GOSS 30.01.2013 Deniz Ticaret Hukuku

badboymad

Küpeşteci
Denizci
uzakyolda fılıkada bulunması gereken malzemeler - pack a
plımson markasının hatları arasındakı mesafe - 300 mm
ısveren gemı adamı gemıye katıldıktan kac gun sonra calısma karnesı vermesı gerekır - 15 gunmus
aıs ın hangı tonajdakı gemılere hangı tarıhten ıtıbaren zorunlu olduguyla ılgılı bı soru
ımo nun en eskı sozlesmesı hangısıdır - zannımca LL/66
elektrık kablolarıyla ılgılı soru - solas
petrol ıle kırlılık hangılerıne uygulanır - 400 gross uzerı ve acık denız platformlarına

bı kac tane daha soru var onlarıda eklıcem aklıma geldıkce. forumdan paylasımlardan okudugum sorulardan 40 a yakın soruyu, eskı cıkmıs sorulardan 150 ye yakın soruyu sıfır hatayla cozmeme ragmen tek soruyla sınavdan kaldım. yenı ve hıc bı yerde daha once gormedıgım 9 10 tane soru cıktı ve cok sexylerdi. bu soruları hazırlayan bakanlık calısanlarının buyuklerının ellerınden opuyorum gecmıs kandıllerı mubarek olsun. allah sabır selamet versın hepımıze.

uzak yolda filikada bulunması gereken malzemeler pack a mı yoksa pack-2 mi elimdeki bir kaynağa göre şöyle bahsediliyor bilen arkadaşlar cevaplarsa iyi olur...

360.Uzak sefer yapan gemilerin Life Raft(Can Salı)’ları içinde bulunan malzeme paketi, SOLAS/74’e göre aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?

A. PACK-1
B. PACK-2xxx
C. PACK-3
D. PACK-A
E. PACK-B

361.Yakın sefer yapan gemilerin Life Raft(Can Salı)’larında bulunan malzeme paketi, SOLAS/74’e göre aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?

A. PACK-1
B. PACK-2
C. PACK-3
D. PACK-A
E. PACK-Bxxx

uzak yolda filikada bulunması gereken malzemeler pack a mı yoksa pack-2 mi elimdeki bir kaynağa göre şöyle bahsediliyor bilen arkadaşlar cevaplarsa iyi olur...

360.Uzak sefer yapan gemilerin Life Raft(Can Salı)’ları içinde bulunan malzeme paketi, SOLAS/74’e göre aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?

A. PACK-1
B. PACK-2xxx
C. PACK-3
D. PACK-A
E. PACK-B

361.Yakın sefer yapan gemilerin Life Raft(Can Salı)’larında bulunan malzeme paketi, SOLAS/74’e göre aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?

A. PACK-1
B. PACK-2
C. PACK-3
D. PACK-A
E. PACK-Bxxx

uzak sefer yapanlarda solas a pack olmalı
yakın sefer yapan solas b pack

Vessel Area Type Requirement
Beyond 50 miles of the coastline All Inflatable Liferaft with SOLAS A Pack
Between 20-50 miles of coastlin All Inflatable Liferaft with SOLAS B Pack

badboy ben de geçen ay hukuktan girdim 55 le kaldım.müfredat değişmiş yeni ve sıkı sorular hepsini herşeyi bilsek kitaplara ne luzum var ama sınav şekli böyle 2 dersim kaldı stabilite ve hukuk Allah yardımcımız olsun bunların da üstesinden geliriz

en eski sözleşme bazı kaynaklarda oılpol(1954) diye geçiyo ama solas 74 oılpol u geçersiz kılmış dolayısıyla ll 66 diye bazı yerlerde okudum doğrusu ne acaba bile yardımcı olabilir mi?

Deniz Hukuku sınavlarına girecek arkadaşlara kolaylık ve başarı diliyorum.Çünkü en büyük handikap güncellenmemiş kanun,yönetmelik ve sözleşmeler.Örneğin İş Kanununa göre çalışma belgesi verilmesi için belirli bir süre yok.Keza Aralık ayında girdiğim hukuk sınavında Marpol denize pis su atılması için özel alanın henüz teşkil edilmediği doğru cevap olarak verilmiş.Ancak 2013'de Baltık özel alan olarak belirlendi..Kalın sağlıcakla.

Geri