GOSS Denizcilik İngilizcesi 13.05.2015

cansen_y

Küpeşteci
Denizci
Hiç uğraşıp boşuna eski soruları ezberlemeye gerek bile yok.Toplasanız 5 tane ya geliyor ya gelmiyor.İzmir de 2 kez sınava girdim ve ikisinden de 75 le kaldım.Yeni çıkan sorular çokmu zor derseniz hayır aslında ingilizcesi olan için kolay fakat bu soruların şıkları çok çelişkili.Bırakın cevapları bazı sorular direk USCG sitesinden alınmış olmakla birlikte soruyu anlamak için bile en az 3-4 kez okumak gerekiyor.Bir şirkette enspektörlük yapmış,liman başkanlığında çalışmış biri bu sınavdan bir kere de geçer.Sebebi ise ben bukadar çok konvansiyon sorusu bi arada görmedim :) Neyse lafı fazla uzatmadan bi kaç yeni soruda ben paylaşayım.

13.05.2015 İzmir goss salonu

1.pilimsol markası üzerindeki su yüksekliği LT nin üst köşesine denk geldiğinde loadline a göre bu ne anlama gelir?
a)timber loading line
b)Lightship Tonnage
c)?
d)?
e)Non above

2.(eski soru) mist is announced when water droplets in atm. reduce bisibility to between....
cevap:1000 2000 m arası

3.(eski soru)which of the following message is a distress message?
cevap:Ship holed in eng room.sinking.request im. assistance

4.(eski soru)acil durumda tüm merdivenler çıkışlar aydınlatılacaktır.correct trans. of this sentence in to english
cevap:all stairways and exits shall be illuminated in an emrg.

5.annual cargo gear servey yapıldıktan sonra ne yapılır?
cevap e şıkkı:annual servey report attached to cargo gear booklet

6.ocean passage da ki bilgiler .... pilotlar,yerel trafik operatorleri denizcilerin verdiği bilgilerle(gibi birşey)
a)updated
b)permanent
c)non permanent
d)star
e)?

7)çağrı yapan istanyon nasıl anlasılır?
a)mmsı no
b)call sign
c)identification number
d)?
e)?

8)elektrik yangılarında ne kullanılır?
a)foam
b)water
c)?
d)AFFF
e)Halon

9)(uscg)to reduce the number of strakes at the bow,to strakes are tapered and joined at their ends
cevap:stealer plate

10)yangını hangisi söndürür?
cevap:hepsi

11)gale ... is about to gain strenghht about to force 10 and more(fırtına ... fırtına gücünün 10 kuvvetinde ve fazla olacağı gibi birşeydi)
a)warning
b)signaling
c)?
d)?
e)?

12)air polution and preventation cert. hangisine göre alınır?
a)marpol
b)solas
c)us berau
d)english beru
e)?

13)Gemide ki güvenlik ekipmanları neye göre belirlenir?
a)solas
b)marpol
c)?
d)?
e)?

14)Bulk carrier larda bir sörveyor tankları kontrol ederr ve tankların ... olduğunu kiracıya ve owner a bildirir.
a)fit
b)sole
c)essence
d)?
e)?

15)demurage ve ya lay time la ilgili bir soru tam hatırlamıyorum hatta soru bile değil bi açıklama vermiş sonu midnight to midnight diye bitiyor.
a)rainy day include
b)rainy day exclude
c)one day to another
d)first day of the week
e)?

16)a midshiped whell house superstructure vessel.which place is a sutibal for automobile loading(forumda bir arkadaş paylaşmış ama benim anladığım kadarıyla yaşam mahalli vasatta olan bir gemiye araba yüklemesi nasıl yaplır diye çevirdim)
a)front of the wheel house
b)aft of the wheel house
c)on #1 hatch cover
d)top of the wheel house
e)?

17)crewwmember knows their limitations.technic and aplications beyond the ... abilyty worser than the good(gemi adamları kendi sınırlarını iyi bilmelidir.teknik ve uygulamayanın otesınde .... kabılıyetı yarardan cok zarar verir.)
a)victim's
b)rescuer's
c)receiver's
d)first aid receiver
e)?

18)when you will do the safety equiptment check and safety training?(safety ekipman kontrolü ve safety eğitimleri nezaman yapılır?)
a)in emergency
b)before arriving to port
c)in drills
d)?
e)?

19)(eski soru) on sea maint. ne ile ilgilidir?
cevap:safety rad eqpt cert

ayrıca bir önce ki sınavdan aklımda kalanlar.

1) level luffiling crane ne demek?

2)hangi kuruluş sörvey yapmaya yetkilidir?
a)ımo
b)coast guard
c)harbor master
d)istanbull class
e)chinesse class

3)iala b şamandıralama sistemine göre denizden limana girerken iskele tarafta ne renk şamandıra kalır?

4)ambarları güçlendirmekle ilgili bi uscg sorusu vardı.

5)eski sorulardan hasarlı gemıye hangı sorvey uygulanır?

6)a tipi yangın nasıl sondurulur?

7)ınmersion suit reduce the ..... body heat and shocking in water
a)loss
b)temprature
c)gain
d)?
e)?

8).... tonnage tatol cargo,store etc.
a)gross
b)net
c)deadweight

sınava gireceklere allah kolaylık versin ve şimdiden başarılar.bildiğim soruların cevaplarını direk yazdım.cevapları bilenler yazarsa bende öğrenirim.ayrıca elinde bu konuyla ilgili kaynağı olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.soruları hazırlayanlara her gun dua ettıgımı burdan soylemeyı de ıhmal etmıyım...

http://jule-iii.com/cgi-bin/uscg/uscg.pl?Book=2&mode=All&

uscg ın sorularının olduğu site... başarılar..

Geri