GOSS SEYİR Hatalı Soru Cevap ve Sınav İtirazı Hakkında

goker2006

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar bugün girdiğim SEYİR sınavında çıkan hatalı soru aşağıdadır.

8) Açık denizde ve kuzey yarıkürede Lodos rüzgarının sebep olduğu akıntının seti aşağıdakilerden hangisidir_?

a) 030
b) 045
c) 060
d) 090
e) 225

bu soruya sınav esnasında itiraz ettim ve doğru cevabın şıklarda olmadığını bildirdim.Sınav başkanı sınav bittikten sonra itiraz etmemi ama soruyu cevaplamamı söyledi bende b)045 işaretledim.Sınav sonunda tek soru ile kaldım.Cevaplara baktığımızda cevabın d) 090 olduğunu gördük.

Şimdi arkadaşlar sınava itiraz edeceğim fakat kafamda şöyle bir soru işareti var..

BUGÜNE KADAR SINAVA İTİRAZ EDEN HİÇ BİR ARKADAŞIMIN SINAVI TEKRARDAN DEĞERLENDİRİLEREK KENDİSİNE EVET HAKLISINIZ DENDİMİ_? CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM SAYGILARIMLA...

bu tarz sorular goss sınavında çok gelyor banada geldi güneş doğuşla ilgili cevabı buluyoruz fakat tam cıkmıyo fark oluyo arada ama goss un kabul ettiği cevap bizim bulduğumuz yani asıl doğru olan cevaba en yakın olan şık,hep ben bu şekilde rastladım sorularda,giren arkadaşlara sorduğumdada aynı durum geçerli

İtiraz konusuna gelincede benim tanıdığım bi kaç arkadaş bu durumda muzdarıp ve ıtıraz dılekceleri vermişler fakat hiç bir şekilde olumlu bi yanıt gelmemiş,gelen cevaplarda sınavda herhangi bi hata bulunamadı denmiş,hiç bir şekilde sistemlerine laf söyletmiyorlar yani,yanlış cevaplar üstünden sınav yapıolar,sonrada denizcilik gelişsin diye bi taraflarımızı yırtıyoruz ama boşa, klasik türkiye işte ...

Fenerlerin gündüz ve gece görünme mesafeleriyle ilgili sorulardan biri aşağıda.
FL5sec 49m 10M nominal özelliklerini taşıyan bir fener göz yüksekliği 9 m olan bir zabit için görüş mesafesinin 15 mil olduğu bir ortamda gece ve gündüz kaç milden görülebilir?
a) 15-15 mil
b) 10-10 mil
c) 12-15 mil
d) 14-21 mil
e) 12-21 mil
Cevap olarak her yerde c) 12-15 mil gösteriliyor. Halbuki doğru cevap e)12-21 olmalı. Çözüm şöyle;
1- Fener karakterindeki 10M ve verilen görüş mesafesi 15 mil değerleriyle Fener Görünme Menzili çizelgesine girince 12 mil okuyoruz.
2- Hesaplayarak ise CGM (mil) = 2,08 x √49 (m) + √9 (m) = 2,08 x (7+3) = 2,08 x 10 = 20,8 yaklaşık 21 mil buluyoruz.
Böylece gece ve gündüz 12 – 21 mil’den görüneceğini bulmuş olduk.
Sizce farklı bir yol izleyerek C) şıkkında doğru gösterilen 15mil değerine ulaşma imkanı var mı?

Diğer bir benzer sorumuzda cevap olarak 17-24 mil gösteriliyor. Orada da 24 mil çizelgeden bulunuyor, ama 17mili nasıl bulacağımız açık değil.
Bu konuda çözüm yöntemini gösterebilecek arkadaşımız var mı?

Geri