Hacettepe TIP mi, Denizcilik Fakültesi mi?

adali.212

Küpeşteci
Denizci
Arkadaslar benim puanlarim hacettepe tipi tutuyor.Tip cok seciliyo diye yazdim.Ama ben denizcilik ulastirma ve isletme muhendisligi guverte bolumu istiyorum.Genelde itu dokuz eylul piri reis diyorlar.Puan bakimindan itu kafama yatti ama bazi yorumlarda egitimi berbat diyorlar.Itunun egitimi gercekten kotu mu.Oyleyse eger hangi fakulteye gideyim.

Arkadaslar benim puanlarim hacettepe tipi tutuyor.Tip cok seciliyo diye yazdim.Ama ben denizcilik ulastirma ve isletme muhendisligi guverte bolumu istiyorum.Genelde itu dokuz eylul piri reis diyorlar.Puan bakimindan itu kafama yatti ama bazi yorumlarda egitimi berbat diyorlar.Itunun egitimi gercekten kotu mu.Oyleyse eger hangi fakulteye gideyim.

Öncelikle bildiğim kadarıyla üniversite sınavlarına daha var.Önce bir sınava girmen,sonra aldığın puana göre yaşamını yönlendirmen daha sağlıklı olacaktır.

Okul seçiminle ilgili girdiğinde en iyi eğitimi alabileceğin,bunu verebilecek en iyi öğretim üyelerinin olduğu, olanakların yerleşkenin buna en iyi müsait olduğu,dersten çıktıktan sonra 1 saatin dahi boş olsa,yelkene çıkabileceğin küreğe çıkabileceğin,olmadı 1 saat yüzüp sonra derse girebileceğin, kendini geliştirebileceğin çok şeyi aynı anda yapabileceğin,sadece mesleki dersi verenlerin alanların yada sektörlerde belirli yere gelmiş olması değil,aynı zamanda deniz ulaştırma işletme mühendisi olabilmen için yani engineer-mühendis olabilmen için tüm dünyada kabul gören ortak mühendislik derslerini konularında iyi yetişmiş itü markası dahilindeki öpretim elemanlarından aldığın,yani mühendisliğin lafta değil,aldığın tüm derslerle bunuda sağladığın,mezun olduktan sonra sadece gemilere mahkum olmayacağın,böyleköklü bir kurumdan mühendislik aldığında,o diplomanın yurtdışında herkesin gidip para ve göstermelik diplomayla girebileceği değil,anlaşması oan birçok avrupa ve amerika üniversitesinde kullanabilecein,yüksek lisan doktora gibi akademik kariyerde gerçekten kendini geliştirebileceğin bir ortam sağlamak açısından girebileceğin en iyi ve tek yer İtü Denizcilik Fakültesidir.

Sadece meslek yaşamında bile mezun olunca seninle aynı şartlardaki birine göre her zaman ilerisindesindir. Yani salaksan eğer,seninşe aynı salaklıktaki başka bir okul mezunundanda ilerisindesindir. Eğer kendini gelitirdiysen yine dengin olandan ilerisindesindir. Bunu neyin sağladığını merak ediyorsan gidip okuman gerekir,bu anlatılabilecek yada hissedebileceğin birşey değil gidip okuyup orada yontulduktan sonra anlayacağın bir husustur.Yani eğer boş kafalıysan nereyi okursan oku birşey olamazsın ancak akıllıysan bu okulun sana sunduğunu sunabilecek başka bir okul yok.

Selamlar

Öncelikle bildiğim kadarıyla üniversite sınavlarına daha var.Önce bir sınava girmen,sonra aldığın puana göre yaşamını yönlendirmen daha sağlıklı olacaktır.

Okul seçiminle ilgili girdiğinde en iyi eğitimi alabileceğin,bunu verebilecek en iyi öğretim üyelerinin olduğu, olanakların yerleşkenin buna en iyi müsait olduğu,dersten çıktıktan sonra 1 saatin dahi boş olsa,yelkene çıkabileceğin küreğe çıkabileceğin,olmadı 1 saat yüzüp sonra derse girebileceğin, kendini geliştirebileceğin çok şeyi aynı anda yapabileceğin,sadece mesleki dersi verenlerin alanların yada sektörlerde belirli yere gelmiş olması değil,aynı zamanda deniz ulaştırma işletme mühendisi olabilmen için yani engineer-mühendis olabilmen için tüm dünyada kabul gören ortak mühendislik derslerini konularında iyi yetişmiş itü markası dahilindeki öpretim elemanlarından aldığın,yani mühendisliğin lafta değil,aldığın tüm derslerle bunuda sağladığın,mezun olduktan sonra sadece gemilere mahkum olmayacağın,böyleköklü bir kurumdan mühendislik aldığında,o diplomanın yurtdışında herkesin gidip para ve göstermelik diplomayla girebileceği değil,anlaşması oan birçok avrupa ve amerika üniversitesinde kullanabilecein,yüksek lisan doktora gibi akademik kariyerde gerçekten kendini geliştirebileceğin bir ortam sağlamak açısından girebileceğin en iyi ve tek yer İtü Denizcilik Fakültesidir.

