GOSS Seyir 19 Mart 2012 - Kaptan Çıkmış Sorular

m.ozen

Küpeşteci
Denizci
Merhabalar,
Şıkların hepsini hatırlamıyorum, soruları mutlaka görünce anımsayacaksınız. Cevaplar konusunda hiç bişey söyleyemiyorum, çünkü 60 aldım. Yanlış yönlendirmek istemem.Fakat cevapları beraber ortaya çıkarabiliriz.
Sınava girenlere kolay gelsin.

Soru 1 : İstiridyenin haritadaki işareti nedir ?
Şıklar : Si // Oyn // Wd ....

Soru 2 : Gemi 40 n 20 e mevkinden den önce 10mil kuzey sonra 10 mil gün dogusu yönüne ilerliyor. Geminin yeni mevkisi nedir?

Ben 40 10' N ve 20 10' E dedim fakat şıklarda 40 10' N ve 20 11E de vardı ? belki hatırlamadığım bi detay olabilir?

Soru 3 : Akıntının hızına ne denir?
Şıklar : Set // Drift ...

Soru 4 : Gps için hangisi doğrudur?
** Kutupsal olarak kullanılmaz
**en az 12 adet uydu ile bağlantı kurar
**Gps den alınan mevkiler tamamiyle doğrudur
**Gps mevkisi iki tane karşılaştırma sonucu ortaya çıkarılır
**Gps verileri istenildiği zaman izinsiz kesilebilir

Soru 5 : Harita üzerinde akıntı baklası sorusu sormuşlar // Dover kanalı // saat 100o zt // akıntı baklası K // 27 nisan // hw saati 0928 e denk geliyor. // Akıntı yönü ve sürati nedir?

Soru 6 : Tropikal fırtınalar hangi kaynaklardan bulunur?
1.Okyanus klavuz haritaları
2.routing chartlar
3.
4.Okyanuz klavuz haritaları

Soru 7 : 19:34:20 GAT de 6 mayıs 1999 tarihinde GMT nedir.
Verilen ek sayfadan Meridyen pass 00h için : 03 15 sn // 12h için 03:17 sn
Bu sorunun çözüm metodunu hatırlayamadım. 19:34:20 ile 03:15 i topladım.

Soru 8 : Hangisi parakete türü değildir.

**Akustik
**Havalı
**Elektromanyetik
**Doppler
**Hollanda paraketesi

Soru 9 : ABD limanına girerken YKY şamandıra gördün ? Ne anlama gelir

Soru 10 :A nın rotası 90 derece iken, A gemi B yi iskele 60 da görüyor, B gemisi A yı iskele 110 da görüyorsa. B nin rotası nedir?

Soru 11 :ARPA radarın göreli hareket modunda CPA hesaplanması için hangisi yapılmalıdır?
Target iki kere tıklanmalıdır dedim.•Göreli hareket modunda çalışan bir Arpa Radarda CPA değeri Hedef en az iki kez plotlandıktan sonra saptanır.

Soru 12 :N60 E e giden gemide lat 1 48n xx W ise vertex koordinatları nedir?
cevaplarda latı tutan bir şık vardı zaten : 54 xx 12 36 cevap

Soru 13 : 4 mayıs 99 da GHA ve dec güneş nedir.

Soru 14 : Almanaktan yarı çap 16'. Ölçülen artı yay 32,2 eksi yay 31.8 ise IC nedir.

Soru 15 : Gerçek kerteriz 308 derece, gyro 310 derece ölçüyorsa GE nedir?

Soru 16 : Fener periyodu nedemektir?

Soru 17 : Oto pilotun aniden dümen basasını istiyorsak, hangi modu devre dışı bırakmalıyız? FU olacak cevap

Soru 18 : HC>HO ise intersept nedir?

Soru 2 : Gemi 40 n 20 e mevkinden den önce 10mil kuzey sonra 10 mil gün dogusu yönüne ilerliyor. Geminin yeni mevkisi nedir?Ben 40 10' N ve 20 10' E dedim fakat şıklarda 40 10' N ve 20 11E de vardı ? belki hatırlamadığım bi detay olabilir?boylam hesabında hata yapmışsın. dep=cos midlat x dlong formulunden dlong hesaplarsan doğru boylam farkını bulursun.o da 10' den fazla yapar.

Geri