.6- Çalışmakta olan bir dizel makinesinde yanma basıncının normalden daha yüksek egzoz sıcaklığının normal olmasının sebebi nedir.
A) Makine aşırı yükte çalışmaktadır
B) Kullanılan setan sayısı küçüktür
C) Kullanılan yakıtın setan sayısı ya
D) Silindire bir çevrimde püskürtülen yakıt miktarı çok fazladır
Bazı alev borulu kazanlarda cehennemlik tavanlarında bulunan ve işletmecileri uyarmak ya da ikaz etmek üzere kullanılan araçların adı nedir?
a) Emniyet valfı
b) Rilif valf
c) Sigorta tapası+++
d) Duman sandığı
e) Ağırlıklı seyfti valf
Bazı dizel makinelerine donatılan aşırı hız tripleri otomatik olarak ne ile hareket ederler ?
a) Yay kuvveti.
b) Hidrolik basıncı.
c) Servomotor.
d) Merkezkaç kuvvet.+++
e) Mekanik bağlantı.
1)Dizel makinelerinde yanma sonucu oluşan basınç maximum kaç bardır?
30 40 80 120 250+++
Modern kazanlarda kullanılan seyfti valflar, aşağıdakilerden hangisidir?
a) Ağırlıklı seyfti valf
b) Manivelalı seyfti valf
c) Manivelalı ve ağırlıklı seyfti valf
d) Yaylı seyfti valf
e) İğne uçlu seyfti valf+++
14)Aşağıdaki hangi türbinin kanatları egzozuna doğru küçülmez?
a-de laval b-körtis c-rato d-körtis-rato e-yukardakilerin tümü+++
8)Ağır devirli bir dizel makinesinde palamar yataklarının alt yarım parçalarının aşınma miktarı hangi cihaz ile ölçülürA) Dial endikatör
B) Dış kompas
C) Briç geyiç xx
D) Plasti geyiç
E) İç kompas
Dört stroklu ve süperşarjlı bir makinenin tayming diyagramına göre egzoz valfı alt ölü noktadan kaç derece önce açılmaya başlar ve üst ölü noktayı kaç derece geçe tümüyle kapanır?
a) 29°-59°
b)10-10
c)15-15
d)80-80
e)20-20
ben d şıkkını işaretledim
soru:kapalı soğutma sistemli bir dizel makinesinin uzun bir süre normal dizayn sıcaklığının altındaki bir sıcaklıkta çalıştırılması aşağıdakilerden hangisine neden olur.
Cevap:sülfirik asit oluşumuna
Soru: normal yük altında çalışan bir dizel makinesinde egzoz manifoldunun tıkalı olduğu nasıl anlaşılır.
cevap: düşük yanma basıncı ve yüksek egzoz gazı sıcaklığından soru:doğrudan basınçlı hava ile çalışan ilk hareket sisteminde ilk hareket havası silindirlere ne zaman verilir.cevap:güç veya genişleme strokunda soru: normal yük altında çalışmakta olan dizel makinelerinde kısıtlı egzoz manifoldu aşağıda verilenlerden hangisine neden olur. cevap.alçak yanma basıncı ve yüksek egzoz sıcaklığı soru:aşağıdakilerden hangisi bir buhar türbinin hareketli bölümü değildir. a)rotor şaft b)rotor şaft kanatları c)dami piston d)nozul diyaframı e)srast kolları ben c şıkkını işaretledim ama kitaplarda d şıkkı diye geçiyo tercih sizin.. soru:dizel makinelerinde sıkıştırma strokunun sonuna doğru silindirlere püskürtülen yakıt partiküllerinin çapları hangi sınırlar içerisindedir? cevap:10-15 mikron
A) Makine aşırı yükte çalışmaktadır
B) Kullanılan setan sayısı küçüktür
C) Kullanılan yakıtın setan sayısı ya
D) Silindire bir çevrimde püskürtülen yakıt miktarı çok fazladır
Bazı alev borulu kazanlarda cehennemlik tavanlarında bulunan ve işletmecileri uyarmak ya da ikaz etmek üzere kullanılan araçların adı nedir?
a) Emniyet valfı
b) Rilif valf
c) Sigorta tapası+++
d) Duman sandığı
e) Ağırlıklı seyfti valf
Bazı dizel makinelerine donatılan aşırı hız tripleri otomatik olarak ne ile hareket ederler ?
a) Yay kuvveti.
b) Hidrolik basıncı.
c) Servomotor.
d) Merkezkaç kuvvet.+++
e) Mekanik bağlantı.
1)Dizel makinelerinde yanma sonucu oluşan basınç maximum kaç bardır?
30 40 80 120 250+++
Modern kazanlarda kullanılan seyfti valflar, aşağıdakilerden hangisidir?
a) Ağırlıklı seyfti valf
b) Manivelalı seyfti valf
c) Manivelalı ve ağırlıklı seyfti valf
d) Yaylı seyfti valf
e) İğne uçlu seyfti valf+++
14)Aşağıdaki hangi türbinin kanatları egzozuna doğru küçülmez?
a-de laval b-körtis c-rato d-körtis-rato e-yukardakilerin tümü+++
8)Ağır devirli bir dizel makinesinde palamar yataklarının alt yarım parçalarının aşınma miktarı hangi cihaz ile ölçülürA) Dial endikatör
B) Dış kompas
C) Briç geyiç xx
D) Plasti geyiç
E) İç kompas
Dört stroklu ve süperşarjlı bir makinenin tayming diyagramına göre egzoz valfı alt ölü noktadan kaç derece önce açılmaya başlar ve üst ölü noktayı kaç derece geçe tümüyle kapanır?
a) 29°-59°
b)10-10
c)15-15
d)80-80
e)20-20
ben d şıkkını işaretledim
soru:kapalı soğutma sistemli bir dizel makinesinin uzun bir süre normal dizayn sıcaklığının altındaki bir sıcaklıkta çalıştırılması aşağıdakilerden hangisine neden olur.
Cevap:sülfirik asit oluşumuna
Soru: normal yük altında çalışan bir dizel makinesinde egzoz manifoldunun tıkalı olduğu nasıl anlaşılır.
cevap: düşük yanma basıncı ve yüksek egzoz gazı sıcaklığından soru:doğrudan basınçlı hava ile çalışan ilk hareket sisteminde ilk hareket havası silindirlere ne zaman verilir.cevap:güç veya genişleme strokunda soru: normal yük altında çalışmakta olan dizel makinelerinde kısıtlı egzoz manifoldu aşağıda verilenlerden hangisine neden olur. cevap.alçak yanma basıncı ve yüksek egzoz sıcaklığı soru:aşağıdakilerden hangisi bir buhar türbinin hareketli bölümü değildir. a)rotor şaft b)rotor şaft kanatları c)dami piston d)nozul diyaframı e)srast kolları ben c şıkkını işaretledim ama kitaplarda d şıkkı diye geçiyo tercih sizin.. soru:dizel makinelerinde sıkıştırma strokunun sonuna doğru silindirlere püskürtülen yakıt partiküllerinin çapları hangi sınırlar içerisindedir? cevap:10-15 mikron