GOSS 30.07.2013 Stabilite Çıkmış Sorular

Alphan

Küpeşteci
Denizci
30.07.2013 , Arkadaşlar forumdan sadece 3tane soru geldi, emin olun sorulara bakınca çok şaşırdım , benim şansıma mı böyle oldu bilmiyorum ama 15 sayısal 5 sözel geldi ... neyseki 60 aldım geçti tam sınırdan ,
1-) draflardan 2 soru geldi final draftlar ve trim değişikliği hesabı rakamlar tamamen farklı soruları ezberlemeyin mantığını anlayın yoksa işiniz gerçekten çok zor
2-) fwa tuzlu sudan tatlı suya geçiş alınan yük yada deplasman nedir dikkatli bakın ,
3-) 4tane kg gm hesabı sorusu geldi soru ve rakamlar tamamen farklı ne istediğine dikkat edin
4-) 3 tane sözel soru forumda mevcut kolay ,
herkese başarılar ,

30.07.2013 , Arkadaşlar forumdan sadece 3tane soru geldi, emin olun sorulara bakınca çok şaşırdım , benim şansıma mı böyle oldu bilmiyorum ama 15 sayısal 5 sözel geldi ... neyseki 60 aldım geçti tam sınırdan ,
1-) draflardan 2 soru geldi final draftlar ve trim değişikliği hesabı rakamlar tamamen farklı soruları ezberlemeyin mantığını anlayın yoksa işiniz gerçekten çok zor
2-) fwa tuzlu sudan tatlı suya geçiş alınan yük yada deplasman nedir dikkatli bakın ,
3-) 4tane kg gm hesabı sorusu geldi soru ve rakamlar tamamen farklı ne istediğine dikkat edin
4-) 3 tane sözel soru forumda mevcut kolay ,
herkese başarılar ,

dostum dubalarla alakalı soru geldi mi sana? bu arada verdiğin bilgiler için cok saol ;)

duba ile ilgili soru gelmedi ama kg gm km hesabı 4 tane geldi drafttan 2 tane sözellerde gm km kg nedir onlarada bak mutlaka tanıma yönelik soru çoktu şanssızlığıma

bir tanede hangisi gemi deadweightine dahildir diye bir soru geldi banaşıkları şöyle;
ana makina
ana makina yağı
ırgat ve çapa 2 şık daha ben ana makina yaptım

B'' ''C'' nin önünde ise geminin trimi ne olur?
trim olmaz
başa trimli
kıça trimli
2 şık daha ben kıça trimli yaptım

Uutmuştum hemen aklıma gelmişken yazayım hiç sorusunu görmediğim 2 tane HİDROSTATİK EĞRİ sorusu geldi , neyi içerir falan yazıyordu ama şıklar birbirine çok yakındı
1 tane tanker ile ilgili yükler sorusu geldi forumda kesinlikle görmedim
1 tane gz eğrisi sorusu cevap KN

1 tane gemi deplasmanı 7000 ton deniz suyu 1025 te ilerlerken 6.10 draftı , 1030 olan suya geçerse draftı ne olur ? şıklar aklımda 6.16 yaptım belkide bana 60 almamı sağlayan soruydu , soruda 25 tpc verilmişti soruyu anlamadım
6.06
6.08
6.12
6.14
6.16

duba ile ilgili soru gelmedi ama kg gm km hesabı 4 tane geldi drafttan 2 tane sözellerde gm km kg nedir onlarada bak mutlaka tanıma yönelik soru çoktu şanssızlığıma

bir tanede hangisi gemi deadweightine dahildir diye bir soru geldi banaşıkları şöyle;
ana makina
ana makina yağı
ırgat ve çapa 2 şık daha ben ana makina yaptım

B'' ''C'' nin önünde ise geminin trimi ne olur?
trim olmaz
başa trimli
kıça trimli
2 şık daha ben kıça trimli yaptım

Uutmuştum hemen aklıma gelmişken yazayım hiç sorusunu görmediğim 2 tane HİDROSTATİK EĞRİ sorusu geldi , neyi içerir falan yazıyordu ama şıklar birbirine çok yakındı
1 tane tanker ile ilgili yükler sorusu geldi forumda kesinlikle görmedim
1 tane gz eğrisi sorusu cevap KN

