Goss Yeni Sorular

leventcandan

Küpeşteci
Denizci
Herkese İyi akşamlar

bugün girdiğim sınavda 95 aldım ve 4 değişik tarzda soruyla karşılaştım, 2 soru kitaptan geldi diğer sorular ise forumda arkadaşların paylaştıklarından geldi

diğer sorulardan hatırladıklarımda şunlardır:

1) Bir parağraf vermiş ve paragrafa göre Pilot kalkış manevrası için gemiye geliyor ve Pilot card exchange yapılıyor ancak buradaki bazı bilgiler yanlış ve hem pilot hemde gemi kaptanı bunun farkına varmıyor ve buradaki hatayı soruyor.

2) Diğer soru ise Ro-ro gemilerindeki lashing sistemlerinin farklı olmasının sebebini soruyor? gemiden mi kaynaklanıyor , araçların yaşından mı, deniz etkisinden mi, hava durumundan mı diye şıklar vardı

3) Diğer soru da ise yine bir paragraf vermiş ve paragrafa göre gemide ship safety officer, supervisor olmalı ancak bunun olmadığını belirtmiş ve ayrıca supervisor ın bir officer olabileceğini söylemiş ve diğer paragrafta ise supervisor ın bazı flag state lere göre zorunlu olduğu ve bu kişinin de ratingler arasından seçşleceğini belirtmiş ve 3. paragraftada :J boşluk bırakarak bu durumda supervisor ın kim olabileceğini sormuş
4) elektrik çarpmış biri diğer kişiler kendisine onları duymaz ve burumun sebebini sormuş, şıklar çok yabancıydı açıkçası anlamadım:H :H ben soruya unconsiousness dedim çünkü kişinin bilincini kaybettiğini düşündüm sanırım tek yanlışımda buydu.

Herkese başarılar dilerim Allah yardımcınız olsun, Forumda soru paylaşan kardeşlerimden de Allah razı olsun . Başarılar

diğer hatırladığım soru da ise şunu söylemiş: Battery Room ların havalandırılması gerektiğini söylemiş , hemen aklıma Hidrojen gazının birikmemesi içindir diye düşündüm ama şıklarda yoktu; şıklar da şunlar vardı:

a) flammable gases ların birikmesi olasıllığı olduğu için xxxxxxxxxxxxx

b) Co2 build up demiş

c) battary lerin oksijenli ortamda daha iyi şarj olduklarını söylemiş

d) oksijen ile elektrolit lerin daha iyi olduğunu söylemiş (alakası yok)

e) yine saçma bir neden vermişti

diğer sorular ise;

1)Ship c is ahead li soru

2) there is a obstruction : Türkçeye çevirisi

3) Türk Loydunun neyi onaylamayacağı : Log book

4) Administaration yerine behalf of demiş

5) Certifty that the ship is comply with requirements of the regulation da certify ı sormuş

6) Beam is the widest lı soru

7) Ha bir diğer yeni soru da şuydu: cümleler vermiş ve bu cümlelere göre hangisi rewrite yapılmalı (message marker vermiş ama forumda daha önceden paylaşılandan farklıydı)

8) Taşınabilir liferaft ın kaç kilo olacağı: 185 kg

9) Muster Station a giderken havalandırmaları kimin kapatacağını sormuş

Kolay Gelsin Başarılar, Allah yardımcımız olsun...

Aklıma gelen diğer soru ise şu: Radarın öneminden bahsetmiş çatışma tehlikesine kullanımından bahsetmiş sonra da 5 şık vermiş ve radarda görüntünün nasıl oluştuğunu sormuş:

önce pulse gönderir sonra pulse ekrana yansır sonra ekranda görüntü büyütülür, parlaklığı arttırılır sonra da distance veya range hseaplanır olacak şekilde sıralama yapmamızı istemişti.

Başarılar dilerim herkese...

öncelikle paylaşım için teşekkürler ilk paylaştığınız 4 sorunun doğru cevabı sizce ne?

1) Pilot sorusu kolay ama dikkatli okumak gerekiyor, sorunun cevabı iskele kırlangıç yükseliğinin hesabının yanlış yapılması olacak

2) Ro-ro sorusunun cevabı ise gemi etkisi vedeniz etkisi yani a seçeneği olacak çünkü diğer seçenekler uygun değil

3) officer selected by elected rating olmalı

4) bu sorunun cevabını bende bilmiyorum yanlış yaptığım soru bu idi

Geri