Sınava bugün girdim arkadaşlar 90 ile geçtim o yüzden cevaplar güvenilirdir.
1- Dover haritasında Tondue demir yerinin 5 ocak'ta saat 1630 daki set ve drift'ini soruyor.
CVP: 044 - 1.6 KNOT
2- ECDIS ne demektir?(türkçesini sormuş)
CVP:Elektronik harita gösterim sistemi
3- Set heading'te salınımlar yapan bir otopilot'ta engellemek için ne yapılır?
CVP: Count-rudder küçültülür.
4- 3W hatası olan bir cayro ile 50'ye gidiliyor. Radar 2 derece iskelede göstermektedir. Radar bir hedef sancak 35'te görünüyorsa gerçekte bu hedefin hakiki kerterizi nedir?
CVP:080
5- Şekil vermiş. Şekilde bizim gemimizin 2 ayrı rotaya gitmiş.ilk rotada gittiği rotanın 2.rotada 50 derece sancagına dogru gidiyor.2. bir gemide her iki durumdada aynı yöne gidiyor.Şekilin neyi gösterdiğini soruyor.
CVP: Gemimizin rotası değişince diğer geminin göreceli hızı ve göreceli kerterizi değişir.
6- Cumulative list'te neler bulunur?
CVP: Daha önceki listten sonra çıkan düzeltme numaraları.
7- Enlem seyri için hangisi yanlıştır?
CVP: DEP: Dlong
8- Rapor verme noktası şeklini sorumuştu.
9- Hangisi navtex mesajı değildir denilen soru?
CVP: Inmarsat mesajı
10- 115 w te LMT 1648 ise ZT nedir?
CVP: 16:28:00
11- + yay 31,4 - yay 32,2 Güneşin yarıçap yüksekliği 15,9 ise IC Nedir ?
CVP: -0,4 dedim ama emin değilim bu cevaptan.
12- Mevki vermiş tarih vermiş güneşin batış saatini gmt olarak istiyor? (Rakamları unuttum kusura bakmayın)
Gerisini hatırlayamadım arkadaşlar ama gerisi eski sorulardandı.Umarım herkes kurtulur bu beladan kolay gelsin hepinize.
1- Dover haritasında Tondue demir yerinin 5 ocak'ta saat 1630 daki set ve drift'ini soruyor.
CVP: 044 - 1.6 KNOT
2- ECDIS ne demektir?(türkçesini sormuş)
CVP:Elektronik harita gösterim sistemi
3- Set heading'te salınımlar yapan bir otopilot'ta engellemek için ne yapılır?
CVP: Count-rudder küçültülür.
4- 3W hatası olan bir cayro ile 50'ye gidiliyor. Radar 2 derece iskelede göstermektedir. Radar bir hedef sancak 35'te görünüyorsa gerçekte bu hedefin hakiki kerterizi nedir?
CVP:080
5- Şekil vermiş. Şekilde bizim gemimizin 2 ayrı rotaya gitmiş.ilk rotada gittiği rotanın 2.rotada 50 derece sancagına dogru gidiyor.2. bir gemide her iki durumdada aynı yöne gidiyor.Şekilin neyi gösterdiğini soruyor.
CVP: Gemimizin rotası değişince diğer geminin göreceli hızı ve göreceli kerterizi değişir.
6- Cumulative list'te neler bulunur?
CVP: Daha önceki listten sonra çıkan düzeltme numaraları.
7- Enlem seyri için hangisi yanlıştır?
CVP: DEP: Dlong
8- Rapor verme noktası şeklini sorumuştu.
9- Hangisi navtex mesajı değildir denilen soru?
CVP: Inmarsat mesajı
10- 115 w te LMT 1648 ise ZT nedir?
CVP: 16:28:00
11- + yay 31,4 - yay 32,2 Güneşin yarıçap yüksekliği 15,9 ise IC Nedir ?
CVP: -0,4 dedim ama emin değilim bu cevaptan.
12- Mevki vermiş tarih vermiş güneşin batış saatini gmt olarak istiyor? (Rakamları unuttum kusura bakmayın)
Gerisini hatırlayamadım arkadaşlar ama gerisi eski sorulardandı.Umarım herkes kurtulur bu beladan kolay gelsin hepinize.