
Mrb Arkadaşlar nihayet bu dersi de verip sınav maratonumu tamamladım. Darısı başınıza.. Hep çıkmış sorulardan geldi. Tek bir soru yeni idi onu da burda paylaşmayı borç bilirim...

Soru-1) 06 Mayıs 2011 günü ZT:09h 33m 12s da, ZD=+3 olan bir mevkide bulunan gözlemci icin Alnair yıldızının GHA Yıldız ve Dec nedir? (yeni olan soru buydu gha yıldız=48 derece .... li bir değerdi d ve v düzeltmeleri için değer verilmiyordu ekteki almanakta.dec derecesinin değerini hatırlamıyorum)

Soru-2)Güney Atlantik Okyanusunun ortalarında saatte 60 mil hızla esen keşişleme rüzgarının oluşturduğu akıntının yön ve hızı ne olur?

Cevap= 275° -1,2 knot

Soru-3)Süpheli iskandilin kısaltması nedir?

Cevap=SD (benim verdiğim cevap buydu)

Soru-4)Kalkış noktası 46°N - 065°W, varış noktası 50°N - 027°W olan bir büyük daire seyri için kalkış rota açısı ve mesafe aşağıdakilerden hangisidir? (Problemi ekte bulunan NP 401 sayfasını kullanarak çözünüz.)

Cevap= 67°, 1527 mil

Soru-5)Sahildeki bir fenerin Cayro ripiterinden alınan kerterizi 308° dir. Geminin hakiki mevkiinden bu fenerin haritadan ölçülen kerterizi 305°dir. Cayro hatası nedir ?

Soru-6)The Race Limanında 01 ARALIK 1999 günü saat 14:00 ZT daki gel-git akıntısının yönü ve şiddeti nedir? (Problem ekte verilen Amerikan Gel-Git Akıntı Cetvelleri kullanılarak çözülecektir.)

Cevap= 302°, 1,38 knot

Soru-7)Elektrik alanının yönü ile elektromanyetik dalganın hareket yönünü gösteren vektörleri içinde bulunduran düzleme ne denir ?

Cevap=Polarizasyon

Soru-8) Bir deniz mili kaç metredir?

Soru-9)200° rotasına giderek 100 mil departure oluşturan bir geminin kalkış ve varış noktaları arasındaki dlat kaç dakikadır?

Cevap=175 mil

Soru-10)Navtex hangi sistemi kullanır? (bu soru formda vardı ben ordan uyandım cevabına navarea dedim)

Soru-11)Fenerler ve sis işaretleri kitaplarının düzeltmesi için aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Cevap=Düzeltmeler; denizcilere ilanlardan şeritler halinde kesilerek kitaba yapıştırılır.

Soru-12)Elektirik alanın yönü ile elektro manyetik dalgaların hareket yönünü gösteren vektörleri içinde bulunduran düzleme ne denir?

Cevap=Polarizasyon

Soru-13) Gemiüzerindeki bir noktayı etkileyen basıncın gemi hızı ile orantılı olması (p=kv2) prensibi ile çalışan parakete tipi hangisidir?

Cevap=Pikostatik parakete

Soru-14)Oto pilotta gemini zigzag çizmesini önlemek için ne yapılmalıdır?

Cevap=Count-Rudder Arttırılmalıdır

Şimdilik hatırladıklarım bu kadar herkese basarilar...

Geri