Haberleşme Soruları (yardım)

kaptannevzat

Küpeşteci
Denizci
1-Denizde dümeni bozulan ve tamir edilemeyen bir geminin vereceği mesaj türü soruldu.
2-4 Mhz frekans bandının çıkış gücü soruldu.
3- Olay yeri haberleşmesinde kullanılması tercih edilmeyen haberleşme türü soruldu

4- VHF.MF,HF bantlarının test aralığı soruldu
5- A3 bölgesinde telefongörüşmesi yapılıcak hangi frekans bandı kullanılmalıdır diye sorulmuş
6- İki inmarsat uydu ismi vermiş birinin teleks kodunu birininde data kodunu sormuş..
7-SART cihazının denizden yüksekliğine kadar olmalıdır diyebi soru vardı

8-Sartın yaydığı işareti diğer gemilerden aha net ayırt edebilmek için radarın menzilini ne kadar ayarlamak lazım?

2-3 mil
3-4 mil
4-5 mil
6-12 mil
12-30 mil

9-Yersel tekniklerle hangi işlem yapılmaz.
Dsc tekniği kullanımı
Teleks
Telsiz
Karada ki bir aboneyle telefon bağlantısı

10***COSPAS SARSATIN CIKIS GUCU NEDIR?

11*** ASAGIDAKILERIN HANGISI ATA UYDUSUNA SINYAL GONDERIP HABERLESME ICN KULLANLR?
A) INMARSAT A B)INMARSAT B C) INMARSAT C D)INMARSAT E ) HEPSI

12*** HANGISI GMDDSE UYGUN DEGILDIR
A)299 GRT YUK GEMISI
B)KANAL VE GÖL GEMISI
C) TICARI YAT
D)5000GRT YUK GEMISI
E) ASKERI GEMI

13***ASAGIDAKILERIN HANGISI CIHAZ YEDEKLEMESI (DUPLIKSIYON ICIN) EN UYGUNDUR?
CVP- INMARSAT C.....MF NBDP

14***NAVTEX HABERLESMESINDE PILOT ISLEMLERI HANGI HARFLE GOSTERILIR

A)K
B)F
C)G (BU OLMASI LAZIM)
D)D
E)J

15***HANGISI SARTIN CALISMA FREKANSINI ETKILER?
A)DALGA BOYU
B)SARTIN CIKIS GUCU
C) SARTIN PIL GUCU
D)YUKSEKLIK

16***76 90 S VE 76 90 N DENIZ ALANI HANGISIDIR?

17**** 1872.0 FREKANSIN OZELLIGI NEDIR?

arkadaşlar haberleşmeden yeni çıkan bu soruları cevaplarını bilenlerden yardımlarınızı bekliyorum...

Var bilenlerde iş biraz ticarete gitmiş. Haklılarda, yardımı alıp sınavı geçen teşekkürünü bile etmeden gidiyo, bir iki bişeyde benim yardımım dokunsun diyen yok.

1)Acelecilik olması lazım
4)test aralıgını sormus fakat testı uygun olan kullanılması yasaklanmıs frekanslar harıcı frekanslarda yapabılırsın acaba bant aralıklarını sormus olmasın...
7)1 metre
8)12 mil derdim kısıtlı mesafede ringler fazla oldugu için kestırmek zor olabılır
9)dsc,telsız/telefon ve telız/telex yaparsın fakat karadakı abone ıle haberlesmeyı bır kıyı ıstasyonu olmadan dırek kendın yapamıyacağın için onu secerdim
10)5 watt
12)299 gr yuk gemısı
14)g decca nın cvp: f olacak
15)yükseklik derdım sonucta alıcı ve verıcı arasındaki önemli bir prensıp olsa gerek
16) A4 bölgesi

Cevaplar tamamen kişisel görüşüm yanlış olanları arkadaşlar düzeltebilir....Başarılar

10. soruda cospas sarsatın cıkıs gucu 5watt olmalıdr.
11.soruda cevap ımmarsat a-14.soruda f klavuzlk hızmetlerı-*15.soruda f cunku sartın sudan 1m yuksekte olmaassı yetrlı-16.soruda a4 bolgsını gosterr 76n-76s a4bolgesdır

Geri