Goss Istanbul Seyir 25.02.2015

burcayyilmaz

Küpeşteci
Denizci
arkadaşlar bugün istanbul merkez şb. de sınava girdim. Aşağıda yazmış olduğum soruda takıldım. Neredeyse 20 dakika uğraşmama rağmen sonucu bulamadım. %90 sorunun cevaplarının yanlış olduğu kanaatindeyim. Konu hakkında cevap olarak bilgisi olan var mı?

Soru: 06 Mayıs 2011 günü ZT:09h 33m 12s da, ZD=+3 olan bir mevkide bulunan gözlemci icin Alnair yıldızının GHA Yıldız ve Dec nedir?

SORUYU GÖRMEDİM DAHA ÖNCE AMA 06 MAYIS 2011 YILINA AİT İLGİLİ ALMANAK SAYFASINI VE ARTMALAR DUZELTMELER CETVELİNİN EKTE VERİLMESİ LAZIM, BEN ÇÖZMEN GEREKEN ŞEKLİ ANLATAYIM,

GMT=ZT+ZD(w) olduğundan GMT = 09 33 12 + 3 = 12 33 12

İLGİLİ ALMANAK SAYFASI GÜNÜNDEN

GHA ARİES DEGERİNİ 12'DEN
33 12 DEĞERİNİ DE ARTMALAR DÜZELTMELER SAYFASINDAN BULARAK TOPLARSIN VE GHA ARİES DEĞERİNİ BULURSUN

(BİLİNDİĞİ ÜZERE GHA ARİES DEĞERİNE VE VE D DÜZELTMELERİ UYGULANMAZ)

06 MAYIS 2011 YILINA AİT SAYFADAN SHA ALNAİR İLE DEC DEĞERİNİ ALIRSIN ALDIĞIN DEC DEĞERİ ŞIKLARDA OLMASI LAZIM:)

GHA ALNAİR İÇİN İSE, GHA ALNAİR =SHA ALNAİR + GHA ARİES OLDUĞUNDAN ÇIKAN SONUÇ 360'DAN KÜÇÜKSE GHA ALNAİR BULDUĞUN DEĞERDİR, ŞAYET 360'DAN BÜYÜKSE BULDUĞUN DEĞERDEN 360'I ÇIKARTARAK BULDUĞUN DEĞER GHA ALNAİR DİR.

YARDIMCIOLABİLDİYSEM...

Teşekkür ederim cevap için. Aynen bu şekilde sonucu ulaşmayı denedim ancak bir türlü doğru cevap şıklarda yoktu. 25.02.2015 tarihinde o soru için itiraz ettim. Bugün yanıt vereceklerini söylediler. Bakalım ne çıkacak.

Sonuç bu cuma değil önümüzdeki cuma verilecekmiş ancak sorunun iptal olması limitlerde kalan arkadaşlar için sıvadan geçmeleri anlamına değil, tekrar bir sınav hakkı verilmesi anlamına geliyormuş. Bilginize.

Geri