Sadece meslek yaşamında bile mezun olunca seninle aynı şartlardaki birine göre her zaman ilerisindesindir. Yani salaksan eğer,seninşe aynı salaklıktaki başka bir okul mezunundanda ilerisindesindir. Eğer kendini gelitirdiysen yine dengin olandan ilerisindesindir. Bunu neyin sağladığını merak ediyorsan gidip okuman gerekir,bu anlatılabilecek yada hissedebileceğin birşey değil gidip okuyup orada yontulduktan sonra anlayacağın bir husustur.Yani eğer boş kafalıysan nereyi okursan oku birşey olamazsın ancak akıllıysan bu okulun sana sunduğunu sunabilecek başka bir okul yok.

Selamlar

Yani ituye puanim tutarsa gideyim mi?.Konustugum birisi ingilizce egitimi konusunda sikinti oldugunu soyledi itu de ,dogru mudur?

Bu mesleği istiyorsan ve puanın "tutarsa" bu okulun sunduğunu sana sunacak başka bir yer yok.

İngilizce eğitimi konusunda ne gibi bir sorundan bahsedildi? Yani bu ülkede bırak denizcilikte,normal üniversiteler arasında en iyi ingilizce eğitimi veren ilk 10 içinde olan bir üniversite.Sıkıntı ancak senin ayak uydurmaman gibi bir durumda olabilir,hani bırak eksik gelmesini sana fazla bile gelir oradaki ingilizce eğitimi,bahsettiğin üniversite itü boru değil.

Selamlar

sen bu meslekleri yapabilecek misin ona karar ver gerisi sorun değil.

bir de gözünü seveyim tıp mı? denizcilik mi? nasıl bir karşılaştırmadır.
denizci adam nereden bilsin doktor hastahanede ameliyatta neyle uğraşıyor hangi psikoloji de olur, ya da tam tersi doktor birine sorsan aynı soruyu o nereden bilsin denizde çalışanın gemide nelerle cebelleştiğini.

sen kendin karar vereceksin birini komple yarıp hayatının sarkacını elinde mi tutacağına veya 20 kişiyle beraber 11 havaya girip o sarkacın ucunda mı sallanacağına.

bu nasıl bir karşılaştırma bende anlamadım. güverte mi makina mı desen tamam da . kaptanlıkla doktorluğu karşılaştırman biraz abes olmuş. eğer gerçekten tıp puanı çekiyorsan git tıp oku kazandığın para bir ömür boyu düzenli olur, dünya'da istediğin yeride gezersin bu parayala. benim tahminim sen kaptanlığı beyaz üniforma giyip dünya'yı gezme ve her limanda sevgili yapmak olarak görüyorsun.yanılıyorsun kardeşim. yok ben illa denizcilik okumak istiyorum diyorsan da tabi ki itü'yü yaz bunu tartışmaya gerek yok.

İTÜ öğrencisiyim.Öncelikle bu bölümün kendine uygun olup olmadığını araştır derim.Olumsuz yönü çok olumlu yönü de çok.Eğer gerçekten yapabileceğine karar verirsen ve aldığın puan da üniversitelere yeter düzeyde ise,yazacağın üniversite tabiki İTÜ.. Artı ve eksileriyle bahsedeyim.Öncelikler güzel yanları,üninin şirketlerle ilişkisi çok iyi,tüm şirketlerin gerek iş gerek staj baş vurularında öncelik tanıdığı bı üni.Çok köklü bir tarihi var.Denizcilik örf ve adetini gercekten ogreten bi üni.Uluslar arası kabul gören bi üni.Diploman tüm dünya da tanınıyor.İmkanları çok iyi.Kendine ait arastırma ve koskoca yolcu gemısı var.Ders uygulama alanında bir numara diyebilirim..Gelelim eksilerine.Askeri zamandan kalma saçma bir sistem var.İşin doğrusu önceden çok güzel olan ama zamanla çarptrılmıs bir sistem.İkincisi Tuzla da.İstanbuldan uzaktan yakından alakası olmayan ınsanın canını sıkan bi yer..Eğitimi kafana takma.Herseyi 1 senelık stajda ogrenirsin zaten..Kesinlikle İTÜ sektördeki en iyi isim.Ben sunu derim puanların ıyıyse farklı sekılde değerlendir.Çünkü sana göre okudugun ınsanlar bıraz daha alt sevıyede olacak.60bınıncı olup gelen adamla aynı okulda okumak istemezsin.Ben de güzel bir dereceyle geldim bu konu oldukca canımı sıkıyor.Bu alanı bilmeyen insanlar nerede okuyosun ne okuyosun diye sorar sen İTÜ kaptanlık dersin 2 senelık mı derler bu da canını sıkar..

