GOSS Seyir Soruları ?

kozmonot34

Küpeşteci
Denizci
GÜNEY YARIM KUREDE AÇIK DENİZDE RÜZGAR AKINTISININ YÖNÜ İÇİN AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİ DOĞRUDUR.
a)rüzgar akıntısının yönü,rüzgar yönünün yaklaşık 200 derece fazlası olur.
b)rüzgar akıntısının yönü,rüzgar yönünün yaklaşık 160 derece fazlası olur.
c)rüzgar akıntısının yönü,rüzgar yönünün yaklaşık 260 derece fazlası olur.
d)rüzgar akıntısının yönü,rüzgar yönünün yaklaşık 140 derece fazlası olur.
e)rüzgar akıntısının yönü,rüzgar yönünün yaklaşık 40-45 derece eksiği olur.

benim bildiğim:kuzey yarım kurede kıyıda 25 derce,açıkda 40 derece fazla olur.
güney yarım kurede kıyıda 25 derce,açıkda 40 derece eksik olur.
kitaplarda 140 derece fazla olur diyorlar.yardım edin

pusulanın içinde hava kabarcıkları olursa ne yapılmalır.

1)ağır hava şartlarında radardan daha net belirgin eko almak için ne yapılmalı,
2)---------->(kesik değil) düz çizgi ok işareti ne anlama geliyor

rüzgar akıntısının yönünü hesaplarken rüzgarın geldiği yöne 180 ekleyip bulunduğun yarı küreye göre hesap yapman gerekiyor yani GYK de açıkta 40 derece eksik olur dediğin 180-40 =140 şeklinde olur.

- Manyetik pusulanın haznesi çevrilip, açılıp suyu tamamlanmalıdır.
- Ağır hava şartlarının etkisi Sea Clutter Ayarı ile giderilir.
- Harita üzerindeki Düz ok işareti akıntının yönünü belirtir.

Bu arada KYK'de açık denizde +40 derece eklenir.

merhaba arkadaşlar bugün karaköy de girmiş olduğum seyir sınavı sorularından aklımda kalan bazılarını yazıyorum umarım işinize yarar.

1.otopilot operatör tarafından girilen gidilmek istenilen rota ile pusuladan gelen gidilen rota bilgilarini karşılaştırarak bir düzeltme farkı bulur.aşağıdakilerden hangisi bu fark bulunurken otopilotun göz önünde bulundurulmasına gerek olmayan bilgidir?
cevap ''varış limanı''

2.cevabı ''şamandıralama yönünü gösterir'' olan şekilli soru

3.sistem B de tercihli kanalın iskelede olduğunu gösteren şamandıra nasıldır?
ben yatay şeritler halinde yeşil kırmızı yeşil dedim emin değilim.

4.akıntı ile ilgili ifadelerden hangisi doğrudur?
cevap ''gemiyi parakete izinden saptıran tüm etkenlerin süratine akıntının drifti denir''

5.aşağıdakilerden hangisi navtex mesaj tiplerinden biri değildir?
cevap ''inmarsat mesajı''

6.AIWRG kısaltması neyi ifade eder?
cevap ''fenerin devamlı olarak ard arda renk değiştirdiğini''

7.fenerlerin yükseklikleri hangi kaynaktan bulunur gibi bir soru vardı
ben ''fenerler ve sis işaretleri kitapları'' dedim

8.cevabını hatırlayamadığım güneşin alt kenarından alınan sext. yüksekliğini,ıc,göz yüksekliği,basınç ve sıcaklık değerleri verilmiş ho yu soruyo.

9.gps in ayırd edici özelliği nedir gibi bir soru vardı.cevap ''kod bilgisi,uzaklık ölçümü,hata düzeltimi''

10.running fix mevki için en az kaç mevki hattı gerekmektedir?
ben 2 dedim

11.evrensel zamana(UT) veya greenwich ortalama zamanını aşağıdaki ifadelerden hangisi tanımlar?cevap ''ortalama güneş zamanının greenwich meridyenine göre değerlendirilmesine UT zamanı denir''

12.port of bristol limanıyla ilgili tam hatırlayamadığım bir tide sorusu.

13.2 tane radar ekranı sorusu

14.hiç duymadığım içinde ''kredi'' kelimesi geçen akredit nedir gibi bir soru vardı.
cevaplarında satıcının alıcı için hazırladığı kredi mektubu şıkkı vardı ben onu işaretledim.

15.vertex noktası sorusu

16.bir tane cdmvt sorusu geldi.yıl vermiş deviation vermiş V yi bulup hakiki rotayı sormuş

17.mevki vermiş GHA vermiş HA nedir die soruyor.cevabı HA=360-GHA+-boylam(-E,+W) buradan cevabı 80 çıkan soru.

18.rota açısı 102 ise sia nedir gibi bir soru vardıben ''S12E'' dedim

19.aşağıdakilerden hangisi bilinen bir parakete türü değildir?cevap ''havalı parakete''forumda konu açmayı bilmediğim için buraya yazdım umarım ihtiyacı olan kolay bulabilir.

yanlış eksik bir şey yazdıysam kusura bakmayın.bilgi alırken açıp bakıyoruz bildiklerimizide paylaşmalıyız aynı oranda diye düşünüyorum,birazda vicdan meselesi.ben bu sınavdan 70 ile geçtim umarım faydasını görürsünüz.inşallah sizde geçersiniz.hepimize ALLAH SELAMET VERSİN...

Akreditif (Akreditif uluslararası işlemlerde kısaca L/C - Letter of Credit olarak adlandırılmaktadır); İhraç edilen malların bedellerinin ödenmesi konusunda belirli şartların yerine getirilmesinden sonra ödemenin yapılacağına ilişkin bir çeşit teminattır.

Merhaba,

Bu soruda sanıyorum cevap E12S olacak, şiklarda verdiğiniz cevap varmıydı? Yoksa hatırlayamadıgınız içinmi bu cevabı yazdınız? Zira SIA değeri verilirken açı, ilk olarak E yada W ifadesiyle başlar.

bildiğim kadarıyla açı SIA olarak ifade edilirken N, E, S, W'den biriyle başlayıp bitebilir.

181*= S1*W
179*= S1*E
350*= N10*W
070*= E20*N gibi

Merhaba,

Bu soruda sanıyorum cevap E12S olacak, şiklarda verdiğiniz cevap varmıydı? Yoksa hatırlayamadıgınız içinmi bu cevabı yazdınız? Zira SIA değeri verilirken açı, ilk olarak E yada W ifadesiyle başlar.

E YADA W ile başlamaz sadece

eğer güneşin doğuş anında diye başlarsa E

eğer güneşin batış anında dye başlarsa W

KALAN HER DURUMDA

E,W,S,N İLE BAŞLAYABİLİR ....BU DEĞER BÖLGE OLARAK KABUL EDİLDİĞİNDEN S İLE BAŞLAR 102-90=12 E OLUR VE CEVAP DOĞRUDUR.

Geri