GOSS Ana Makine 16.08.2012 Çıkmış Sorular

keitta

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar ana makine sınavına 16.8.2012 tarihinde girdim.Allaha şükür geçtim.bu ikinci girişimdi.bu sınavda eski sorulardan 13-14 civarı çıktı ve sorular çok kolaydı.ilk ana makine sınavımda 10-11 tane eski soru çıkmıştı ve sorular daha zordu.ne hikmetse bu aralar sorular kolaylaştı gibi.bir an önce sınavlarınızı verin bence.neyse,ben yeni soruları paylaşıyım sizlerle.

1)Dizel makinelerinde yanma sonucu oluşan basınç maximum kaç bardır?
30 40 80 120 250
cevap 250 olacak.
2)Seyre hazırlanan dizel makinesi minimum kaç dereceye kadar ısıtılmalıdır?
30 40 50 60 70
cevap 50 olacak yanılmıyorsam.
3)hava registerlerinin görevi nedir?
cevabı 'kazana verilen hava miktarını ayarlamak' olması gerekir.
4)mafter dizel makinesinin hangi devresinde bulunur?
cevabı 'egzoz' olsa gerek.
5)dami pistonun görevi nedir?
cevabı 'eksenel srastı almak' olsa gerek.
6)Alev borulu kazanlarda buhar tutma süresi kaç saattir?
cevabı '10-20 saat'
7) 6 silindirli,iki zamanlı bir dizel motorunun krank kolları arasındaki açı kaç derecedir?
cevabı ' 60 ' olacak.
8)bir dizel makinesinde yanma basıncı düşük,egzoz sıcaklığı normal ise nedeni nedir?(bu tarz bir soruydu,şıkları tam hatırlamıyorum.)
9)sıkıştırma oranının tanımı ile ilgili bir soru vardı.şıkları hatırlayamıyorum.
10)ısıl verim ile ilgili bir soru vardı.41000 kj/kg ,hava/yakıt oranı 18:1 gibi veriler vardı.ısıl verimi soruyordu.(bu konuda benzer soruları termodinamik kitabından bulup çalışınız.yunus çengelin kitabı yardımcı olacaktır size.)
11)Aşağıdaki hangi türbinin kanatları egzozuna doğru küçülmez?
a-de laval b-körtis c-rato d-körtis-rato e-yukardakilerin tümü
cevabını bilmiyorum.
12)kroshetli bir makinede karter yağının analizini yapmak için ne kadar sürede yağdan örnek almak gerekir?(bu tarz bir soruydu)
a-6-7 ayda bir
b-5-6 ayda bir
c-4-5 ayda bir
d-3-4 ayda bir
e-2-3 ayda bir
cevabını bilmiyorum.
Diğer sorular gemiadamlarısınavı.com da bulunan ana makine ile ilgili 910 soruluk blümden çıktı.O soruların numaralarını vereyim
122.soru-241.-311.-372.-392.-400.-591.-657.-679.-848
tabi bu numaraları pdf çıktısına göre verdim.bu soruların pdf çıktısı numaralarıdır.şimdilik bu kadarını hatırlayabildim.aklıma geldikçe paylaşmaya devam edecem.arkadaşlar yardımcı makine ile ilgili yeni soruları olan arkadaşlar varsa lütfen paylaşsınlar.ya da yeni soru linklerini paylaşalım.herkese kolay gelsin,başarılar dilerim.

8. cevap hava sıcaklığı ile ilgili şık olmalı,

11.okuduğum kadarıyla türbinlerde egzost'a doğru küçülen yok, persons var oda büyüyor zaten dolayısı ile bence E

12. Firmasına göre değiştiğini biliyorum ama hatırladığım kadarıyla mecburiyet 6 ay'da bir.

slmlr.

ana makine operasyon ve bakım sınavına 8 agustosta girdim 60 ile kaldım, 10 eylülde tekrar sınava gireceğim, kenan taşcıoğlunun kitabını ezberledim artık ama farklı sorular cıkıyor. gecen sınavda aklımda kalan sorular sunlardı1- parsons yada hız ve basınc basamaklı ana makine türbinine yolhangi valf ile verilir?a-) trotil valf b-) blodra valf, c-) gardiyan valf2- cevap sıkları adyabatik, politropik diye bir soru vardı3- ağır yakıtlarla calısan bir ana makinede yağ özelliği nasıl olmalıdır?a-) düşük alkanlik b-) yüksek tbn , vs. cevabı yuksek tbn 4- hava fazlalık katsayısıyla ilgili bir soru vardı?a-) 1.7 b-) 2.0 c-)2.25- ana makinenin enj. sogutma suyu sistemi nezaman devreye alınır?a-) deizsuyu sıcaklığı -8 derecenin altına ındıgınde, b-) makinenin soğutma suyu sıcaklığı 90 derecenin ustune cıktıgında, c-) makine calıstırılmadan kısa bir sure önce ben bu sıkkı şaretledim ama dogru cevabmı kesin bilgim yok6- skavenc havası sıcaklıgı 25 derecenin altıana inerse ne olur?cvp: alçak sıcaklık korozyonu olusur7- fren gücünün, indike güce oranı ile ilgili bir soru vardı bu sorularla daha önce karsılasan ve tam hatırlayan arkadaslar varsa yardımcı olurlarsa memnun olurum, bildiğiniz cıkmıs sorular varsa lüten paylasalım yada tavsiye ettiğiniz baska bir kaynak varmı calısmak için, sitede soru cok az yardımcı olursanız cok sevinirim. allah herkese selamet versin..

gemi inşa ya temmuzda girdim soruları hatırlıyamıyorum fakat kenan taşcıoğlunun kitabından vede sımdı linki aradım bulamadım bu sitede bir arkadasımız calısma soruları hazırlamıştı onu prınt edip çalıştım yeterli olmuştu. başarılar..

Geri