Hangi Seçenek Doğru?

sealion 16

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar Merhaba, aşağıdaki sorunun Cevabı "D" olarak işaretlenmiş. Keşişleme 135° karşısı 315° Doğrusu "B" olması gerekmez mi? Gündoğusu keşişleme olarak sorulsaydı 112°30 karşısı 275° olmayacak mıydı? (Buna benzer, rüzgar yönünün tutmadığı şeklinde değerlendirdiğim bir-iki soru daha var )

- Güney Atlantik Okyanusunun ortalarında saatte 60 mil hızla esen keşişleme rüzgârının oluşturduğu akıntının yön ve hızı ne olur?
A) 135° -1 knot
B) 315° -1,2 knot
C) 335° -1,2 knot
D) 275° -1,2 knot ? ? ? ? ?
E) 255° -1,4 knot

Ayrıca; aşağıdaki soru iki değişik şekilde cevaplanmış. Hangisi doğru acaba? TEŞEKKÜRLER....
-A mevkiindeki gemi var zbt 5.Haz.19 günü Güneşin üst çevresinden yaptığı gözlem sonucu Sext. Alt. 67º 35´ olarak saptamıştır. Güneşin Hesabi yüksekliğini HC 67º 35´ hesaplamış ve intersepti saptamış. IC-1´,2 kügy (Göz yüksekliği) 16 metre olduğuna göre, var zbt saptadığı intersept hangi.
E) İntersept 24.5 mil uzak
E) İntersept 7.7 mil uzak

güney yarım kürede rüzgarların oluşturduğu akıntıyı bulmak için 140 derece ile toplaman gerekiyor
kuzey yarım kürede rüzgarların oluşturduğu akıntıyı bulman için 200 derece ile toplaman gerekiyor
50 mil = 1 knot akıntı burdanda enterpole ederek hızını bulabilirsin

intersept sorun için yanımda cetveller olmadığı için cvp veremiyorum

E) İntersept 7.7 mil uzak diyorum tahmini olarak seçtim cünkü 16 metrenın karşılıgını cizelge olmadıgı için yapamadım ama tahmini ikisinin arasındakı farkın 7,7 mil oldugunu düşünüyorum onun dısında ho hcden büyük oldugu için uzak olup a ile gösterilir güney atlantik sorun içinse rüzgar hızını 0,02 ile çarparsan =1,2 yi elde etmiş olursun okyanus dediği içinse bowliche göre 40 yada 45 i esas alırız ama en son değişikliğe göre bu 40 derecedir yani kesişleminin karşısındakı 315 den 40ı cıkarırsak rüzgarın yönünü buluruz oda 275 i verir bize yani cevap d

güney yarım kürede rüzgarların oluşturduğu akıntıyı bulmak için 140 derece ile toplaman gerekiyor
kuzey yarım kürede rüzgarların oluşturduğu akıntıyı bulman için 200 derece ile toplaman gerekiyor
50 mil = 1 knot akıntı burdanda enterpole ederek hızını bulabilirsin

intersept sorun için yanımda cetveller olmadığı için cvp veremiyorum

Gösterdiğiniz ilgi ve yardım severliğiniz için öncelikle çok teşekkür ediyorum.

“Akıntı yönü, aktığı yöndür. Buna göre Lodos akıntısı 225 yönüne akan akıntıdır. Aynı doğrultuda akan akıntıya esen rüzgarın yönleri terstir. Örneğin akıntının adı karayel akıntısı ise rüzgarın adı karşıtı olan keşişleme rüzgarı adını alır.” (Kpt. Yücel Sügen kitabı) Bu bilgiye istinaden, doğru seçenek "B" olması gerekmez mi? Diye sormuştum.
Bir arkadaşımız bu konuyu “okyanus dediği içinse bowliche göre 40 yada 45 i esas alırız ama en son değişikliğe göre bu 40 derecedir yani kesişleminin karşısındakı 315 den 40ı cıkarırsak rüzgarın yönünü buluruz oda 275 i verir bize yani cevap d” Şeklinde açıklıyorlar. Sizin açıklamanız ise daha farklı. Bunlar pratik çözümler midir? Yada sorunun cevapları (soruyu hazırlayan otorite tarafından) hata sonucu yanlış işaretlenmiş bu nedenle sınava hazırlananları alternatif düşünce yada çözüm yöntemlerine sevketmiş olabilir mi? Diye düşünmeden edemiyorum. Verdiğiniz bu bilgiler hangi kaynakta gösteriliyor? Belirtirseniz sevinirim. Teşekkürler….

E) İntersept 7.7 mil uzak diyorum tahmini olarak seçtim cünkü 16 metrenın karşılıgını cizelge olmadıgı için yapamadım ama tahmini ikisinin arasındakı farkın 7,7 mil oldugunu düşünüyorum onun dısında ho hcden büyük oldugu için uzak olup a ile gösterilir güney atlantik sorun içinse rüzgar hızını 0,02 ile çarparsan =1,2 yi elde etmiş olursun okyanus dediği içinse bowliche göre 40 yada 45 i esas alırız ama en son değişikliğe göre bu 40 derecedir yani kesişleminin karşısındakı 315 den 40ı cıkarırsak rüzgarın yönünü buluruz oda 275 i verir bize yani cevap d

Gösterdiğiniz ilgi ve yardım severliğiniz için öncelikle çok teşekkür ediyorum.

“Akıntı yönü, aktığı yöndür. Buna göre Lodos akıntısı 225 yönüne akan akıntıdır. Aynı doğrultuda akan akıntıya esen rüzgarın yönleri terstir. Örneğin akıntının adı karayel akıntısı ise rüzgarın adı karşıtı olan keşişleme rüzgarı adını alır.” (Kpt. Yücel Sügen kitabı) Bu bilgiye istinaden, doğru seçenek "B" olması gerekmez mi? Diye sormuştum.
Bir arkadaşımız bu konuyu “Güney yarım kürede rüzgârların oluşturduğu akıntıyı bulmak için 140 derece ile toplaman gerekiyor. Kuzey yarım kürede rüzgarların oluşturduğu akıntıyı bulman için 200 derece ile toplaman gerekiyor”
Şeklinde açıklıyorlar. Sizin açıklama ise daha farklı. Bunlar pratik çözümler midir? Yada sorunun cevapları (soruyu hazırlayan otorite tarafından) hata sonucu yanlış işaretlenmiş bu nedenle sınava hazırlananları alternatif düşünce yada çözüm yöntemlerine sevketmiş olabilir mi? Diye düşünmeden edemiyorum. Verdiğiniz bu bilgiler hangi kaynakta gösteriliyor? Belirtirseniz sevinirim.

Geri