GOSS Elektroteknik - Hidrolik Ve Pnomatik - Otokontrol

hacilis

Küpeşteci
Denizci
- termometre sicaklik araligi kactir
- payrometre kac derece ve ustunu olcer
- L=30000, direnc=6 om, kesit=8 mm2 oz direnci nedir
- hangisi paletli (dalgic) ponpanin dezavantajidir/gurultu/vibrasyon/pompa kaybi vb.
- kompresorlerde hava filtresi secimi neye gore yapilir /kapasite/boyut/tip/partikul boyutu
- aku verimi sorusu sarji 150 ah bosalma 120 ah verim kac gibi
- ohmmetreyle direnc nasi olculur /enerji keserek/normal yukte/dusuk yukte/vb
- transformatorde ne degismez /gerilim/akim/guc/frekans sanirim cvp frekans
- hidrolik pistonlu devrede itme cekmeyi ne etkilemez /piston capi/basinc/viskozite/sicaklik/piston rod capi
- turbinlere yuk sinirlama neden koyulur siklar unuttum ama en mantiklisi turbine ani yuk binmesin ve kazan suyu cekilmesin
- turbinde kullanilan buhar turu /kuru/%95/%97 doymus/kizgin
- universal motorun diger adi /seri/kompaund/vb. seri olcak sanirim
- bide eski sorulardan senkron jeneratorleri parelele almak icin ne esit olmali
- sekillerdende cek valf/2 pozisyonlu valf/ devir sayaci/ tek yonlu degisken debili pompa
- blok diyagram vermis formul istemis
- bide blok diyagramda ne bulunmaz /bloklar/carpim noktasi/toplama noktasi/isaret alma noktasi/oklar
hatirladiklarim bunlar sinava ertelemeyi unuttugum icin mecbur girdim hic kitabin yuzunu acmadan sadece rakam sorularini yapabildim ve kaldim son 24 saat icinde ertelemezsen sinavin fixleniyomus bu sorularin dogru cvplari orjinallerini bilenler falan varsa bi yardim etsin 1 ay sonra tekrar giricem

eğer istanbuldaysan karaköyde akademi denizcilik yayınevinin fahrettin küçükşahinin elektrik ve elektroteknolji kitabı var. bir bak derim. aynı şekilde kemal demirelin hidrolik pnomatik kitabı var. problem sorusu ise: iç direnç= öz direnç * L / S buran bulunabilir. s=pi sayısı * d2 / 4 s'yi buradan bulup formüle yerleştir. öz direnci bulursun. payrometre 500 derece ve üzerini ölçer. hidrolikte itme çekmeyi piston rod çapı etklilemez. blok diyagramda çarpım noktaları olmaz. termometre 0 - 500 arasını ölçer galiba. türbinde kızgın buhar pistonlu buhar makinelerind eise doymuş buhar kullanılır. universal ise tek fazlı seri motor diyor kitap. trafo da frekans doğru cevap. şimdilik bu kadar. sınavdan önceki gece saat 23:59 a kadar vaktin var. ama gene 24 saat evvelinden erteletmekte fayda var. senkron jenerator diye bir şey yok galiba onu bir daha iyi düşün.

merak ettigim pyrometreydi 500 ustu olduguna eminmiyiz bazi kaynaklar 700 diyo.
siklarda/360/600/1000/2000
bu arada fks ve kemal hocanin kitaplari var daha sira gelmedi bakmaya saol cvplar icin
eski sorulardan senkronizasyon la ilgili

civalı termometre -38/600 aralığını ölçer. pirometre 500 ve üzeri. 700 kesin değilde benim 600 diye aklımda kalmıştı. şimdi fkş'nin sorularına baktım. orada da 500 diyor pirometre de. kesin bir şey görürsem yine yazarım.

bu dedigin fks nin hangi kitabindaki sorular gemi elektroteknolojisinin arkasindakilerde yok.
bide hidrolik sorusunda itme cekme demis belliki cift etkili o yuzden piston rop capi etki yuzeyini daraltip genisletebilir en az piston capi kadar etkili olmazmi gerci cvp olarak bende piston rod capi dedim ama bu soruyu kesin kemal hoca hazirlamis hayal meyal hatirliyorum

juanjosejuve@gmail.com bu adrese e-mail at kitabı sana yollayayım. ama 22'sinden evvel gönderemeyeceğim. bir de ben o piston rod çapı sorusuna bir yerde rastladım ama nerede hatırlamıyorum. cevap büyük ihtimal doğru. sana da var ya en seçme sorular gelmiş... ne diyeyim... akünün cevabı %80 olmalı. sen yardımcıya girdin mi? girdiysen nasıl sorular çıktı..

