Güverte Stajyeri

lightinthesea

Küpeşteci
Denizci
Değerli Denizci Abilerim ve Kardeşlerim,

Denizcilik fakültesi güverte öğrencisiyim 'mart' ayından bu tarihe kadar 'zorunlu' 12 ay stajımın ilk 3 aylık bölümünü yapmak adına birfiil şirket aradım İstanbulda görüşmedik kaç tane şirket kaldı bilmiyorum.. Samsun,Trabzon,İzmir,Kıbrıs,Rize,Mersin de bulunan şirketlerden de olumsuz yanıtların ardı arkası kesilmedi.. Fakat dönüp baktığımda tek bir şirket gezmemiş birçok arkadaşım harika gemilerde staj buldu ben bir tane KOSTER bulamamışken..Benim suçum çok istemek mi? Yoksa bir dayımın olmaması mı bana yardım edecek bu şirketlerde? Türk Denizciliği torpille mi ilerleyecek? Türkiye nin genç denizcilerini daha denizi tanımadan denizden soğutanlar, umarım artık bu durumdan utanması gerektiklerinin farkına varırlar..

Saygılar...

Bende aynı durumdayım kardeşim koca yaz aylak aylak geçti, türk şirketlerine bu zihniyet yerleşmiş birkere arkası olan kıçını kaldırmaz arkası olmayan aylarca şirket gezer adam yerine konmaz.

Türk şirketlerinin bu konuda duyarlı olması gerekmiyor mu? Bu kadar çabalayan genç arkadaşları görmezden gelip arkasını dönmek biryerde hak yemek olmuyor mu? Bu konuda neler yapılabilir? Ben 2 saat bir şirket kapısında bekleyip sadece hayır cevabını beklediğimi biliyorum.Kışın 2 saat şirket kapılarında bekleyip görüşemediğim günleri biliyorum..

Saygılar...

Devlet bukadar denizcilik okulu açmasını biliyorsa stajıda şirketlere zorunlu hale getirmeli, bir şirket çalıştırdığı zabit kadar stajer de almalı.

okul açıyorlar kontenjan artıyolar ondan sonra bu durumlara geliyoruz. Onun yerine okullara yatırım yapsalar daha vasıflı zabitler yetişse! İleride zabit olarak iş bulmak bile zorlaşacak. İnsanımıza değer verilmiyorki hakkettiğimiz yer burası diiil

Geri