GOSS Ana Makine Çıkmış Sorular

bu adrese gir sana birazda olsa yardımı olur özellikle yardımcıdan ana makınaya yeni sorular yüklendi onlara ulaşmak çok zor.

Selam arkadaşlar 22.12.2011 de karaköyde girdiğim sınavda kitapan yaklaşık 9-10 soru çıktı bıuna ek olarak aşağıda hatırlayabildiğim daha önce çıkmamış soruları yazıyorum.Herkese başarılar. 1-c:0,865 h:0,130 O:0,05 (C=Karbon , H=Hidrojen O=Oksijen) ve hava fazlalık katsayısı 1,85 olan havanın ağırlığı nedir? 2-6 silindirli dizel makinenin indike gücü 6700 hp ,silindir çapı 600 mm ve strok uzunluğu 840 mm ise bu makinenin litre başına düşen indike verimini bulunuz? 3-Parson türbinin hareketli kanatları aşağıdailerden hangisi ile temizlenir? a.sülfirik asit b.sülfüroz asit c.Nitrik asit d.Karınca Asidi e....... dan arındırılmış sıcak su 4-Aşağıdakilerden hangisi çift akımlı bir türbindir. 5-Ejnjektördeki havayı alma işlemine ne denir? a.havalandırma b.Prayming c.Taşıntı d...... e:tümü 6-Bu yazacağım soru kitapta var ama buradaki cevap şıkları değğişik.Aşırı doldurmalı sitemlerde havanınsoğutulması neden yapılır. a.Silindire giren havanın miktarını arttırmak b.Havanın miktarını azaltmak c.Yanmayı kolaylaştırmak d.Yakıt tüketimini azaltmak e.Tümü

Makinacı arkadaslar nerdesiniz, lutfen sınava girenler bilgilerini paylassın ,birbirimize yardımcı olalım, guverte bransı catır catır soruları paylasıyo biz niye bole olduk...lutfen daha duyarlı olalım......

02.01.2012 goss kocaeli gemi yardımcı ve ana makina soruları

Arkadaslar girdigim Uzakyol 2. Muh Ana Mak. ve Gem yard. mak. Soruları oldukca kolay geldi ,hatırladıklarımı sizinle paylasmak istedim
1 Pompa gucu sorusu ( head,debi,devir ... verilmis) pompa gucunu soruyor , Kemla Demirel in pompa uygulamalrı kitabında aynı soru var
2 süperşarj havası sıcaklıgındaki her 10 derecelik artıs, gucu nasıl etkiler
Cevap : yuzde 3 dusurur
3 Hangisi silindir rilif valfinin atmasına sebep olur
Cevap: silindire fazla miktarda yakıt püskürtülmesi
4 Makinada aşırı ceket suyu sıcaklıgının sebebi nedir
cev: e şıkkı hepsiydi, sıkları tam hatırlayamıyorum
5 Egzoz gazlarının turbocharger e ayrı olarak gonderildiği sistem hangisidir
cev: darbe ve impals sistemi
6 Hangisi egzoz valflerinde asınmaya sebep olur
cev: vanadyum
7 Beygirgucu basına dusen makina agırlıgı nedir
cev: özgül agırlık
8 basıncın nozullarda hıza cevrilerek türbine gonderildiği türbin türü nedir
cev : aksiyon turbin
9 Tek kolarlı srast yatagında izin verilen max sıcaklık kac derecedir
cev: ben 49 dereceyi isaretledim fakat bu cevaptan emin degilim
10 Yuks. guclu , agır devir. , çift etkili diz makinelere uygulana supurme yontemi nedir
cev: ilmek supurme
11 makina deplasman ya da strok hacmi nedir
cev: piston alanı x strok boyu
12 silindirlere puskurtulen yakı miktarı ne kadardır
cev: strok hacminin 1/20 0000 si
13 dupleks yakıt filtresi seyir esnasında kirlenirse ne yaparsınız
cev: temiz olan kademeye gecilir

Ana makine ile hatırladıklarım bunlar, sınavı gecmek icin akademi denizcilikte satılan 1997-2006 sorularını cozmek yeterli geldi
Gemi yardımcı makinaları sınavına da girdim ve gectim , bu sınavıda gelen sorulrın tamamı yine yukarıda yzdıgım kitaptan geldi bu yuzden yazmaya gerek duymadım, fakat bildiginiz gibi bu sınavlar biraz sans isi ve belki de bana fazla sayıda yeni soru gelmedi, gireceginiz sınavlarda size basarılar dilerim...