benim anlam veremedigim bunlar nasi sorular pyrometer internette bakarsan -100lerden +3000 derecelere kadar genis calisma araligi oldugunu gorursun. civali termometrede -38de donuyo civa +359 civarindada buharlasiyo bazi yerlerde aralik bunu vermis. stim sorulari ve kompresorle pompa sorusu ne alaka. su sacmaliklardan bi kurtulamadik.

hangi termometreyı sormus rezıstan termometremı cıvalımı cıvalı termometre -70 ile 100 deilmi,özdirenc sorusu özdirec=AxR\L 6x8\3000=0.016

Va
l
l -
Vi--------------------+O-------------lGl----------Vo Vo/Vi= NEDIR Va ile Vb ortadaki yuvarlaga geliyor
l +
l
Vb

(1+(Vb-Va)/Vi)G <<<<<< CVP

bi farkli soruda su
devre semasini nasil paylascam bilemiyorum

yuvarlik icinde x var cegrek yay cizilmis ustune x olcu aleti nedir diyor?

-guc katsayisini olcen bir cosinus phi metre <<<<< bu dedim emin deilim
-ampermetre
-voltmetre
-ohmmetre
-frekansmetre

Bir elektrik güç taşıma iletim yolu, 300 m’si 0,248  gelen bakır bir telden yapılmıştır ve 30 A akım taşımaktadır. Bu telin bir noktasındaki potansiyel 250 V ise, akım doğrultusunda 8 km ötede bulunan bir noktadaki potansiyel aşağıdakilerden hangisi kadardır?
A) 198,5 V
B) 51,6 V
C) 250 V
D) 1985 V
E) 515

CEVAP : B) 51,6 V

Gemilerde ve kara taşıt araçlarında, akülerin veya akü bataryalarının doğrudan şarj edilmesinde aşağıdaki hangi DC Jeneratör kullanılır?
A) Seri jeneratörler
B) Şönt jeneratörler
C) Kampavunt jeneratörler
D) Manyetolar
E) Alternatörler

cevap: C) Kampavunt jeneratörler

Aşağıdaki şekil neyi ifade eder? sorusu

a) Iki taraf değişken deplasmanlı tek akış yönlü pompa

Gemilerde hava tüplerinin safety valfleri hangi basınçta attırılmalıdır?
a) 33 bar

Bir ısı eşanjöründeki sıcaklık ölçüm ve kontrolündeki amaç nedir?

c) Buhar debisini gerekli şekilde düzenlemek

PT100 ölçüm elemanları aşağıdaki hangi ölçümü yapmak için kullanılır?

d) Sıcaklık ölçümü

Çok amaçlı veya operasyonlu hidrolik sistemlerde kullanılan filtre çoğunlukla nereye yerleştirilmelidir?

b) Pompa ile yönlendirici kontrol valfları arasına

Aşağıdakilerden hangisi geri beslemeli bir kontrol sistemi elemanlarındandır?
a) Kontrol cihazı
b) Sistem
c) Kontrol edici
d) Ölçme elemanı
e) Hepsi

E şıkkı Hepsi olcak

İleri beslemeli denetim yöntemi aşağıdaki hangi durumlarda kullanılır?
a) Geri beslemenin mümkün olmadığı durumlarda
b) Bozucu girişin ölçülebildiği yerlerde
c) Çıkış sinyalinin ölçülemediği yerlerde
d) Bozucu girişin ölçülemediği durumlarda
e) İleri beslemeli denetim yöntemi yukarıdaki şıklarda yazılı olan hiç bir durumda kullanılmaz

B şıkkı doğru cevap

Dielektrik sabiti, yakıt ve yağ için ve yüzde olarak aşağıdaki hangi değerdedir?
a) Yakıt: 20-40; yağ: 50
b) Yakıt: 4-10; yağ: 5
c) Yakıt: 2-4; yağ: 80
d) Yakıt: 2-4; yağ: 50
e) Yakıt: 70; yağ: 5

C şıkkı doğru

aklımda kalan bunlar.Herkese başarılar

Geri