GOSS-Seyir Sorularından

yedideniz

Küpeşteci
Denizci
Merhaba arkadaşlar; geçen girdiğim seyir sınavından,aklımda kalan soruları,az da olsa paylaşmak istedim.Lütfen bu sitede verilen soru,cevap ve forumlar gözden geçirilsin,çok faydası oluyor,soruların çoğu çıkmış sorulardan,fakat ilginç yeni sorular da var,paylaşım ve sorularıma cevap bekliyor,tüm arkadaşlara başarılar diliyorum

-- Wd kısaltması nedir ; Sazlık,

-- Denize adam düşmesi durumunda,GPS cihazının üzerindeki hangi tuşa basılır gibi bir soru; MOB seçeneği seçenekler arasında mevcut,

-- Geçen sınavlarda çıkmış ; karşıdan gelen geminin rotası soruluyor,kerterizler ve zaman var,kerterizler yarda cinsinden verilmiş , eski sorular arasında cevap ; 40 ,ben de öyle işaretledim,

-- Bana 3-4 adet,güneş,Hc-Ho nedir, intersepti nasıldır, sorusu çıktı,rakamları hatırlamıyorum,klasik,hesap soruları,biraz zaman ayırıp yapılır tamamı

-- Klasik bir set,drift sorusu,

-- Enlem ve boylamıyla iki mevki verilmiş, aradaki mesafe soruluyor, bunun için basit bir formül var mı,

-- Nisbi 330 derecede görülen bir gemi,bir kerteriz vermiş,gidilen rota var, hedef geminin rotası soruluyor, nispi 330 u karıştırdım, sanırım yanlış oldu, bu tip soruları nasıl çözeceğimize dair bir yöntem var mı,nispi 330 ifadesi doğru mu, Sakin Türk hocam,lütfen cevap,

-- Mayıs ayında denmiş, Ortalama güneş,ve Hakiki güneş ile ilgili bir soru ; saat 1200 da hakiki güneş yada hakiki zamanda,ortalama güneş zamanı,ortalama saat nedir ....gibi bir ifade vardı,ilk defa gördüm bu soruyu, seçenekler içinde saat 1200 a çok yakın iki değer verilmiş, 11:58... ve 12:02.. gibi iki şık,seçeneklerden eminim, fakat cevap hakkında bir bilgim yok,ben 11:58 li seçeneği salladım, bilenlerden cevap bekliyorum,

-- Soruda bir Arpa radar monitorü,televizyon tüpü gibi bir şekil verilmiş,ekran içinden çıkan bir ışın demeti var, ışın demeti içinde,düz uzun bir çizgi ve arada kesik işaretler var, soru olarak bu Arpa burada hangi işlemi yapmaktadır,nasıl bir durum gerçekleşmektedir gibi bir soru sormuş, kusura bakmayın , ne sorudan ne cevabından hiçbir şey anlamadım,aklımda kalanı yazdım,böyle bir soruyla karşılaşan arkadaş varmı, varsa bilen,duyan arkadaşlardan yardım lütfen,

-- Race limanı, Amerikan ,için hangi saatte limana girebiliriz,gibi bir soru,geminin draftı,giriş için gerekli su,gibi bilgiler verilmiş, eski sorular arasında göremedim, var mı bu çıkmış sorularda, eski sınav sorularını kastediyorum

Saygılarımla

-- Enlem ve boylamıyla iki mevki verilmiş, aradaki mesafe soruluyor, bunun için basit bir formül var mı,distance = departure / sin den kolayca bulursun

dist = dep/ sin , demişsiniz, sin ,hangi açı değerine ait olacak, Mlat diye bir değer var, yani iki enlem noktasının ortalama değeri için midir?

arkadaşım önce dlong u (long1-long2) ve dlat ı (lat1-lat2) buldeparture=dlongXcosmlatsonra acıyı bulmak için;tanCo=dep/dlatdis=dep/sinCo

Geri