SINAVA GİREN DİGER ARKADASLAR DA LUTFEN CIKAN SORULARI PAYLASSIN...

bende paylaşayım. Modern gemi dizel makinelerinde kullanılan kuramsal çevrim hangisidir ? a)saçma b)saçma c)saçma d)bayton veya brandon çevrimi e)K harfi ile başlıyor gerisini hatırlamıyorum çevrimi

bende paylaşayım. Modern gemi dizel makinelerinde kullanılan kuramsal çevrim hangisidir ? a)saçma b)saçma c)saçma d)bayton veya brandon çevrimi e)K harfi ile başlıyor gerisini hatırlamıyorum çevrimi

Dostum sınav kotu geçti heralde, soruyu bile kufur eder gibi yazmışsın:) , boyle sınav sistemine ben de kufur ediyorum, saçma sapan sorularla milletin zamanını harcıyorlar...., sınavı geçmekten başka çaremiz de yok tabi
Burada soruları paylaşmak gerçekten önemli, bir soruda olsa paylaşmak lazım, geçen gün goss sınavda sorulardan bir tanesi yeniydi ve bu soruyu da burada paylasım yapan arkadaslar sayesinde yapabildim,bir tane soru bile geçmemizi sağlayabilir

arkadaşlar 2 hafta sonra sınava gireceğim yakınlarda sınava girmiş olanlar varsa bidiklerinizi yada çıkıpta aklınızda kalan soruları paylaşırsanız çok sevinirim Allah selamet versin.

sabahthe cevrimii degilmi ya o soru

arkadaşlar 2 hafta sonra sınava gireceğim yakınlarda sınava girmiş olanlar varsa bidiklerinizi yada çıkıpta aklınızda kalan soruları paylaşırsanız çok sevinirim Allah selamet versin.

ayın 30umu bnde gircem ankarada G,RCEM
ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN HEPİMİZ İÇİN

ayın 30umu bnde gircem ankarada G,RCEM
ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN HEPİMİZ İÇİN
AMİNNN, HUKUK A GİRDİM SİMDİDDDDDDE ANA MAKİNAYA GİRECEM,SORULARI PAYLAŞCAM AKSAM
İNŞ GEÇER,İZ<Z

Arkadaslar Ana Makina sinavindanda geçtim. Sınavlar bitti neyse ki. Bugün girdiğim sınavda -ana makina- çok fazla yeni soru vardı. Mesela benim daha önce görmediğim enjektorlerin soğutma devreleri ile ilgili bir soru vardı cevaplarda, makina çalıştırılmadan önce çalıştırırlar. Enjektorlerin ısırdıktan sonra çalıştırırlar. 8derecenin altında kapatılır. Gibi cevaplar vardı... Bu soru vardı onceden, 220V 1200amper ve 0,95 verimli makinanın gücünü soruyordu cevap yanlış hatırlamıyorsam 374lu olan... 220x1200amperx1,34/0,95 Ana makinada ilk olarak neresi yaglanir. Su borulu kazanlarda yakilacak hava nasıl isitilir, ekonomizer. Hava hiteri. İskele-sancak yönünde alınan ölçüm, yatay olan... Kazanda dayanıklı olması için kullanılan payandayı soruyordu... Aklımda kalan bunlar arkadaslar, sınava gireceklere basarılar...

Arkadaşlar dün ana makine sınavini verdim. Genel olarak yapılabilir sorulardı. Benim karşılaştığım yeni sorular;
1-Ticaret gemilerinde kullanılan tornistan türbin güçleri, ileri türbinlerine göre nekadardır?
A) %100 B)%80 C)%40 D)% 70 E)80
2- Bazı alev borulu kazanlarda cehennemlik tavanında bulunan ve işletmecileri uyarmak üzere kullanılan araç aşağıdakilerden hangisidir?
A)Emniyet valfi B)Rilif valf C)Sigorta tapası D)Duman sandığıE)Ağırlıklı safety valf
3- Gücü 6900 bhp, kullanılan yakıtın ısıl değeri 104 kcal/kg ve fren ısıl verimi %44 olan bir geminin saatteki yakıt sarfyatı?
A) 1008,8kg/h B) 1004,8 C) 1002,8 D) 1000,8 E) 1010,8

Benim bildiğim yöntemle bu sorunun cevabı şıklarda yok ben de 104 kcal yerin 10^4 kcal aldım veişlemlerimi ona göre yaptım yaptığım çözümde 1006 lı birşeyler çıktı o da şıklarda yok en yakın cevabı işaretliyim dedim. A şıkkını işaretledim. Fakat , büyük ihtimalle bu soruyu yanlış yaptım. Çözebilen olursa ve şıklara uygun bir cevap çıkarsa beni bilgilendirir misiniz?

Herkese başarılar kolay gelsin....

arkadaslar sınavdan 55 le kaldım 2 defa 1997 2006 soru kitapcıgından 55 puanlık soru geliyor 60 puan olmuyor nedense sınava giren saygı deger arkadaşlarım yeni sorularla karşılaşan varsa sizden soruları atabilme şansları var mı acaba.. tesekkürler

bende bugün kocaelinde girdim 55 ile kaldım
Maflen hangi sistemde kullanılır die bi soru vardi.
*yakıt sist.
*havalandırma sist.
*egz. sist.
... şıkları vardı. google MAFLEN yazdım o bile bulamadı. bu nasıl soru? bilen varsa buyursun....

Geri