GOSS Başarılı Olanlar?

c.muratseyis

Denizci
Denizci
Sınavı başarıyla tamamladık. Ardından yapmamız gerekenler tam olarak hiç bir yerde bulamadım/yada yazmıyor.

Sorularım şunlar

Sınavdan sonra başarı belgesinin Sicil Limanımıza gelmesi mi gerekiyor yoksa sınavı kazandık hemen limana gidebiliyormuyuz. Başarımızı sistem üzerinden mi görüyorlar?

Yapan var ise yada kesin bilgiye sahip olan var ise söyleyebilir mi?

Sınavı geçtikten sonra hemen limana gidebilirsiniz, başarılı olduğunuz sistemden çıkmaktadır.
Gerekli evrak listesini zaten liman başkanlığına gittiğinizde söylüyorlar ama isteyecekleri evraklar belli:
- Nüfus Cüzdanı
- Diploma veya Öğrenim Belgesi
- HSSD Sağlık Kartı
- Gemi Adamı Cüzdanı
- İşlenecek Yeni Sertifikalar
- Adli Sicil Belgesi
- Askerlik durum belgesi (Yeterlilik değişimlerinde isteniyor)
- Beyaz Fonta fotoğraf en az 8 adet yanınızda bulundurun.
- Harç Makbuzları (Cüzdan bedeli vs. Hangilerini yatıracağınızdan emin değilseniz önce sorun)

Siz bunların birçoğunu en az 1 fotokopiyle hazırlayıp liman başkanlığına gidin, eksik birşey varsa size zaten bildirirler.

ben goc , arpa radar , ecdis sertifiklarını almadan da cüzdan düzenletebilirmiyim. staj bitti. GOSS sınavlarını tamamladım.

Ayrıca bu goss sınavlarını bitirdiğim halde işletmezsem ve 2 yıl tamamlama süresini aşarsam sınavların iptali dışında ne gibi olumsuzluk yaşarım? stajın iptali gibi olumsuzluk yaşarmıyım acaba?
Ek olarak cüzdanın düzenlenmesinden sonra 5 yıl için 1 sene hizmet isteniyor ya onu ben bir balıkçı teknesinde çalışarak orada geçirdiğim süreyi hizmet olarak sayılırmı?
Şimdiden teşekkürler...

ben goc , arpa radar , ecdis sertifiklarını almadan da cüzdan düzenletebilirmiyim. staj bitti. GOSS sınavlarını tamamladım.

Ayrıca bu goss sınavlarını bitirdiğim halde işletmezsem ve 2 yıl tamamlama süresini aşarsam sınavların iptali dışında ne gibi olumsuzluk yaşarım? stajın iptali gibi olumsuzluk yaşarmıyım acaba?
Ek olarak cüzdanın düzenlenmesinden sonra 5 yıl için 1 sene hizmet isteniyor ya onu ben bir balıkçı teknesinde çalışarak orada geçirdiğim süreyi hizmet olarak sayılırmı?
Şimdiden teşekkürler...

1- Vardiya Zabiti ve üstü yeterlilikler için zorunlu sertifikalar (ECDIS, BTM, Radar ...vs.), Sınırlı ehliyetler için (Arpa radar, radar sertifikaları) sertifikalarını tamamlamadan cüzdan düzenletemezsiniz, yeterlilik talebiniz başarısız olur.

2- GOSS sınavlarını tamamlama süresi 2 yıldır ancak 2 yıl içerisinde tüm dersleri verdiyseniz, işletme süresi bunun dışındadır. Yanlış hatırlamıyorsam başarılı olunan son dersten itibaren 1 yıl içinde işletilmesi gerekiyor olabilir.

3- Ehliyetiniz balıkçı teknesinde çalışacak bir ehliyet ise (Sınırlı Vardiya zabiti, Sınırlı kaptan, balıkçı gemisi kaptanı, açık deniz balıkçı gemisi kaptanı vb. ) süre sayılır ancak bu ehliyetlerden biri değilse zaten sadece gemici olarak çalışabilirsiniz, bu durumda da bir alt yeterliliğiniz olmadığı için yönetmelikte tanımlanan 3 ay bir alt yeterlilikte çalışılması sebebiyle yenileme hakkını kullanamazsınız.

Teşekkürler

Benim için gerekli olan kısımı öğrenim geçen gün limana giderek.

Daha önceden ehliyeti olan arkadaş Goss sınavında başarılı olup Yeterlik yükseltecek ise sadece
LİMAN CÜZDANINI alıp gidiyor.

Başvuru yapmadan önce(sıra numarasını alıp) basvurulan yerin arkasına geçip Goss Sınavında Başarılı oldum dosyamı talep ediyorum diyceksiniz. Oradaki görevlil arkadaş size dosyanızı veriyor.

Bir adet standart dilekçe doldurup.Bankodaki memura veriyorsunuz. O size ne yeterlik işlenecek ise onun tutarını yazıyor siz de kendinizi e devlet şifrenizle borçlandırıyorsunuz yani C kodu alıyorsunuz.

Not: Ben Uzakyol Birinci Zabit için başvuru yaptım
Yeterlik Ücreti : 92 tl
Bi adet işlem ücreti: 16.40 tl (16 küsür)
Ayrıca Uzakyol Birinci Zabit yeterliği işletirken Yat Kaptanlığı işletme hakkınız var onuda söylerseniz onuda işlerler ( Dilekçede de işaretleyin) harcı 36.40 tl (36 küsür)

2 yıl içerisinde sınavlarda başarılı olmazsanız tekrar dosya yenileyip sınav hakkı actirirsiniz. Bunun yonetmelik ve yonergede bir limiti yok. İsterseniz terfinizi 10 yılda gerçekleştirin.

Geri