GOSS 28.11.2012 Gemicilik ve Manevra Çıkmış Sorular

• Konuyu açan Konuyu açan Buğra
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

Buğra

Denizci
Denizci
Arkadaşlar evimde internet bağlantı sözleşmemin bitmesi hasebiyle soruları biraz geç paylaşıyorum , kusura bakmayın.

26-27-28 tarihlerinde Ankara'da yukarıda açtığım başlıkların sınavına girdim. İngilizce hariç diğerleri kolaydı. Hukuk'da yeni soru olarak 4 ya da 5 tane soru vardı. Eski sorulara bakmanızda büyük fayda var. TTK ve marpol ağırlıklı sınav soruları geldi çok zorlanmadım. Gemicilik ise tam bir çerez , 6' içerisinde çıktım sınavdan , soruların hepsi eski sorulardan gelmişti , şuan telefonu server yaptığım için dosya olarak paylaşamıyorum ama en kısa zaman da wi-fi'den bağlandığımda 325 soru var , cevaplarıyla birlikte paylaşacağım.
Sınavdan çıktıktan sonra işaretlediklerim ;

Iskarça bir limanda tek demirle demir attığımız mevkiiden en az ne kadar mesafenin neta olması gerekir ?
-SALMA DAİRESİ + EMNİYET PAYI KADAR.

2) aşşağıdakilerden hangisi yanlıştır
- TEL HALATIN ESNEME PAYI DİĞERLERİNDEN BÜYÜKTÜR.

3) koloma edilen demir zincirinin uzunluğunu rapor etmek için ....

-HER KİLİT SAYISI KADAR BAKLA BAKLASIZ LOKMADAN SONRAKİ BAKLADAN BAŞLAYARAK BOYAYLA ...

4 ) kaloma miktarının belirlenmesinde etkilidir ?

-DEMİR YERİNDEKİ DİBİN DOĞAL YAPISI

5)dönüşün herhangi bir anında gemi ağırlık merkezinin ilk rota doğrultusundan dikey uzaklığına ....

- YANLAMA (GEÇİŞ )

6) Rüzgarın geldiği yönde kalan tekne

-RÜZGAR ÜSTÜ

7)gemi üzerine etki eden toplam itme kuvvetini meydana getiren elemanlar

-RÜZGARIN HIZI, GEMİNİN ÜST YAPISININ HAVA AKIM ÇİZGİLERİNE DİK ALANIN ÖLÇÜSÜ , GEMİ ÜST YAPISININ AERODİNAMİK ÖZELLİĞİ

8 ) sığ su tanımı

- GEMİNİN SU ÇEKİMİNİN 1,5 KATI VEYA DAHA AŞŞAĞISI SULAR

9)demirin dipler yaptığı açı , en yüksek tutma kuvveti için

- 0 DERECE( DİBE YATAY )

10 )çift pervaneli gemide , dümen ortada sancağa nasıl döneriz ?

- İSKELE MAKİNE İLERİ , SANCAK TORNİSTAN TABİİ Kİ.

11 )palanganın mekanik avantajını arttırmak için

-TİRENTİ HAREKETLİ PALANGADAN ÇIKARILIR

12) hangisinin mekanik avantajı yoktur ?

SÜBYE

13 ) PİYAN YAPMIŞ RESMİNİ KOYMUŞ BU BAĞ NEDİR DİYOR

14 )böceklenmeye karşı yapılan boya

-ANTİFOULİNG

15 )vernikli ahşap bir yüzeyin verniklerini temizlemek için

- TİNER

16 )saçtan yapılmış bir teknenin karinasını temizlemek için

- KUM RASPASI ( AMA BANA SINAVDA ' GRİT ' DİYE GELDİ ARKADAŞLAR )

17 ) HESAPLAMALI BİR SORU VARDI CEVABI 70'Tİ.

BU CEVAPLARDAN KESİN EMİNİM.

İNGİLİZCE İÇİN KONUŞACAK OLURSAK 8 TANE AYNI SORULARDAN GELDİ , ZAR ZOR GEÇEBİLDİM . BELKİ BENİM SEVİYEM DÜŞÜK AMA BEN ZORLANDIM ARKADAŞLAR. SORULARDAN 6-7 TANESİNİ BUGÜNE KADAR HİÇ GÖRMEMİŞTİM , 2 TANESİNİ ANLAYAMADIM NE YAZIK Kİ , YANİ TAM OLARAK NE İSTEDİĞİNİ ANLAMADIM .3 SORUNUN DA CEVABI ÇOK YAKIN GELDİ , 2 SORU DA ECDİS'DEN GELDİ. DURUM BÖYLE. İNŞALLAH SINAV SİSTEMİ DEĞİŞMEZ. BİR AY ARA GÜZEL OLDU , HEM İYİ HAZIRLANMIŞ OLURUZ HEM DE FORUMDA CEVAPLANMAMIŞ SORU BIRAKMAMIŞ OLURUZ. İYİLİK YAPAN HERKES İYİLİK BULUR İNŞALLAH.

HERKESE BAŞARILAR , İYİ ÇALIŞMALAR.

İLERLEME: Bir geminin dümenini kullanarak dönüş yaparken ilk rotası istikametindeki ihtiyacı olan minimum neta alanı öğrenmek için geminin dönme çemberini gösteren manevra levhasından bakılan değerdir.

YANLAMA(GEÇİŞ): Dönüşün herhangi bir anında gemi ağırlık merkezinin ilk rota doğrultusundan olan dikey uzaklığıdır. dolayısıyla cevap doğrudur yanlama(geçiş) olacaktır.

Geri