Herkese merhaba, ben İtü 3. sınıf öğrencisiyim 1 dönem sonra dersleri bitiyor ama hiç stajım yok her yere başvurdum tekrardan aradım ama malesef Türk şirketlerinde torpil zihniyetine odaklı çalışma sistemi olduğu için hiçbir yere giremedim çünki sektörde tanıdığım kimse yok. Saten bu zihniyet yüzünden gelişemiyor hiçbiri. Kamarot ilanlarını bile aradım almadılar. Goc umda var. Seneye şubatta uzuna çıkıcam stajımı tamamlayıp gelip ehliyet alıcam, fakat bu yaz en azından 2 ay çalışıp vardiya tutma belgesi işletmek istiyorum. Ailemde nasıl herkes staj yapıyor sen bulamıyorsun diyip duruyorlar, olmayınca olmuyor okul gemisinde staja yazıldık arkadaşlarla onlara çıktı bana oda çıkmadı. Bu okula geldiğime hergün lanet eder duruma geldim, 2 haftadır evdeyim bunaldım. 23 yaşına geldim hala babadan harçlık alıyorum. Benim için utanç verici bir durum, birkaç gün sonra garsonluğa başlıcam bir yerde, buradaki abilerimin tanıdığı bildiği bir yer varsa staj konusunda yardıcı olabilirseniz, minnettar kalırım. Goc,roro,tankerler,yolcu gemisi belgelerim var.