GOSS Cevaplanmamış İngilizce Soruları

METE KAPLAN

Denizci
Denizci
Line may have eithr a left........or a right.......depending up on how the strand are twisted to gether.
a-)Lay b-)twist c-)side d-)way e-)hand

Bu soruda cevap SİDE
fakat way ve twist diyen var.

Class A fire extinguisher wich is used?
a-)halonb-)co2c-)dry chemicalsD-)watere-)any agent avaible there

cvp:water
fakat e şıkkıda olabilir.

Which of the followings is the volumetric capacity of a ship?
- Deadweight
- Lightweight
- Gross tonnage
- Displacement
- Full Loaded Displacement
bu soruda cvp Gross fakat a ve e şıkkı diyenler var

türkçesi deneyimli yeterlilik sahibi surveye nedenir
marine survey
harbour master
coast guard
port survey
ben marine survey yaptım

hurricane ni sormuş yani neden çekiniriz gibi bişey
denizden-rüzgardan

segregated ballast ýn tanımı

what is not included in the category of deck machinery?
a-)windlass
b-)hatch over
c-)bow thruster
d-)steam generator
e-)life boat engine

toxid maddeleri hangi convetion düzenlemiþtir?
a-)solas
b-)marpol
c-)imdg

cevapLADAN EMİN OLAN AKADAŞLA LTF YADIMCI OLSUN...

Mete arkadaşım ben bir kaç hocanın görüşlerini aldım ve paylaşmak isterim.

1. kesinlikle twist dediler.
2. kesinlikle water dediler.
3. kesinlikle gros tonnage dediler.
4. kesinlikle marine survey dediler.
5. soruyu sordum ama eksik olduğu için bir çok şeyde olabilir dediler.
6. segregated ballast için tankerlerde yükün dışında sadece balast için kullanılır dediler.yük alınamaz dediler.
7. kesinlikle steam generator dediler.
8.ımdg sadece code'dur.cevap marpol dediler.

Yukarda kesinlikle diye yazdım.Bu cevaplar yaşını almış deniyimli eğitimcilerin cevapları.Ama sen yinede güvendiğin bir hocanın görüşünü al derim.Bana yukardaki sorular çıkarsa yazdığım cevapları vermeyi düşünüyorum.

Birinci soru için ben e şıkkı yani "right hand & left hand" olarak düşünüyorum. Şöyleki aşağıdaki tanımdada anlatıldığı gibi twist S ve Z olarak ifade ediliyor. Righ, left olarak ifade de hand olarak ifade edilmekte.

Laid rope, also called twisted rope, is historically the prevalent form of rope, at least in modern western history. Common twisted rope generally consists of three strands and is normally right-laid, or given a final right-handed twist. The ISO 2 standard uses the uppercase letters S and Z to indicate the two possible directions of twist, as suggested by the direction of slant of the central portions of these two letters. The handedness of the twist is the direction of the twists as they progress away from an observer. Thus Z-twist rope is said to be right-handed, and S-twist to be left-handed.

Slr

1)hand
2)water
3)gross tonnage
4)marıne survey
5)steam generator
6)marpol

1) en cok farklı cvbı içinde bulunduran soru.. bence sorunun cevabı Hand olucak..

right handed: sağa bükümlü halat kaynak: refik akdogan ingilizce - türkce ansiklopedi.

soruyu türkceye cevirdiğimizde:

Halatın sola veya sağa bükümlü olması halatı olusturan liflerin birlikte nasıl büküldüklerine bağlıdır..

ıı de kardesım rıgth twıst de saga bukumlu anlamı verıyor.. hand bıraz daha sahıs bazında kullanlan bır kelıme oldugunu dusunuyorum.. bu karmasık soruları goss a sokan zıhnıyetın dusuncesıne kalmısız arkadass.. :)

şimdi herkez sitim generator diyor. bir arkadas sitim generatör için bir şeyler yazdı ve mantıklı hale daha bazı tankerlerde yıkama işlemi için kullanılıyor ama life boat engine gemi bünyesi baglı olmayan digerleri ise hepsi gemi bümyesine monte edilmiş ve makıne dairesinde olmayan makıneler. yani bir ihtimal cevap e

Geri