GOSS Seyir Sınavına Giren Arkadaşlar..

mrxg56

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar merhabalar.. Uzakyol vardiya zabiti sınavında bütün sınavları verdim kaldı seyir. Şimdi bakıyorum sınav konularına 25 tane konu var belki. Ve Sınava da ayın 27 sinde gireceğim. Az zaman kaldı.. Benim sorum şudur ki ben akademi yayınlarının 2006 ya kadar olan kitaptaki soruları çözersem bu bana sınavı geçecek kadar not verir mi yani 70 i? Yani 14 soruyu kurtarır mıyım?? Çünkü ilgili konulara bakacak olursak 1 aylık bir zaman ister hepsini anlamak için. Ve günümüz denizciliğine ilişkin gerekli gereksiz bir sürü bilgi var. SINAVA YÖNELİK BAHSETTİĞİM Kitaba çalışmak YETERLİMİDİR???? LÜTFEN Bİ AN ÖNCE CEVAPLAYINIZ. ...

bahsettıgın kıtabı bılmıyorum ama daha once cıkmıs soruların oldugu herhangı bır kaynaktan calısırsan yeterlı puanı alırsın.astronomık seyır prblemlerıne iyi çalış en az 5 yada 6 tane cıkıyor.
selamlar

Arkaaşım msj nı şimdi okuum sen sınava girmişsinir inşallahta halletmişsindir .. Benimde uzak yol variya zabitliği için sadece inglizce kaldı elimde bu sitede paylaşılan eski sorular varr onlara çalışmam sence geçmeme yeterli olur mu bi e size neler soruldu inglizceden paylaşısan sevinirim sınavım 31 ekim de tşklr...

ne güzel en sona en kolaylardan bir tanesi kalmış ilk önce bunu söyleyeyim. çalışma tarzı olarak önerim şudur. 2006 ya kadar çıkmış olan soruları barındıran akademi denizciliğin kitabındaki soruları 1 kere anlayarak hani aklında kalacak şekilde çöz. sonra 1 saat ara ve. sonra bir daha çöz. zatenm göreceksin ki yarım saatte bitmiş. sonra gemiadamlarisinavi. com daki soruları çöz bir kaç tane yeni soru oluyo orada hemde eski çözdüğün soruları pekiştir. daha sonra da işte gerek bu forumda gerekse dnizciyiz. com daki yeni çıkmış dedikleri sorulara göz gezdirirsin. bu sana yeterli olcaktır. benim sınavımda çıkan yeni sorular şöyleydi:

-bir sörveyor denetlemesini yaptıktan sonra ne raporu hazırlar şeklinde bir boşluk doldurma sorusu vardı. cavabı : AN EXPERT'S REPORT olacaktı.

- farklı bi paragraf vardı zaten bütün mesuliyeti üstlenirsiniz şeklinde bitiyodu. cavap LETTER OF PROTEST

- life saving appliances nasıl olur gibi bi boşluk doldurma vardı. cevabı ORANGE COLORED

- cpr yani suni solunum dan önce ne yapılması lazım gibi bi soru vardı işte cevaplarda kanama varsa durdurulur bilinç kontrol edilir bi tane daha bişi vardı birde yukarıdakilkerin hepsi şıkkı vardı. cevap SOLUNUM YOLLARININ AÇIK OLMASI OLACAKTI.

- sörvey ile ilgili bi soru vardı yine ne yaparlar diye. bir tane şıkta geminin seaworty olup olmadığının kontrolü bide uygun tershaneyi seçmek ile ilgili bişi vardı. bir tanesi hiç biri diodu. diğer şıkta hem a hem b diodu. yani ilk yazdığım cümleler. emin değilim cevaptan araştırırsınız.

- burthen tannage ne demek die bi soru vardı. yine emin değilim cevabından araştırırsınız.

- son olarak farlı olarak bi paragraf vermiş yine paragrafta işte gemi kaptanının mala zarar gelmesi durumunda hangi party lere nasıl bi sorumluluk üstlendiğini gösterir belge hangisidir diyordu. bill of lading letter of protest booking note vardı. emin değilim bill of lading yaptım.

bunlar sana yetrli olacaktır.

bu arada seyir sınavını erteledim ve maalesef ist. te oturuyorum ankaraya gideceğim çarşamba günü. saat 2'de sınav. yani değerli tavsiyelerin hala geçerlidir benm için. seyir sınavına çalışmayı 2 günde bitirdim ama küçümseyemezdim . yani daha çok çalışıp pekiştirmek istedim . durum böle. inşallah ikimizde şu son sınavları verip en azından 2 sene sınav derdinden kurtulduk deriz. sana başarılar diliyorum ve bekliyorum tavsiyeleri...

Seyirden bugün sınava girip hallettim hatırladığım kadarıyla soruları paylaşmak istedim inşallah işinize yarar1- Cevabı polarizasyon olan soru vardı soruyu sizler tahmin edersiniz..2-Rasat yapılmış zt olarak verilmiş GMT olarak tasat anını sormuşlar..3-Göz yüksekliği ve ıc verilmiş düzeltilmiş yükseklik isteniyor4 050 ye giderken Ege denizine lodos rüzgarının oluşturduğu akıntının yönü ve hızı istenmiş..5-Bir radar ekranı verilmiş ekrandaki görüntünün ne olduğu osrulmuş ( Benim ilk kez gördüğüm bi soru şekliy di )6-Fenerlerle ilgili verilenlerden hangisi doğrudur denmiş diğer şıkları hatırlamıyorum ama doğru şık Fener kerterizleri denizden verilmiştir olucak..7-Deniz dibi sazlık ve yosun kısaltması sorulmuş..8Bir bölge ismi verilmiş o bölgede 10 dk arayla rasat yapılıyor o bölgedekiakıntının yönü ve hızı sorulmuş..8-Yine zaman çevrimi ile ilgili bi soru vardı bi boylamda lmt verilmiş diğer bir boylamda lmt ne olur diye sorulmuş ( sizler anlamışsınır ne demek istediğimi )9-Yıldız rotasına giderken pruvamızda doğu kardinal şamandırası görürsek manevramız nasıl olmalıdır diye bi soru ama şamanıranın doğu kardinal şamandırası olduğu söylenmemiş tabi sektörü verilmiş10- Batı kardinal şamandırasının tepeliği nasıldır diye bi soru vardı11-Metni tam kuramadım ama Arpa radar la ilgiliydi cevapta rudder diHatırlaya bildiklerim bunlar ama farklı olarak 5 ya da 6 tane soru var dı inşallah işinize yarar kolay gelsinn... Benim en çok tırstığım seyir ve inlizce idi seyir den 80 le geçtim bakalım inglizce ne olucakk

kardeşş paylaşım için çok teşekkürler ayrıca kolay deyipte yüreğime su serptin Allah seni de ingilizcede böyle rahatlatsın inşallah.. hadi son sınavlarımızı veripte kurtulalım..tekrar söylüyorum dediğim şekilde çalış hertürlü geçeceksin merak etme.. Allah yar ve yardımcın olsunn.. selametlee..

Geri