Hangi Denizcilik Bölümünü Seçeyim?

• Konuyu açan Konuyu açan zarti
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

zarti

Küpeşteci
Denizci
Öncelikle herkesi saygıyla selamlıyorum.Ben bu sene üniversiteye hazırlanıyorum.Biliyorsunuz ki bu sene öss,iki aşamalı hale getirildi.İlk sınav oldu ve açıklandı.İlk 10.000'in içindeyim,Haziran ayında yapılacak olan ikinci sınavda da başarılı olup iyi bir derece yapacağıma inanıyorum.İTÜ DUİM 'i istiyorum.Benim bu bölüm hakkında pek bir bilgim yok ve bu nedenle:Denizcilik fakültesi,oradaki öğrenim hayatı,sosyal ilişkiler,okul dışındaki yaşam,Tuzladaki yaşam şartları,olanaklar,mezun olduktan sonraki kaptanlık hayatı vs. üzerine kafamda birçok güzel hayal ve ütopyalar oluşturmuştum.Gördüğünüz üzere buraya kadar bir problem yoktu,ta ki ben DUİM'de okuyan arkadaşımla konuşuncaya kadar.Onunla konuştuğumda hiçbir şeyin tahmin ettiğim gibi olmadığını anladım.Yani bana o kadar çok olumsuz şey sıraladı ki,tüm hayallerim yıkıldı diyebilirim..Arkadaşımla yaptığım detaysız konuşmada arkadaşım:Özelliklede fakültedeki alt ve üst dönem ilişkisinin;yani üst sınıfların alt sınıflarla olan rahatsız edici münasebeti ve onları sürekli yönetme isteğinin olmasından,Tuzlanın imkansızlıklarının olmasından,mezun olduktan sonra birtakım mesleki problemlerin yaşanmasından,okulun içi hariç hiçbir sosyal hayatlarının bulunmamasından,başka bir şeylere zaman ayıramamaktan ve daha birçok şeyden bahsetti.Hatta "Oğlum hayatını yakma bak,bu puanla git doktor ol,bilgisayar müh. ol,eczacı ol bunlarda çok iyi,ama buraya gelme." bile dedi. Bunlar kafamı kurcaladı,yani sizlerden öğrenmek istediğimse bunların ne kadarı doğru?Gerçekten bu sorunları yaşar mıyım?Bir takım zorluklardan sonra mezun olunca buna değiyor mu? ve objektif açıdan duim ve kaptanlık mesleği hakkında bir değerlendirme yapmanızı rica ediyorum.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.Daha sormadığım sorularım da var bu nedenle bir sakıncası olmadığını düşünerek e-mail adresimide ekliyorum. yus.aslan@hotmail.com Yardımsever kaptan abilerin,okuyan abilerin ilgisini bekliyorum.Saygılar..

bence eczaci ol..yada bilg muhendisi ne bilim git doktor ol yakma kendini..:D siralaman benden baya fazla bende bu okulu istiyorum dolayisiyla rakipsin..bnce sen makina muh olmalisinn:D saka bi yana eger ben okyanuslarda olmaliyim diye bi kere bile icinden gecirdiysen pesini birakma derim...dunyanin en tatli ve bana gore en cok itibar duyulmasi gereken meslegi..

Geri