GOSS İtirazı Sonuç Getirir mi?

capt.kerim

Küpeşteci
Denizci
arkadaşlar bugun vardiya standartları sınavına girdim ve 65 ile kaldım fakat çok ne bi şekilde eminim ki sadece 4 yalnısım vardır varsa bir tanede emin olamadım vardı yeni sorulardan... ama kalma gibi bi durum söz konusu deil çünkü hem çıkan sorulardan geldi hemde tüzükten çalıştım yerlerden... fakat itiraz etme konusunda bana boşver itiraz etme dediler çünkü itirazlar 1 ay içerisinde açıklanıyormuş ve çoğu kabul edilmiyormuş bunun aslı astarı varmıdır.. ayrıca ben 1 ay bekledıkten sonra tekrar girerim yani bilgisi olan arkadaşlar lütfen bana yardımcı olurlarsa sevinirim....

Bende aynı dertten muzdaribim itiraz etmeyi pek düşünmüyorum değişen birşey olmuyor diyorlar (doğruluk derecesi nedir bilmiyorum ) uzun sürüyormuş o konuda bilgi aldım geçmiş olsun tekrar sınava giricem ben

Ben de ayın 18'inde girmeyi düşünüyorum , acaba yeni ve size çıkmış soruları paylaşma ihtimaliniz var mı ? Şimdiden teşekkürler.

ya kardeşim bu şekilde saçmalık olamazki ya hayır ben aynı sorular çıksa yine aynı cevapları vericem çünkü doğru olan cevap 1 tane ayrıca diyelimki onların doğru secenekleri geçerli ben nerden bilicem onlara göre doru secenekler hangisi diyee?

Ben de ayın 18'inde girmeyi düşünüyorum , acaba yeni ve size çıkmış soruları paylaşma ihtimaliniz var mı ? Şimdiden teşekkürler.

çıkan sorular

18.Aşağıdakilerden hangisi güverte vardiyasının düzenlenmesi sırasında dikkate alınması gerekli kriterlerden değildir?
a) Liman çalışma saatleri
b) Gemi tayfasının sayısı
c) Limanda kalınacak süre
d) Yükün miktarı, yapısı ve istifi
e) Limanın özel kuralları
20.Aşağıdakilerden hangisi vardiya sırasında zabitin potansiyel bir tehlikenin varlığını önceden fark etmesini sağlar?
a) Uluslararası kuralların iyi bilinmesi
b) Pilot kitaplarının yerinde incelenmesi
c) Gözle görünür hedeflerden konulmuş fix mevki
d) Zamanında yapılan çatışmayı önleme hareketi
e) İyi bir gözcülük vardiyası
23.Bir demir vardiyasının düzenlenmesi görevinin özeti hangi maddede tam olarak verilmiştir?
a) Daima hüküm süren şartlara uygun ve yeterli, uygun gözleme elverişli bir ortam ve personel dinlenmesine olanak sağlayan bir vardiya düzenlemesi
b) Kaptanın her konumda kendinin çağrılmaya hazır olduğu düşünülerek hazırlanmış vardiya düzenlemesi
c) Yürürlükteki çevre koruma kuralları çerçevesinde yeterli personelle donatılmış vardiya düzenlemesi
d) Demirin taramaması için her türlü tedbirin alındığı vardiya düzenlemesi
e) Liman kuralların geçerli olduğu vardiya düzenlemesi
24.Bir diğerini borda bordaya yedekleyen şehir hattı gemileri hangi fenerler ile durumlarını belirtirler?
a) Yedekleyen tekne bir adet pruva silyonunu, boyu 50 metreden uzun ise grandi silyon fenerini borda fenerlerini pupa fenerini ve ufkun her yönünden görünür üst üste iki adet kırmızı fenerlerini, yedeklenen tekne ise silyon fenerini borda fenerlerini ve pupa fenerlerini gösterirler.
b) Yedekleyen tekne üst üste iki adet pruva silyon fenerini ,boyu 50 metreden uzun ise ilaveten bir adet grandi silyon fenerini, borda fenerlerini ve pupa fenerini, yedeklenen tekne ise borda fenerlerini ve pupa fenerini gösterirler.
c) Yedekleyen tekne pruva silyon fenerini, boyu 50 metreden uzun ise grandi silyon fenerini, borda fenerlerini ve pupa fenerini, yedeklenen tekne ise borda fenerlerini ve pupa fenerini gösterirler.
d) Yedekleyen tekne üst üste iki adet pruva silyon fenerini, boyu 50 metreden uzun ise ilaveten bir adet grandi silyon fenerini, borda fenerlerini, pupa fenerini ve ufkun her yönünden görünür üst üste iki adet kırmızı fenerleri, yedeklenen tekne ise borda fenerlerini ve pupa fenerlerini gösterirler.
e) Yedekleyen tekne bir adet pruva silyonunu, boyu 50 metreden uzun ise bir adet grandi silyonunu, borda fenerlerini, pupa fenerini ve onun üstünde sarı yedek fenerini yedeklenen ise silyon fenerini, borda fenerlerini ve pupa fenerini gösterirler

