GOSS Stabilite 7 Mayıs 2012 Yeni Sorular

postacikaptan

Küpeşteci
Denizci
Bugun 80'le başarılı oldugum sınavda farklı olarak gördüğüm ve hatırladığım sorular aşağıdaki gibidir...

--Yük donanımlarına Load test ne kadar sürede bir yapılır.
4-5 yılda bir, 3 yılda bir, 2 yılda bir, yılda bir, 6 ayda bir (annual test olarak yorumlayıp yılda bir yaptım araştırılabilir)

--Hangisi dinamik kuvvetler düşünüldüğünde en az etkiyi yapar
Ileri yolda makine çalışması, rüzgarın etkisi, dalgaların etkisi,kaldırma kuvvetinin etkisi (rüzgarın etkisi yaptım...)

-- Statik elektriklenmeyi azaltmak için neler yapılır
1-2-3 (Forumda sorunun tamamı bulunmaktadır)

-- Iki tane deplasman - deadweight sorusu geldi. Birinde yükleme-tahliye, su, yakıt ve ikmaller var, diğerinde ise ek olarak 8 günlük seyir ve daily consumptionlar verilmiş. Dikkatli yapılınca gayet basit sorular.

-- Tersaneye girerken max. GM ne olmalıdır?
Soruda başlangıç KG ve KM degerleri, Deplasman, TPC, LCF ve LBP verilmiş...

-- Gemi 2,5 derece sancak tarafa meyilli ve deplasmanı:xxxxxx'dır. SF:x,x olan grain yükünden 300 ton daha yükleyecektir. Ambarın sancak ve iskele tarafında TCG'si 6mtr olan boşluklara kaçar ton yüklenmesi gerekir. Soruda yazdıklarıma ek olarak bilgi verilmiş olabilir.

--Dikdörtgen şeklindeki tankın boyutları 24x8x3.2 mtrdir ve LCG'si:xxx metredir. Iskandil borusu tankın kıçından 4 metre ilerde ve iskandil 105 Cm ölçülmüştür. Gemi Boyu 150 Mtr LCF si gemi ortasından 2.5 Mtr geridedir. Gemi 1 Mtr kıça trimli olup, Bu tankta 0,86 yoğunluktaki sıvıdan kac ton bulunmaktadır.
a)346 ton
b) 80 ton
c)2xx ton

Bu son üç sorunun doğru olarak cevaplandırma sayısı az olduğu için sanırım çoğu kişiye çıkmaktadır, Benzer soru tiplerinin forumda paylaşılması girecek arkadaşlar için ayırıcı olacaktır. Çünkü ben sınava girmeden önce bu soru tiplerini çok araştırmama rağmen benzer bir soru bulamamıstım... Cevaplar kişisel görüşümdür araştırılması daha uygundur.

Diğer sorular forum ve eski sorularda bulunabilir... Umarım yol gösterici olmuştur.

Herkese Başarılar...

-- Statik elektriklenmeyi azaltmak için neler yapılırcevap 1-2-3 (Forumda sorunun tamamı bulunmaktadır)bu sorunun doğru cevabı madde 1 olan düşük rate ile başlamak olacak

Geri