GOSS Haberleşme 2011

sınava bugün girdim bence zordu hatırladığım sorular paylaşayım ama lütfen bilenler cevapları paylaşsın

1-mf dsc çıkış gücü azami ne kadardır 400 watt dedim
2-6215 khz yayın sınıfı ( f1b )
3-hf bakımı ne sıklıkla yapılır ( her hafta )
4-emisyonlardan j nin anlamı
5-Gemide salgın hastalık var ne tür msj gönderirsiniz (acelecilik dedim )
6-Batık bir gemi gördünüz vereceğiz msj ne olmalıdır ( emniyet dedim )
7-GMDSS hangi gemilere uygulanır ( 300 grs ton üzerindeki gemilere )
8-aşagıdakilerden hangisiyele cihaz çitlemesi uygun değildirınmarsat cınmarsat binmarsat 77ınmarsat m ( 3 -4 )
9-epirb ve sart cihazlarında kullanılan akü türü ne dir ( lityum oksit diye salladım )
10-zczc den sonra gelen 2. karakterin anlamı nedir (mesaj türü )
11-sart cihazının gemideki amacı hangi şıkta doğru verilmiştir diye bir soru vardı şıklarr çok yakın yoruma açıktı bence
12-epirb ten gönderilen sinyalde cevap alabilmek için hangi şartlar uygun olmalıdır ben epirb le uydu durumu diye işaretledim ama LUT ile uydu nun durumu da olabilir
13-ATA uyduları hangi inmarsat uyduları kapsamındadır ( aor -e - ıor )

bu kadarı aklımda ben kaldım bilenler ltf cevaplasın

1- 400 Watt
2- F1B
3- Haftalık Testler
4- Genlik Modülasyonlu Bastırılmış Taşıyıcı Tek Yan Band
5- Acelelik
6- Emniyet
7- 300 Grt üzeri ve uluslararası sefer yapan 12'den fazla yolcusu olan yolcu gemilerine
8- Soru pek açık değil
9- Lityum
10- Mesajın Türü
11- Tehlike anında geminin arama kurtarma birimleri tarafından localize edilmesi.
12- EPIRB ve Uydunun konumu
13- AOR-E & IOR

sınava bugün girdim bence zordu hatırladığım sorular paylaşayım ama lütfen bilenler cevapları paylaşsın

1-mf dsc çıkış gücü azami ne kadardır 400 watt dedim
2-6215 khz yayın sınıfı ( f1b )
3-hf bakımı ne sıklıkla yapılır ( her hafta )
4-emisyonlardan j nin anlamı
5-Gemide salgın hastalık var ne tür msj gönderirsiniz (acelecilik dedim )
6-Batık bir gemi gördünüz vereceğiz msj ne olmalıdır ( emniyet dedim )
7-GMDSS hangi gemilere uygulanır ( 300 grs ton üzerindeki gemilere )
8-aşagıdakilerden hangisiyele cihaz çitlemesi uygun değildirınmarsat cınmarsat binmarsat 77ınmarsat m ( 3 -4 )
9-epirb ve sart cihazlarında kullanılan akü türü ne dir ( lityum oksit diye salladım )
10-zczc den sonra gelen 2. karakterin anlamı nedir (mesaj türü )
11-sart cihazının gemideki amacı hangi şıkta doğru verilmiştir diye bir soru vardı şıklarr çok yakın yoruma açıktı bence
12-epirb ten gönderilen sinyalde cevap alabilmek için hangi şartlar uygun olmalıdır ben epirb le uydu durumu diye işaretledim ama LUT ile uydu nun durumu da olabilir
13-ATA uyduları hangi inmarsat uyduları kapsamındadır ( aor -e - ıor )

bu kadarı aklımda ben kaldım bilenler ltf cevaplasın

17.11.2011 çanakkalede gırdıgım haberlesme sınavında cıkan hatırladıgım sorular..1.gemide bulunan epirb cihazı sayısı 2. gemide elektronik bakım kim tarafından yapılır?3.navteks yayını gunde ne kadar yayın yapar?4.sart cihazı geminin puuslasından ne kadar uzakta olamllıdır?

Geri