Güverte Stajı Bulamıyorum

kaptancanali

Denizci
Denizci
Herkese merhaba, ben İtü 3. sınıf öğrencisiyim 1 dönem sonra dersleri bitiyor ama hiç stajım yok her yere başvurdum tekrardan aradım ama malesef Türk şirketlerinde torpil zihniyetine odaklı çalışma sistemi olduğu için hiçbir yere giremedim çünki sektörde tanıdığım kimse yok. Saten bu zihniyet yüzünden gelişemiyor hiçbiri. Kamarot ilanlarını bile aradım almadılar. Goc umda var. Seneye şubatta uzuna çıkıcam stajımı tamamlayıp gelip ehliyet alıcam, fakat bu yaz en azından 2 ay çalışıp vardiya tutma belgesi işletmek istiyorum. Ailemde nasıl herkes staj yapıyor sen bulamıyorsun diyip duruyorlar, olmayınca olmuyor okul gemisinde staja yazıldık arkadaşlarla onlara çıktı bana oda çıkmadı. Bu okula geldiğime hergün lanet eder duruma geldim, 2 haftadır evdeyim bunaldım. 23 yaşına geldim hala babadan harçlık alıyorum. Benim için utanç verici bir durum, birkaç gün sonra garsonluğa başlıcam bir yerde, buradaki abilerimin tanıdığı bildiği bir yer varsa staj konusunda yardıcı olabilirseniz, minnettar kalırım. Goc,roro,tankerler,yolcu gemisi belgelerim var.

Dostum kısa staj almıyor hiçbir yer. Bırak kısa stajı, benim stajım 6 ay, form doldurup geliyorum kaç gündür. 6 ayı almıyorlarsa 2 ayın yüzüne bile bakmazlar.

Torpille torba elemanların staj bulup da benim bulamamam bana çok koyuyor... GOC da var ama bir şeye yaradığı yok.

En büyük suç bakanlıkta. Stajyer dedikleri adam 10 sene sonrasının süvarisi olacak, insan yerine koyulması yerinde bir davranış olurdu...

Zaten stajyere para mara vermiyorlar, her gemiye 2 tane koyma zorunluluğu getirse kimse bu durumdan muzdarip olmaz ama muz cumhuriyetinde yaşıyoruz...

Ben stajerken parada aldım hatta milletin goclu kıytırık gemilerde aldığı parayı ben stajer ken aldım iş bulma konusunda allaha şükür hiç zorlanmadım bizzat başvuru yapdığım yerlerden hep bir şekilde geri dönüş oldu. Bu arada torpilin t si yokdu kimseyide tanımıyordum şimdide çalışdığım arkadaşlarımdan başkası yok tanıdığım. Bu işlerde sezonu yakalamak önemli arkadaşlar adam sıkışınca her türlü ararda geride döner bu 2 ay önce itü 3. sınıfda gv. stajeri vardı yanımda çocuk 2.5 ay takıldı çok aradım abi tam olmicak derken bunlar aradı vs. dedi kısmet işte aramak lazım allah herkezin yanında olsun.

ben 7 ay staj yeri aradım daha sonrada 2 ay gemi bekledim,ben staja çıkarken dönem arkadaşlarım ehliyetlerini almıştı ve çalışıyorlardı,bence pes etme ama staj yapacam diye de kıytırık firmalara gitme,geç olsun güç olmasın.Denizcilik sektörü saçma sapan zihniyete sahip personel müdürleriyle doldu taştı ne yazık ki....Allah yardımcın olsun kardeşim,sıkıntını inan anlayabiliyorum ve üzülüyorum ve üzülmekten başka yapabileceğim bir şey yok ne yazık ki.

Geri