1 tane gemi deplasmanı 7000 ton deniz suyu 1025 te ilerlerken 6.10 draftı , 1030 olan suya geçerse draftı ne olur ? şıklar aklımda 6.16 yaptım belkide bana 60 almamı sağlayan soruydu , soruda 25 tpc verilmişti soruyu anlamadım
6.06
6.08
6.12
6.14
6.16

en sonuncunun forumulu su olması lazım ben soyle yaptım eski yogunluk x eski draft/yeni yogunluk =6,07 buldum ben ikincisi c dediğin sanırım center of gravity olması lazım agırlık merkesi b gnin önünüde olursa gemi kıça trimli olur

evet o soru kıça tirimli olacak lcg eger lcb nin önünde olursa gemi kıça tirimli olur.
ancak son soruda bir karışıklık var arkadaşlar.bana öyle geliyor.

formül bu :7000*1030:7210 ton olur. yani 210 ton daha draft batmış buradan da yük/tpc yaparız:bütünsel batma 210/25:8,4 cm dir.

6,10+0.8 = 6.18cm olmalı asıl cevabı. ve eğer şıklarda da yoksa ilginç olur bu durum.

arkadaşlar kaldığımız sınavdan tekrar girmek için bi dilekçe vermemiz gerekiyormuş kısmetse bende birkaç gün sonra sınava gireceğim ve bu dilekçeyi sınav salonundaki görevliden alıp doldurup sınava o anda girebilmek mümkünmüdür randevu zaten alamıyorum şu an sınavım kapalı olduğu için ?

evet o soru kıça tirimli olacak lcg eger lcb nin önünde olursa gemi kıça tirimli olur.
ancak son soruda bir karışıklık var arkadaşlar.bana öyle geliyor.

formül bu :7000*1030:7210 ton olur. yani 210 ton daha draft batmış buradan da yük/tpc yaparız:bütünsel batma 210/25:8,4 cm dir.

6,10+0.8 = 6.18cm olmalı asıl cevabı. ve eğer şıklarda da yoksa ilginç olur bu durum.

ferdi kaptan bu soruda bir kere 1025 yoğunluktan 1030 yoğunluğa geçiliyor ise batma olmaz aksine draft azalması olur. sorunun cvbı 6.08 dir. soru doğrudur... yoğunluk artıkça sıvı bizi yukarı iter çünkü etkiye daha iyi direnç gösterir. basit bi fizik kuralıdır arşimetin hamam dan çıktıktan sonra kafa patlatıp sıvıların yüzdürme yeteneğini bulduğu ve dirençle karşılaştırdığı tezidir... Teşekkürler soru paylaşımın için dostum ...

eski yoğunluk/ yeni yoğunluk = yeni draft / eski draft (1025/1030) x (x/6.10)
içler dışlar 1025x6.1/1030 = 6.07 yeni draft olur. bu şekilde olması gerekir.

ferdi kaptan bu soruda bir kere 1025 yoğunluktan 1030 yoğunluğa geçiliyor ise batma olmaz aksine draft azalması olur. sorunun cvbı 6.08 dir. soru doğrudur... yoğunluk artıkça sıvı bizi yukarı iter çünkü etkiye daha iyi direnç gösterir. basit bi fizik kuralıdır arşimetin hamam dan çıktıktan sonra kafa patlatıp sıvıların yüzdürme yeteneğini bulduğu ve dirençle karşılaştırdığı tezidir... Teşekkürler soru paylaşımın için dostum ...

katılıyorum peki 6.08 cevabını nasıl buldugunuzu acıklıya bılırmısınız?

aslında olay basit eğer bizden draft yerine eski deplasmanına gelebilmesi gibi bi soru sorsaydı yeni yogunluk x deplasman bölü eski yogunluk + deplasmandan cıakrdıkmı boşaltıcagımız yükü bulurz o deplasmana varabilmek için ama bizden draft istediği için eski draft x eski yogunluk/ yeni yogunluk bize sonucu verir baska türlü cozulurmu bilemicem

Geri