Kafanda netleştirmen lazım. Benim de puanım tıp okumaya yetiyordu, ama hiç düşünmedim. Şimdi pişman değilim ama oğlum olursa denizci olmasını istemem.

Jinekolog ol, daha güzel meslek mi var??

karşılaştırma harbiden de abes :) tıp ile denizcilik karşılaştırılır mı ya, düzenli bir hayat, düzenli bir maaş, düzenli bir aktivite bunların hepsini ve daha da fazlasını doktorluk seçerek bulurusn. denizciliğe gelince ne sen sooorr ne de ben söyleyim, git paşa paşa 10 yıl tıp oku ama gelip de burada tıp mı denizcilik mi kıyaslatma, tabiki de tıp ya, normal hayatta bir yerin olur, denizci olup da kara da adam yerine konmayanlarla muhattap mı olmak istiyorsun.

arkadasım şimdi senin puanın hacattepe tıp ı tutuyorsa TÜRKİYE de ilk 100 demek bu kadar akıllıysan ne işin var bu meslekte beklentini karşılamaz gelelim nereden biliorsun sen puanın oraya yeteceğini sınav daha bitmedi dershanede girdiğin sınava benzemez o yuzden hele sen bi puanını al sonrasına bakarız

Senin yerinde ben olsam hiç düşünmeden tıp ı seçerdim. Bunu uzun zamandır denizde çalışan biri olarak söylüyorum. İki mesleği karşılaştırman büyük bi hata bence. Deniz farklı bi dünya ve herkes burda karada olduğu gibi yaşayamaz. Böyle bir fırsatın varsa değerlendir. Pişman olduğunda geç olabilir. Denizciliği biri sana ayrıntılı bi şekilde anlatsa eminim ki meslekten soğursun ve bizim yaşadığımızın hayat olduğu konusunda şüphe edersin :) Tek artın çok fazla yer gezersin ve bunu Türkiye de çalışıp kazandığın parayla yapman imkansız neredeyse. Para olarak aynı maaşı alabileceğini düşünüyorum doktorlarda az bi meblağaya çalışmıyorlar. Tabi bi de doktorluğun zorluklarını dinlemelisin.

Ama akşam olduğunda evine gidebilmek en güzel duygulardan biri bence.

Denizi şimdiye kadar karadan seyretmiş biri olarak denizcilik diyorum tus du uzmanlıktı derken tıp eğitimi 30 yaşında biter 30 yaşına kadar zaten pek bi hayat yaşayamazlar sen denizci olarak 30 una kadar para biriktirsen sonra karada iş kursan sermeyen de çok olduğu için iyi gelirin de olur dünyayıda dolanmış olursun tıp okursan 30 yaşına kadar ot gibi yaşayacaksın ben denizcilik diyorum ama daha hiç gemiye çıkmadım bunu belirteyim

sevgili kardeşim bencede kıyasladığın şeyler tıp ile denizcilikse sakın ha sakın kıyaslama . ben 9 senedir denizcilik yapan şuan uzakyol kaptanlık sınavına hazırlanan biri olarak şu meslekte cok sayıda stajerim mesleğe yeni başlamış yani zabit olmuş 3.kpt 'ım ,4 kpt'ım oldu. hepside senin gibi yüksek puanla tıpmı yoksa denizcilikmi diye ikilemde kalıp bu bölümü okumuş. gördüğüm deneyimler kesinlikle çoğu bu psikolojiden dolayı tam verimli çalışamayıp mesleklerini tam olarak icra edemiyorlar. benden sana tavsiye iyi düşün ........

Kesinlikle TIP kardeşim denizcilik kolay meslek değil parası yüksek diyede yapılıcak bir meslek değil karada çalışıp aksam evine gitmenin keyfini yaşa doktor ol ...

deniz bazen ayrılık, anneden, vatandan, arkadaştan, bazen bir kaçış, uzaklaşmak ortamdan

ama 40 yıl severek yapabileceğin bir meslek seç brother derim

Geri