Güverte Stajyerliği İçin Gereken STCWLER

ZabitEfendi

Küpeşteci
Denizci
Başlıktan da anlaşılacağı gibi güverte stajyeri olarak firmalara başvuru yapmadan önce hangi STCWLERE sahip olmam gerektiğini öğrenmek istiyorum. Şuan bende bulunan STCWLER şöyle

Temel İlk yardım
Personel güv. ve sosyal sorumluluk
Denizde kişisel can kurtarma teknikleri
Yangın önleme ve yangınla mücadele
Sıvılaştırılmış gaz tankerlerinde temel yük işlemleri eğitimi
Tankerlerde temel yük işlemleri temel eğitimi
Petrol tankerlerinde yük işlemleri temel eğitimi

Stcwler harici, geçerli pasaportum ve sağlık cüzdanım da bulunmaktadır. Bunun haricinde polis vizesi vb.. şeylere ihtiyacım var mı? Eksiklerim nelerdir? En önemlisi ise güverte stajyeri olarak gemiye çıkabilmem için "güvenlikle ilgili farkındalık" stwsine ihtiyacım var mı? bu stcw olmadan gemiye çıkabilir miyim?

güvenlik farkındalık olmadan yağcı bile olsan çıkamazsın bende yeni aldım oradan biliyorum e polis vizesiz de olmaz onuda al

Okulumuz bu stcwyi veriyor mu bilmiyorum. Bunu nerden öğrenebilirim? Ordu Üni/Güverte mezunuyum. Okulun yeterliliği var. Şuan başvuru ile alabilir miyim bu stcwyi de? Polis vizesini sanıyorum Eminyet Müdürlüğü'nden alabiliyorum.

güvenlik farkındalık sertifikaların olmaz ise gemiye çıkamazsın (3 adet)
okulunu arayıp veriyor musunuz diye sor, vermiyor ise kurslara gidip alman gerek izmir'de bu 3 sertifika 200tl şu an.
Polis vizesini ise emniyet müdürlüğünden liman cüzdanına işletiyorsun bu da gerekli, fotoğraf kimlik fotokopisi felan istiyolar.
Ayrıca uzak yol düşünüyorsan kıyı emniyet müdürlüğüne giderek sarı humma aşısı olman gerek ve aşı kartı alıyorsun.

güvenlik farkındalık sertifikaların olmaz ise gemiye çıkamazsın (3 adet)
okulunu arayıp veriyor musunuz diye sor, vermiyor ise kurslara gidip alman gerek izmir'de bu 3 sertifika 200tl şu an.
Polis vizesini ise emniyet müdürlüğünden liman cüzdanına işletiyorsun bu da gerekli, fotoğraf kimlik fotokopisi felan istiyolar.
Ayrıca uzak yol düşünüyorsan kıyı emniyet müdürlüğüne giderek sarı humma aşısı olman gerek ve aşı kartı alıyorsun.

Son olarak şunu sormak istiyorum: Bu aşıyı farklı biryerde olmamız mümkün müdür?

Geri