15.Aşağıdakilerden hangisi demir vardiyası tutmakta olan zabitin yapması gerekenlerden değildir?
a) Gemideki yüklerin durumunu araştırmak.
b) Gözcülük görevinin yapıldığından emin olmak
c) Gemi çevresini belirli aralıklarla kontrol etmek
d) Gemi fenerlerinin yakılmasını sağlamak
e) Meteorolojik durumları gözlemlemek
41.Boyu 60 m. ve eni 8 m. olan bir teknenin kıç silyon fenerinin küpeşteden yüksekliği en az kaç metre olmalıdır?
a) 10,5 m b) 12,5 m c) 14,5 m
d) 16,5 m e) 18,5 m
74.Emniyetli bir seyir vardiyasının değerlendirilmesinin ölçütü aşağıdakilerden hangisi olamaz?
a) Seyir bilgileri ve tüm olaylar kayıt edilmektedir
b) Gözcülük devamlı olarak kurallara uygun yerine getirilmektedir
c) Güverte çalışma performansı yakından takip edilmektedir
d) Vardiya kabul edilmiş prensip ve kaidelerce teslim alınıp teslim edilmektedir
e) Fenerler, cisimler ve ses işaretleri hatasız tanınmaktadır
81.Gece dikey bir doğru üzerinde ufkun her yönünden görünür üst üste iki kırmızı fenerden başka her hangi bir işaret göstermeyen gemi hangi durumu veya yaptığı işi belirtmektedir?
a) Üzerinde yol olmayan kumanda altında olmayan bir teknedir
b) Üzerinde yol olmayan ve ağ balıkçılığı yapan bir teknedir
c) Üzerinde yol olmayan ve trol ağları engele takılmış bir teknedir
d) Üzerinde yol olmayan ve su çekimi nedeniyle manevrası kısıtlı teknedir
e) Üzerinde yol olmayan manevrası kısıtlı teknedir
119.Seyir emniyeti açısından kaptanın köprüüstüne çağrılmasındaki şartlardan biri aşağıdakilerden hangisidir?
a) Ambar sintineleri iskandil edildiğinde
b) Gece ışık sızan bölmeler fark edildiğinde
c) Telsiz cihazı bozulursa
d) Gemi trafiğinin yoğunlaşmaya başlaması
e) Rota üzerinde olup olunmadığının kontrolü sırasında

167. Vardiya düzenlemekle sorumlu kaptan aşağıdakilerden hangisini göz önünde tutmalıdır?
a) Geminin pozisyonu, hızı ve draftı
b) Vardiya görevlisi zabitin ek görevler üstlenmesini gerekli kılacak şartlar
c) Telsiz görevinin olup olmadığı
d) Hava koşulları, gündüz/gece oluşu
e) Görev mahallinin hiçbir zaman-görevlisiz kalmaması
169. Demir vardiyası düzenlenirken bu düzenlemeye uygun düşmeyecek seçenek aşağıdakilerden hangisidir?
A) Can güvenliği ve gemi güvenliği düşünülmüş bir düzenleme
B) Uluslararası, ulusal ve yerel kurallara dikkat edilerek hazırlanmış vardiya
C) Makine vardiyasının güvenliği düşünülmeden hazırlanmış vardiya sistemi
D) Geminin normal iş programı ve sırasına göre hazırlanmış vardiya düzeni
E) Köprü üstünde devamlı bir zabit gerektirecek vardiya düzeni

suan hatırladıkladıklarım bunlar

Büyük geçmiş olsun , ben de girsem aynı sorular bana da gelse nitekim aynı cevapları verirdim ve sonuç benim için de değişmez olurdu herhalde... 11 tane aynı soru var ve kafadan 55 yapıyor zaten. . . Colreg'i de okuduğunu söylüyorsun bence kalmaman gerekirdi. . . İnşallah sonucu değiştirebilirsin , çok geç olmadan. . . Paylaşımın için çok teşekkür ederim.

sonuca itiraz etmen sonuca değiştirmiyor parana ve zamanına yazık tekrar sınava gir daha ii hazırlan çünkü sistem otomatik şeklde cevapları vermekte yani anaa bilgisayarın cevap ları dogru bizim bildiklerimzin bi önemi yok yinede burası türkiye her an hersey olabilir ...fakat şu var itiraz ederken soru numarası sorunun kendisii gibi şeyleri hatırlamanda gerekiyor sınavın tamamına itiraz edemiyorsun...

capt.kerim ;
ben sınav sonrası kaldığım için görevliye
"Sınavdan kalmamam gerektiğini 13 tane doğrumun olduğunu bildiğimi söyledim git bankaya paranı yatır dilekçeni ver itiraz komisyonu inceler dedi ben bu durumda verdiğim cevaplardan emin olduğumu ve cevapların doğruluğunu kontrol ettiğimi söyledim ve sistemde bir arıza olmuş olabilir dediğimde BANKAYA PARANI YATIR İTİRAZ KOMİSYONU İNCELER diyor.
Burdan ben şu sonuca vardım parayı yatır biz biraz daha kazanalım , ama sonucun değişmiyecek.

arkadaşım eğer sorunun doğruluğundan emin isen itirazda bulun.git bankaya parayı yatır dilekçeni ver.sınav salonundaki personelin sisteme müdahale gibi bir şeyi söz konusu değil.(adam işletmeci gibi bişey)dilekçeni ona verirsin oda komisyona iletir.ben deniz hukuku dersinden 1 soruya itiraz ettim ve kabul edildi.dediğim gibi sorunun doğruluğundan emin isen itiraz başvurusunda bulun.1 ay sonra açıklanır.

Geri