GOSS Den.İng.İskenderun 20.10.2014

alikar01

Küpeşteci
Denizci
öncelikle teşekürlerimi belirterek bana çıkan soruları sizlere sunuyorum arkadaşlar.Yeterli ingilizcem olmadığından diğer asıl önemli olan forumlarda çıkmayan soruları türkçe hatta onuda tarzanca yazdığım için özür de dilerim:D 4. defadır giriyorum bu sınava ve buna rağmen 60 ile geçtim bunun da nedeni ilk 10 soruda görüldüğü üzere 5 i kitaptan 5 i forumdan sorulardır. aklıma geldikçe diğer 6 soruyu da hatta görürsem diğer soruları düzgün bişekilde tekrar buradan yazarım. Allah yardımcınız olsun

1-You are running into danger.Fog bang ahead you.

cvp:Tehlikeye gidiyorsunuz önünüzde kesif sis var

2-Routine details of the voyage, any loss or damage the ship or cargo or any related events are kept in the ..........

cvp:The ship's log book

3-Signalin by using hand flags is called.....

cvp:Semaphore

4-Portable rechargeable battery operated lamps shall be available in some important points

cvp:Bazı önemli noktalarda şarj edilebilen bataryayla çalışan, portatif lambalar bulunacaktır

5-A kind thermometer the bulb of which is kept moistened while reading the level of humudity is called ........

cvp:Wet bulb thermometer

6-Şirket tarafından atanan ve gemide güvenlik planı düzenleyen gibisinden bir soru

cvp:Ship Securty Off.

7-hangi sertfika freeboard sertifikasını içerir

cvp:Lode Line Cer.

8-Examination sertfikası ne kadar zamanda yenilenir die bir soru vardı

cvp:6 ay

9-mayday hangi mesaj türü için kullanılır.

cvp:distress

10-Cargo securin manuel hangisinde kullanılmaz diyordu

oil ship
pesenger roro
bulk cargo
general cargo
ro-ro ben ro-ro yaptım emin değilim

11-anladığım kadarıyla gemide birinin omzu çıkmış yada omzunun üstüne düşmüş ne yaprsınız ilk yardım olarak şıklar hepsi de ampfly die başlıor

ben bi hizada tutmaya çalışırım yaptım aklınıza kolu çıkık bitrini pozisyonu gelsin sargılı

12-internationaly survey or state survey kontrolünü içerir gibi bi soru vardı şıklar

IMO
ILO
SOLAS - MARPOL
die gidiyor bene ILO yaptım biyerde gördüğümü düşündüm bu soruyu

13-Ussually speaking diye başlıyor tanımda tüm dünya üzerinde haritalar eloktronik haritalar ve.............. haritalar kullanılır gibisinden bişeler yazıyordu şıklarda

printed on paper

software database

downloading data diye gidiyordu ben printed on paper yaptım

14-Tankerlerde discharge dan sonra tanklarda explossive madde ölçümü şu şekilde kabul görür gibiisnden bi soru patlayıcı bir madde tahliye etmiş
şıklarda:

explosivemeter

bir analiz alarak labaratuara gönderlir

biri girerek oksijen ölçümü yapar

bi kimyacı çağrılır falan diordu ben il maddeyi yaptım

öncelikle teşekürlerimi belirterek bana çıkan soruları sizlere sunuyorum arkadaşlar.Yeterli ingilizcem olmadığından diğer asıl önemli olan forumlarda çıkmayan soruları türkçe hatta onuda tarzanca yazdığım için özür de dilerim:D 4. defadır giriyorum bu sınava ve buna rağmen 60 ile geçtim bunun da nedeni ilk 10 soruda görüldüğü üzere 5 i kitaptan 5 i forumdan sorulardır. aklıma geldikçe diğer 6 soruyu da hatta görürsem diğer soruları düzgün bişekilde tekrar buradan yazarım. Allah yardımcınız olsun

1-You are running into danger.Fog bang ahead you.

cvp:Tehlikeye gidiyorsunuz önünüzde kesif sis var

2-Routine details of the voyage, any loss or damage the ship or cargo or any related events are kept in the ..........

cvp:The ship's log book

3-Signalin by using hand flags is called.....

cvp:Semaphore

4-Portable rechargeable battery operated lamps shall be available in some important points

cvp:Bazı önemli noktalarda şarj edilebilen bataryayla çalışan, portatif lambalar bulunacaktır

5-A kind thermometer the bulb of which is kept moistened while reading the level of humudity is called ........

cvp:Wet bulb thermometer

6-Şirket tarafından atanan ve gemide güvenlik planı düzenleyen gibisinden bir soru

cvp:Ship Securty Off.

7-hangi sertfika freeboard sertifikasını içerir

cvp:Lode Line Cer.

8-Examination sertfikası ne kadar zamanda yenilenir die bir soru vardı

cvp:6 ay

9-mayday hangi mesaj türü için kullanılır.

cvp:distress

10-Cargo securin manuel hangisinde kullanılmaz diyordu

oil ship
pesenger roro
bulk cargo
general cargo
ro-ro ben ro-ro yaptım emin değilim

11-anladığım kadarıyla gemide birinin omzu çıkmış yada omzunun üstüne düşmüş ne yaprsınız ilk yardım olarak şıklar hepsi de ampfly die başlıor

ben bi hizada tutmaya çalışırım yaptım aklınıza kolu çıkık bitrini pozisyonu gelsin sargılı

12-internationaly survey or state survey kontrolünü içerir gibi bi soru vardı şıklar

IMO
ILO
SOLAS - MARPOL
die gidiyor bene ILO yaptım biyerde gördüğümü düşündüm bu soruyu

13-Ussually speaking diye başlıyor tanımda tüm dünya üzerinde haritalar eloktronik haritalar ve.............. haritalar kullanılır gibisinden bişeler yazıyordu şıklarda

printed on paper

software database

downloading data diye gidiyordu ben printed on paper yaptım

14-Tankerlerde discharge dan sonra tanklarda explossive madde ölçümü şu şekilde kabul görür gibiisnden bi soru patlayıcı bir madde tahliye etmiş
şıklarda:

explosivemeter

bir analiz alarak labaratuara gönderlir

biri girerek oksijen ölçümü yapar

bi kimyacı çağrılır falan diordu ben il maddeyi yaptım

8.soru 1 yıl olması gerekmiyor mu?

Geri